Bitcoinos csalók szálltak rá az Apple legutóbbi élő közvetítésére

Megpróbálták hitelesként beállítani a saját élő közvetítésüket a YouTube-on, majd bitcoint kértek, cserébe ethereumot ígértek AirDropon keresztül.

Folyamatosan figyelmeztetnek a hatóságok, hogy mennyire elszaporodtak a kriptopénzekkel kapcsolatos online csalások – a napokban újabb példát láthattunk.

A scammerek hétfő este az Apple rajongóit vették célba, konkrétan azokat, akik az Apple élő közvetítését szerették volna nézni az új MacBook Pro laptopokról és az M1 Pro, M1 Max processzorokról. A csalók igen egyszerű átverést találtak ki, de sajnos sokan bedőltek az ötletüknek.

A hamis élő streamet már az Apple hivatalos nyitóbeszéde előtt élesítették, így a türelmetlenek ide csatlakoztak be. A 9to5Mac aznapi tapasztalatai szerint több mint 30 ezer nézőt vonzottak a csalók, méghozzá azzal, hogy jó kulcsszavakat adtak meg, a csatornájuk majdnem úgy nézett ki, mint az Apple-é, a YouTube algoritmusai pedig kiemelt helyen hozták ezek miatt a közvetítésüket.

Új termékeket a nézők itt nem láttak, a csalók viszont arra kérték őket, hogy küldjenek bitcoint egy tárcába. Cserébe azt ígérték, majd ethereumot adnak AirDropon keresztül. Minden bizonnyal sosem látják a pénzüket azok, akik bedőltek a csalásnak. Szakértők szerint a kriptopénzek egyre nagyobb népszerűsége miatt nagyon elszaporodnak majd az effajta csalások minden platformon, a kevésbé óvatos felhasználóknak pedig egyszerű próbálkozásokkal is ellophatják a kriptopénzét.

Azóta történt

Előzmények