Az SAP az IBM-mel szövetkezik

Hirdetés

A világ vezető üzletiszoftver-gyártójaként ismert SAP kiszélesítette stratégiai együttműködését az IBM-mel, nem utolsó sorban azzal a céllal, hogy lépéselőnyre tegyen szert az Oracle-lel folytatott éleződő versenyben. A kooperáció elsősorban olyan területekre terjed majd ki, amelyeken az SAP jelentős lemaradással küzd amerikai riválisával szemben.

Az AMR amerikai tanácsadó cég nemrégiben közzétett adatai szerint ugyanis az SAP vásárlóinak kétharmada használja az Oracle adatbázis-kezelőit. A megdöbbentő adatokra válaszul bejelentették, hogy még ebben a negyedévben bemutatják az IBM által fejlesztett DB2 Universal Database adatbázis-kezelő új változatát, amely újdonságai révén SAP-rendszerekre optimalizálva működik majd. Az SAP ezen túl értékesítési folyamataiban is változtatásokat tervez.

Miután az Oracle a PeopleSoft-akvizícióval, majd nemrégiben a kiskereskedelmi szoftverfejlesztésben érdekelt Retek felvásárlásával erősített, az SAP közvetlen riválisává vált. Igaz, ma még a cég bevételeinek csupán kisebb szelete származik az üzleti szoftverekből, a forgalom 80 százalékát az adatbázis-kezelők adják.

Azóta történt

Előzmények