Hirdetés

Az „Apple One” szolgáltatáscsomag bevezetését tervezi az Apple?

A Bloomberg szerint ősztől már csomagban is előfizethetünk az Apple szolgáltatásaira, ráadásul alacsonyabb áron, mintha külön-külön fizetnénk értük.

Hirdetés

A Bloomberg közzétett egy cikket, amelyben azt taglalják, hogy belsős információk szerint az Apple ősszel egy Apple One nevű előfizetéses szolgáltatáscsomag bevezetését tervezi. A hírek szerint többféle „bundle” is elérhető lesz, a legolcsóbban az Apple Music és az Apple TV+ fog helyet kapni, a drágább csomagok pedig már magukba foglalhatják az Apple Arcade-et, a (hazánkban egyébként jelenleg nem elérhető) Apple News+ hírszolgáltatást, a legdrágább pakk pedig extra iCloud felhőtárhelyet is biztosít majd számunkra.

Az Apple One indulása októberben, az új iPhone széria debütálásával egy időben várható, lényege pedig nem csak az, hogy a felhasználók, számukra eddig ismeretlen szolgáltatásokkal is megismerkedjenek, de azokat alacsonyabb havidíjért kapják meg, mintha külön-külön fizetnének elő rájuk. Ez a rendszer hasonlóan működhet majd, mint az Amazon Prime, ahol egy havidíjért cserébe élvezhetjük az óriáscég különböző médiaszolgáltatásait, adakozhatunk a kedvenc Twitch streamerünknek és vásárolhatunk az Amazon webáruházában külön szállítási díj nélkül, ráadásul remélhetőleg az Apple Family Sharing funkciónak köszönhetően családtagjaink között is megoszthatjuk az előfizetést. A Bloomberg számításai szerint ezzel a csomaggal akár 2-5 dollárt is megspórolhatunk havonta, ennyivel lesz majd ugyanis olcsóbb, mint a pakkokba foglalt szolgáltatások havidíja.

A pletykák szerint a fentiek mellett az Apple dolgozik még egy saját, virtuális fitneszprogramon is, ami iPhone-ra, iPadre és Apple TV-re is elérhető lesz, segítségével pedig egy adott havidíjért cserébe mindenféle online edzésen vehetünk részt úgy, hogy ezért el sem kell hagynunk a nappalinkat – hasonlóra kell tehát gondolni, mint amit a Nike Training Club kínál. Az egyelőre Seymour kódnéven futó projekt várhatóan szintén bekerül majd az Apple One egy drágább csomagjába, így egy fitneszbérlet árának töredékéért edzhetünk majd együtt profi oktatókkal.

  • Kapcsolódó cégek: