Ázsiában terjeszkedik az Avnet

Az Avnet megvásárolta a Hutchison Whampoa Limitedtől a kínai Vanda Group informatikai vállalatot, és a vietnami piacra is egy helyi disztribútor megszerzésével lépett be. A cég Kínában ezzel az akvizícióval fontos stratégiai lépést tett, amellyel kiterjeszti jelenlétét és ügyfélbázisát a hatalmas ázsiai országban. A felvásárlás után a Vanda Group az Avnet szervezetén belül fog működni, megtartva a korábbi márkanevet, a menedzsmentet és az üzleti folyamatokat – közölték.

A Vanda Group Kínában, Hongkongban és Makaón piacvezető az informatikai szolgáltatások terén – a cég 1982 óta szolgálja ki ázsiai ügyfeleit. Rendszerintegrációs szolgáltatásokat, hardver- és szoftvermegoldásokat kínál, többek között az IBM, Lenovo, Cisco, Sun, Nokia és az Oracle termékköréből. Az Avnet az akvizícióval belép a kínai banki-biztosítási szektorba, mivel a Vanda Group saját banki szoftvermegoldása, a VisionBanking Suite elterjedt ebben a szegmensben.

A vállalat 2009 végén jelentette be, hogy Vietnamban lezárta a Sunshine Joint Stock Company felvásárlását. A 2001-ben alapított cég informatikai nagykereskedőként szervereket, tárolóeszközöket és szoftvereket értékesít rendszerintegrátoroknak és viszonteladóknak. A Sunshine az Avnet Technology Solutions ázsiai divíziójának részeként működik tovább.

Azóta történt

Előzmények