Már nem nyerő az Apple-részvény a J.P. Morgan szerint

A technológiai kereslet csökken, a J. P. Morgan pedig dobta az ajánlott top részvények listájából az Apple-t és a Qualcommot.

A J.P. Morgan elemzői szerint az okostelefonok iránti egyre csökkenő kereslet az Apple és a Qualcomm növekedési pályáját is utoléri, emiatt pedig a cég dobta a két nevet az ajánlott top részvények listájáról.

Az elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a Kínában látható járvány-leállások, a háborús konfliktusból eredő áremelkedések komoly problémákat okoznak majd a mobilpiaci kereslet kapcsán idén.

Nem segít állítólag a fogyasztói költekezés csökkenése és a kínai játékvilág lassulása sem, de az Apple a Nikkei forrásai szerint a csökkenő kereslet miatt már így mérsékli az iPhone (más források szerint konkrétan az iPhone SE) és az AirPods gyártását. A Qualcomm pedig állítólag az androidos alsó- és középkategória gyengélkedése miatt szenvedhet.

Bár a top részvények listájából kikerült az Apple és a Qualcomm, a J.P. Morgan szerint azért még mindkettő a vételre ajánlott kategóriába sorolandó a hosszú távú lehetőségek miatt. Az elemzők szerint a keresletcsökkenés talán kevésbé érinti majd a telekomszektort és a felhős költekezést.

Azóta történt

Előzmények