A világ legjobb hackereit keresi a BalaBit

A hálózatbiztonsági megoldásairól ismert, magyar alapítású BalaBit és az információbiztonsági tanácsadásra szakosodott Silent Signal július 31-én közösen indítja el az eCSI Hacker Playground névre keresztelt hackerversenyét a világ egyik legnagyobb biztonságtechnikai eseményén, a Las Vegas-i Black Hat USA konferencián.

A versenyre már most több száz, a világ különböző pontjáról érkező szakember regisztrált. Az online játék nem csak a konferencia résztvevői számára elérhető, bárki részt vehet benne, aki legális körülmények körött szeretne belekóstolni a hackerek világába. A szervezők nem titkolt célja, hogy a verseny eredményeit anonim módon kiértékelve egyedülálló térképet rajzoljanak a leggyakrabban kihasznált sebezhetőségekről és azokról a módszerekről, technikákról, amelyekkel az informatikai támadások során legnagyobb valószínűséggel kísérleteznek az elkövetők.

A versenyre behatolástesztelőket, IT-biztonsági és egyéb magasan képzett informatikai szakembereket várnak, akik hivatásos formában, vagy szakmai érdeklődésből hobbiként napi szinten foglalkoznak informatikai sérülékenységek feltárásával, informatikai rendszerek tesztelésével. A verseny egy online wargame keretében zajlik majd, ahol a mindennapi életből vett példák, valódi informatikai rendszerekben is fellelhető sebezhetőségek alapján elkészített, különböző nehézségi szintű pályákat kell a résztvevőknek teljesítenie. A leggyorsabb és a legkreatívabb megoldásokat egyaránt díjazzák, ahogy értékes jutalmat kap kilenc kiválasztott ország legjobb hackere is.

A verseny július 31-én magyar idő szerint 21 órakor veszi kezdetét, és innentől számított kilenc nap áll a játékosok rendelkezésére, hogy teljesítsék a feladatokat. A kihívásokat a verseny ideje alatt bármikor el lehet kezdeni, mindössze egy rövid regisztrációra van szükség a verseny weboldalán, ahol a játék is elérhető. A részvétel a magyar szakemberek számára nem csupán az értékes nyeremények, hanem a szakmai megmérettetés miatt is ajánlott, hiszen az eredményekből nemzetközi összehasonlítás is készül.

Azóta történt

Előzmények