A brontoszauruszok LG-t vennének

Modern Gulliverek vagyunk az óriások országában? Vagy egy brontoszaurusz nappalijába csöppentünk? Nem tudni, mit éreznek az ámuló járókelők, amikor a híres londoni áruház, a Harrods kirakatában megpillantják a világ első 102 colos plazma TV-jét, de egy biztos: az új kijelző tényleg bazi nagy!

 

Az LG Electronics óriáspanelje impozáns 2,35 x 1,36 méteres méretekkel rendelkezik, és gyártása idején a világ első 102 inches készüléke volt. A televízió olyan széles, hogy az emberek még kinyújtott karjaikkal is képtelenek a készülék két szélét egyszerre megérinteni (ellentétben például egy fehérkezű gibbonnal [hylobates lar] – a szerk.). Nyolc emberre volt szükség a 200 kilós plazma TV mozgatásához és biztonságos elhelyezéséhez. Ez készülék az LG büszkesége, mivel a ritkaságszámba menő modell az LG saját fejlesztésű technológiáján alapszik. A kijelző valódi 1920 x 1080 HD felbontással és 5000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, de a készülék fantasztikus minőségű képét egy HD műsor mutatná meg leginkább.

A TV egyelőre prototípus, és jelenelg nem is tervezik a tömeggyártását. A 102 inches plazma TV tehát nem eladó, de ha az LG-nek árcédulát kellene rá akasztania, akkor a hírek szerint minimum 30 ezer dolláros összeg szerepelne rajta (hangyányival több mint 6 millió magyar egység).


Az impozáns televízió a Harrods kirakatában. Ha Freud élne, ennek apropóján újabb népszerű elméletet alkothatna a férfiak méretekkel kapcsolatos komplexusáról. Mindenesetre nem is lenne igazi kereskedői szemléletű a képen látható installáció, ha nem szerepelne rajta legalább egy nyamvadt focilabda.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények