1911. április 5.

Az iowai Estherville-ben megszületett Cuthbert Hurd, a számítástechnika egyik úttörője. A matematikus végzettségű Hurd 1949-ben csatlakozott az IBM-hez az alkalmazott tudományok részleg vezetőjeként. Komoly része volt abban, hogy a cég kifejlesztette első általános célú számítógépét, a későbbiekben pedig vállalkozó szelleme nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az IBM a világ egyik vezető IT-vállalata lett.

Hurd

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

  • 1960. április 26.

    Az IBM sajtóközleményben jelenti be az IBM 7030 típusú szuperszámítógépének fejlesztését. A később a termékvonalról csak Stretchként ismert, 64 bites adatátvitelű gép volt a cég első tranzisztoros szuperszámítógépe.

  • 1992. július 13.

    Az IBM, a Toshiba és a Siemens bejelentik, hogy a memóriafejlesztés területén együttműködési megállapodást kötöttek. A szerződés fontos mérföldkő a félvezetőipar történetében, de szakértők szerint nem csak ott: a szövetség egyben egyik fontos jele volt a globalizálódó, határokat nem ismerő gazdaság megerősödésének.

Előzmények

  • 1928. március 23.

    New Yorkban megszületett Jean E. Sammet számítógéptudós, aki egy olyan időszakban vált az informatika egyik meghatározó alakjává, amikor a nők részvétele e tudományban és iparágban még különösen szokatlan volt. A Stanfordon 1968-ban doktorátust szerzett, 27 évig az IBM-nél dolgozó Sammet érdemei elévülhetetlenek: az első széles körben használt, matematikai formulák kezelésére alkalmas programozási nyelvet, a FORMAC-et ő fejlesztette ki 1962-ben.

  • Az IBM nem menekülhet a Suntól

    Lapértesülések szerint a Sun hajlandó engedni a vételárból, ha az IBM garanciát vállal arra, hogy mindenképpen végigviszi az akvizíciót.