Rengeteget repülhet ingyen, aki hibát talál

A légitársaságok közül elsőként vezette be a United Airlines hibavadász programját. A vállalat a Reuteurs kérdésére megerősítette, hogy 1-1 millió mérföldnyi utazási lehetőséget ajánlanak fel a két legfontosabb sebezhetőséget jelentő számára. Bár egyes forrásokból úgy tudni, hogy ezek mellett kisebb díjakat is kitűzött a United, ezt a lapnak nem erősítették meg.

Hirdetés

A több tucat utazásra elegendő bónusz még mindig jóval olcsóbb a légitársaságnak, mintha professzionális etikus hackerekkel dolgoznának. "Hiszünk benne, hogy ez a program tovább növeli a biztonságot és segít, hogy továbbra is kiváló szolgáltatást nyújtsunk" olvasható a United Airlines weboldalán.

Az első millió mérföldet már meg is nyerte Jordan Wiens, kiberbiztonsági kutató, aki a társaság honlapjának kódjában talált egy komoly hibát. Hogy pontosan mit, azt nem árulhatja el a szerződése értelmében. Egy interjúban elmondta, hogy érdekesnek találta a feladatot és örül, hogy nem kizárólag technológiai vállalatok indítanak hibakereső akciókat.

Júniusban a lengyel nemzeti légitársaságot bénították meg hackerek, majd ezt követően hasonló technikával a United Airlines is képtelenné vált a repülőgépeinek útvonalának megtervezésére. Az amerikai Kormányzati Ellenőrzési Hivatal áprilisban arra hívta fel a figyelmet, hogy a fedélzeti szórakoztató központok potenciális veszélyt jelenthetnek a biztonságra, ezért lépéseket terveznek a biztonság növelése érdekében.

Azóta történt

Előzmények