Automatizál és 9000 dolgozót bocsát el a HP

A Hewlett-Packard ma bejelentette, hogy átszervezi informatikai szolgáltatásokat nyújtó üzletágát. A világ legnagyobb PC-gyártója az elkövetkező három évben jelentős beruházással konszolidálni és modernizálni fogja adatközpontjait, az azokat kiszolgáló hálózati infrastruktúrát, valamint az alkalmazásokat annak érdekében, hogy azok működőse önjáróbb, automatizáltabb legyen. A fejlesztés körülbelül 9000 dolgozó munkáját teszi majd feleslegessé, őket 2013-ig fokozatosan bocsátják el.

„Az elmúlt 20 hónapban az EDS integrációjára és a nyereségességünk javítására összpontosítottunk. Most, hogy az integráció lényegében befejeződött, megtaláltuk a komoly növekedési lehetőségeket” – mondta Tom Iannotti, a HP vállalati szolgáltatásokért felelős divíziójának vezetője. A cég szerint e szegmensben az tud versenyelőnyre szert tenni, aki képes a lehető legnagyobb mértékben automatizálni a szolgáltatások nyújtását.

A jelenleg mintegy 300 ezer főt foglalkoztató HP az átszervezésre – beleértve ebbe a leépítés költségeit is – körülbelül 1 milliárd dollárt tervez fordítani 2013-ig, ezt követően éves szinten 500-700 millió dollár megtakarítást remélnek a lépéstől. A vállalat egyben jelezte: az elbocsátást új alkalmazottak felvételével ellensúlyozzák majd, körülbelül 6000 új dolgozót fognak felvenni világszerte értékesítési posztokra és a megoldásszállító központokba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

  • Tehéntrágyára alapozza új adatközpontját a HP

    A HP Labs tehéntrágyából nyert energiával táplált adatközpontot tervez, mivel kutatásaik szerint fenntartható IT-ökoszisztémát lehet kialakítani a tehenészetek szervesanyag-hulladékának felhasználásával.

  • HP: beindult a biznisz

    Végre a vállalatok is vásárolnak, mondja a legnagyobb PC-gyártó. Itt a második negyedéves jelentés erős számokkal.

  • Új vezető a magyar HP-nál

    Miskei Gábor lett a HP képalkotási és nyomtatási üzletágának vezetője.

  • A HP felvásárolja a Palmot

    Az okostelefon-piacon önállóan csak szenvedő két cég együtt talán többre képes. Következik az 1,2 milliárd dolláros kérdés.