Hirdetés

Saját e-mail címük lesz a HP nyomtatóinak

A HP tegnap a New Yorkban tartott Internet Hét keretében jelentette be, hogy elindítják új, felhőalapú (cloud) szolgáltatásukat, melynek segítségével bármely mobil eszközről is lehetségessé válik a hálózati nyomtatás.

Hirdetés

A vállalat hamarosan minden nyomtatóját (üzleti és fogyasztói termékeket egyaránt) saját e-mail címmel lát el, hogy elérhetőségüket biztosítsa. Az ePrint nevű rendszerben a nyomtatandó dokumentumok az interneten jutnak el a nyomtatóhoz, a felhasználónak pedig nem kell a gépét összehangolnia az adott nyomtatóval, vagyis nem szükséges a driverprogram telepítése: például egy iPaden (amelynek nincs is beépített nyomtatási lehetősége) lévő (vagy még inkább: valamelyik online tárhelyen elhelyezett) dokumentumot a felhasználó elküldi a HP szerverére, ahol azt megfelelő formára alakítják, majd elküldik a kívánt nyomtatóra. A folyamat állítólag körülbelül 25 másodpercig tart.

Vyomesh Joshi, a HP képalkotási és nyomtatási csoportjának vezetője szerint forradalmi megoldást indítottak útjára, mely hamarosan akár szabvánnyá is válhat. A HP úgy becsüli, hogy a kezdeti idegenkedés után robbanásszerűen fog terjedni a szolgáltatás használata, s jövőre már több dokumentumot fognak a neten át kinyomtatni, mint kábeles csatlakozással. Joshi demonstrálta is a lehetőséget: egy online tárolt dokumentumot egy Palm Pre készülékről küldött el egy nyomtatóra. A ePrint teljesen böngésző-, operációsrendszer-, illetve eszközfüggetlen. A spamveszélyre rákérdező újságíróknak azt felelte Tariq Hassan, a marketingért és a kommunikációért felelős alelnök, hogy ettől a titkosítás és a jelszóval védettség megóvja a fiókokat.

Az e-mail címmel rendelkező nyomtatókat e hónapban kezdik terjeszteni, áruk a bejelentés szerint nem lesz magasabb, mint a hagyományos eszközöké, s a felhasználók tájékoztatása érdekében már elindították az ePrintCenter nevű oldalt is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények