Az LG-nek mindegy, milyen DVD-t játszik

A Blu-ray és a HD DVD formátumú lemezekkel egyaránt boldoguló lejátszót dob piacra az LG várhatóan ez év őszén – ezt John Taylor, a koreai gyártó amerikai szóvivője jelentette be kedden. A HP után ezzel az LG lett a második nagy gyártó, amely annak ellenére, hogy korábban a Blu-ray-szövetségben kötelezte el magát, a HD DVD-t is támogatja.

Az LG duál lejátszója áthidalhatja a kétfajta szabvány között feszülő szakadékot – a 25 évvel ezelőtti Betamax-VHS párharcot idéző formátumháborútól tartó kereskedők és vásárlók pedig valószínűleg csak erre a hírre vártak. "Bár az LG az első gyártó, amely ilyen kettős lejátszót jelentett be, biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Csak így lehet megadni a fogyasztóknak, amire vágynak: lejátszható HD lemezekre, kérdések nélkül" – kommentálta a Reutersnek az LG bejelentését Richard Doherty, az Envisioneering elemzője.

A HD DVD lejátszók fognak hamarabb piacra kerülni, a Toshiba ígérete szerint már e hónap végén, 28-án, míg a Blu-rayt támogató készülékekre májusig kell várni – igaz, a mostani bejelentés napján mindkét tábor felől további késésekről szóltak a hivatalosan meg nem erősített hírek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Eldőlt a DVD-szabványok háborúja?

    Eddig kétszer a Sony vesztett, ám most úgy tűnik, a kék lézeres technológiáért folyó harc a japán óriás győzelmével ér véget.

Előzmények