Elmagyarázta az Apple, miért nem kell félni a sugárzó iPhone-októl

Nem vettek figyelembe egy fontos funkciót a franciák, de az Apple szerint frissítés nélkül is biztonságos minden egyes iPhone 12 mobil használata, nem kell túlzott sugárzástól tartani.

Nemrég nagy botrányt kavart, hogy a franciák nem csak betiltották az iPhone 12-t, de a piacon lévő mobilok visszahívását is kilátásba helyezték, túlzott sugárzás miatt – ezután sok európai ország hasonló akcióra készült. Az Apple természetesen reagált a történtekre, az ügynek pedig most pont került a végére.

Az Apple közölte: együttműködnek a franciák sugárzási teszten előírt követelményeivel, így szoftverfrissítés érkezik az iPhone 12 mobilokra, azok pedig statikus felületen többé nem használnak több energiát. Vagyis a sugárzásuk is lecsökken.

Az Apple vitatta a francia hatóságok teszteredményeit, korábban a világ számos hatósága ellenőrizte és megfelelőnek találta az iPhone 12 mobilokat. Most végre azonban mindent elmagyarázott az Apple, miért adódtak félreértések.

Az Apple azt mondja, hogy az iPhone mobilok több mint egy évtizede olyan szenzorokkal rendelkeznek, amelyek érzékelik, ha a mobil közel van egy ember testéhez: ilyenkor a jelerősséghez használt energiát csökkentik a telefonok. Amikor nincsenek közel, hanem például egy asztalon vannak, akkor az energiaszint emelkedik. Az Apple szerint a L'Agence Nationale des Frequences tesztprotokollja ezt nem vette figyelembe. A franciák mindenesetre olyan frissítést kapnak, amely kikapcsolja ezt a testérzékelő funkciót, így a sugárzási szint mindig alacsonyan marad.

Az Apple hangsúlyozta: a frissítés nélkül is tökéletesen biztonságos iPhone 12 mobilokat használni, és mindig az is volt, egyetlen iPhone 12-tulajdonosnak sem kell aggódnia. 2020-as megjelenésekor világszinten átment minden ellenőrzésen az összes készülék, megfelelve a szabványoknak – azóta pedig semmilyen változás nem történt, ami ezt módosította volna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények