Az űrben gyártanák a gyógyszereket

Újabb tőkét vont be a Varda, amely a világűrben tenné lehetővé az önálló gyógyszergyártást, eddig nem látott lehetőségeket és áttöréseket kínálva.

A Varda Space Industries nevű startup újabb 90 millió dollárnyi tőkét vont be, a célja pedig az, hogy olyan technológiával álljon elő, aminek a segítségével önálló módon, felügyelet nélkül lehet gyógyszereket gyártani a világűrben.

A cég szeretné kiszolgálni a kormányzati és tőzsdén jegyzett ügyfeleit is első körben. Nagyjából két hónapja történt, hogy begyűjtötték a W-1 kapszulájukat, amit az űrbe küldtek, hogy elkezdjék forradalmasítani a világűrben való gyártást. A kapszula rakományai között volt egy kísérleti projekt is, amely egy ismert, HIV-fertőzésnél használt gyógyszert akar továbbfejleszteni. A Varda szerint ugyanis a mikrogravitáció egyedi környezetet teremt a gyógyszeriparnak és más anyagok számára is, olyan lehetőségeket adva, amelyek a Földön nem állnak rendelkezésre.

A mikrogravitáció segítségével egyedi formulákat alakítanának ki, amelyek a Földön nem lehetségesek. A Varda társalapítója és vezérigazgatója, Will Bruey egyébként a SpaceX-nél dolgozott nagyjából 6 évet.

A cég W-2-es kapszulája idén nyáron indul útjára, utána havonta lőnének fel ilyeneket.

Azóta történt

Előzmények