Brocade-disztribútor lett az Avnet Magyarországon

Az Avnet Technology Solutions Kft. április 1-jétől hivatalos nagykereskedője lesz a Brocade termékeknek Magyarországon. Közép-Európában a hálózatieszköz-gyártó a cseh és a lengyel Avnettel kötött exkluzív disztribútori szerződést – közölték. A megállapodás értelmében az Avnet Technology Solutions kizárólagos nagykereskedője lesz a Brocade márkának, és a viszonteladókat egyedüliként szolgálhatja ki a régióban.

Hirdetés

Az 1995-ben alapított amerikai Brocade Communications Systems Inc. fiber channel (FC) és IP-alapú hálózati berendezéseket, adatközponti megoldásokat és azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál. A cég árbevétele a 2009-es üzleti évben 1,95 milliárd dollár volt. A világszerte négyezer alkalmazottat foglalkoztató Brocade európai gyártóbázisa Csehországban van. A vállalat OEM-partnerei között megtalálható az IBM, a HP, a Fujitsu, a Dell, a Sun, a Netapp, a Hitachi és az EMC.

A cég saját képviselettel nem rendelkezik Magyarországon, és közvetlen disztribútora sem volt eddig a régióban. A Brocade a közép-európai nyitással teljesen lefedi a térséget, és még keletebbre is szeretne tekinteni. A lengyel Avnet a Baltikumban is támogatni fogja a gyártó kereskedelmi terveit, a magyar Avnet-iroda pedig a volt Jugoszláv, illetve a dél-kelet-európai országok irányába is értékesíti a Brocade termékeket.

„A megállapodás hozzájárul az Avnet portfóliójának hatékony szélesítéséhez, a klasszikus IP-hálózati eszközök piacára való belépéshez, valamint az Avnet által forgalmazott mid-range és enterprise termékek versenyképességének növeléséhez” – vázolta a megállapodás előnyeit Bartha Péter, az Avnet Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

Előzmények