Az Apple elismerte, hogy létezik az akkuidőt csökkentő hiba

A múlt hónapban bevezetett Apple iPhone 4S felhasználóinak egy része már jó ideje panaszkodott az elvárhatónál jóval rövidebb üzemidőre, számtalan fórumon megjelentek ezek a beszámolók. A polémia természetesen úgy alakult, ahogy az minden vélt vagy valós Apple-hibánál: fanatikus hívek és zsigerből gyűlölködők osztották egymást a fórumokon – ám a hivatalos reakciók késtek.

De tegnap végre az Apple kiadott egy közleményt, melyben elismerték a hibát, de kifejtették, hogy nem magukkal az energiatárolókkal van baj, hanem a töltést vezérlő szoftverrel, az iOS 5 operációs rendszerben maradt néhány bug. Az All Things Digital-nak adott nyilatkozatában Natalie Harrison, a cég szóvivője elmondta, hogy kevés számú visszajelzés érkezett hozzájuk, melyek szerint az iOS 5-öt futtató eszközök akkumulátorai nagyon gyorsan lemerülnek. A vállalat szakemberei megvizsgálták a panaszokat, és kiderült, hogy a programban akad néhány hiba, mely a fenti jelenséget okozhatja. (Feltételezések szerint a geolokációs szolgáltatások hibás implementációja okozhatja a kiugró energiafogyasztást.) Harrison ígérete szerint néhány héten belül kiadják a problémát orvosló frissítést. A céget eddig nem igazán jellemző viszonylag gyors reakciót jelzi, hogy az iOS 5.0.1 bétája már meg is érkezett a kiválasztott fejlesztőkhöz, tesztelőkhöz.

Az Apple-t körülvevő légkört szépen festi mind a nyilatkozat, mind pedig a reakciók. A tájékoztatás hangnemét, a lekezelő, leereszkedő hangnemet, a gondok bagatellizálását több lap is kifogásolja, míg mások arra hívják fel a figyelmet, hogy ha nem az Apple-ről lenne szó, akkor az egysoros hírek között sem nagyon kapna helyet az eset.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények