Az Apple megve(he)tte az első Kinect mögött álló céget

Mindössze néhány hónapja, augusztusban szivárgott ki először a hír, hogy az Apple felvásárolná az izraeli illetőségű Primesense-et, ami többek között az Xbox 360-hoz utólag piacra dobott Kinect érzékelőben található technológia kifejlesztését is végezte (az Xbox One Kinectjének fejlesztését a Microsoft már a Primesense nélkül végezte). Az Apple akkor nem kommentálta a szintén izraeli Calcalist értesülését, a Primesense pedig egy szűkszavú nyilatkozatban jelezte, hogy csak a fejlesztésre koncentrálnak, és partnereikkel, vevőikkel és lehetséges vevőikkel kapcsolatban feltételezéseket nem kommentálnak.

A Calcalist azonban nem felejtette el a témát, és tegnap újra megjelentetett egy cikket az akvizícióval kapcsolatban, azt állítva, hogy az Apple és a Primesense már le is zárta a tárgyalásokat, és a cupertinói vállalat 345 millió dollárért szerzi meg a mozgásérzékelési, háromdimenziós szkennelési technológiákat fejlesztő céget. A hivatalos bejelentés az izraeli lap forrásai szerint néhány héten belül megtörténik, de csakúgy, mint korábban, egyelőre mindkét fél elzárkózott a hír kommentálásától.

Az Apple-től nem szokatlan, hogy megvesz jól működő és látványosan eladható technológiákat kifejlesztő kisebb cégeket, majd egy-egy későbbi termékben áttörő újításként prezentálja ezeket. Az elmúlt években ilyen volt például a Siri, ami kezdetben egy önálló alkalmazás volt az App Store-ban, és az Apple 2010 tavaszán vásárolta fel a mögötte álló hasonló nevű céget; az iPhone 5s-ben található ujjlenyomat-olvasó működéséért felelős technológiát kifejlesztő Authentec pedig 2012 nyarán került az Apple birtokába. A Primesense akvizíciójával kapcsolatban elhangzó miértre a legtöbb tipp a még mindig csak pletyka szintjén létező Apple tévét említi, mint a mozgásérzékelés és a háromdimenziós környezeti szkennelés lehetséges alkalmazási területét. A Microsoft Xbox One a hét végén kerül piacra, és a vállalat egyik legfőbb célja a nappali totális meghódítása nem csak a játékok, hanem a konzol által kínált modern televíziós szolgáltatások segítségével.

Azóta történt

Előzmények

  • Rendelhető a retina kijelzős iPad Mini

    A néhány hete bejelentett tablet megjelenését az Apple november második felére ígérte, az Apple Store-ban mától megrendelhető, a szállítási idő 5-10 munkanap.

  • Xbox, show my stuff!

    A Microsoft nemsokára megjelenő új konzoljának kezelőfelületét Marc Whitten és Yusuf Mehdi mutatja be.

  • Egyre ígéretesebbnek tűnik az új Kinect

    További részletek derültek ki az Xbox One kötelező kiegészítőjéről, az új Kinecthez egyszerre ketten is beszélhetnek.