Xbox, show my stuff!

Elkezdődött a heteken belül piacra kerülő PS4-re és Xbox One-ra "hergelő" kampány, a Sony és a Microsoft folyamatosan csöpögteti az információt, bár utóbbi valószínűleg örülne neki, ha kevesebbet szerepelne a sajtóban a 720p felbontásban érkező első játékok (Call of Duty: Ghost, Battlefield 4, Killer Instinct, Dead Rising 3) miatt. Tegnap a Sony adott ki egy videót a PlayStation 4 szétszereléséről, ma pedig a Microsofttól érkezett egy közel negyedórás bemutató az Xbox One kezelőfelületéről.

Hirdetés

A videó két házigazdája Marc Whitten és Yusuf Mehdi, az Xbox Live-ért, valamint az Xbox marketingjéért felelős vezetők, és szinte minden érdekes részletre kiterjedő túrát adnak az Xbox One-nal érkező újdonságokból. Láthatjuk a Kinect-alapú bejelentkezést (ezt a hitelesítést egyéb eszközeimen is nagyon szívesen látnám viszont), a hangalapú irányítást, az alkalmazások közötti váltást, a Magyarországon valószínűleg még jó ideig haszontalan Live TV-ben rejlő lehetőségeket, a konzolos Skype-ot (nagyon meggyőző, főleg a szoftveres mozgáskövetés), és a klipkészítést.

Az Xbox One kezelőfelülete láttán egyértelmű, hogy Ballmer komolyan gondolta az egy hónappal ezelőtt tett "egy Windows a cél" kijelentését, amit egyébként a héten Chris Capossela is megerősített Budapesten, a vállalat egész napos fejlesztői konferenciáján. Az alkalmazások közötti váltogatás meglehetősen gyors, a Modern UI csempéi a nagy képernyőre kifejezetten jól illenek, a hangalapú irányítás pedig szépen teszi a dolgát, bár nálunk ennek addig nem sok gyakorlati haszna lesz, amíg nem fog magyarul is érteni.

Azóta történt

Előzmények