Neonáci honlapot küldött padlóra a magyar Anonymous

Mint oly sokan mások, az IT café is a Facebookról értesült arról, hogy az Anonymous-mozgalom magyarországi szimpatizánsainak egy csoportja a napokban láthatóan sikeres támadást hajtott végre egy magyar nyelvű neonáci honlap ellen.

Anonymous

A Facebookon lévő bejegyzés szerint három napja indult az akció, és azóta a betyarsereg.hu nem elérhető („72 órája TANGÓ DOWN!!!”). A közösségi oldalon megkerestük a magyar Anonok képviselőit, hogy érdeklődjünk a támadás részleteiről. Válaszukban elmondták, hogy az Anonymous-mozgalom egyik alapvető sajátossága a náciellenes/antifasiszta fellépés, különösen azokban az országokban, ahol ezeknek a mozgalmaknak az erősödése tapasztalható, ezért pécézték kimaguknak a fent említett honlapot. A már korábban meghirdetett #OpBlitzkrieg „hadművelet” az egyik legfontosabb ténykedésük, és Magyarországon várhatóan az marad még egy ideig.

Habár az említett oldal jelenleg elérhetetlen, de ennek számtalan oka lehet, ezért megkérdeztük az aktivistákat, hogy biztosan az ő tevékenységüknek köszönhető-e a leállás. Ők azt állítják, hogy ez teljesen bizonyos. Az akciót nem hirdették meg nyilvánosan – ez egyébként az Anonymous körében bevett szokás –, jelen esetben néhányan vettek benne részt, és a HOIC-nak nevezett túlterheléses módszerrel rövid idő alatt meg tudták bénítani a célba vett szervert. Arról is informálták az IT cafét, hogy az oldal egy litván szerveren üzemel, és a fagyás után – állításuk szerint szokásos módon – már érkeztek hozzájuk fenyegetések, ám ez számukra nem újdonság.

Azt is elmondták, hogy a magyar Anonok – szintén nemzetközileg bevett módon – IRC-csatornákon tartják a kapcsolatot, és itt szervezik a támadásokat.

Végezetül közölték, hogy a jövő héten kedd este egy, a szokásosnál nagyobb méretű akcióra készülnek egy mind politikailag, mind gazdaságilag fontos kormányzati célpont ellen, és erről hamarosan újabb információkat árulnak még el az IT café olvasóinak.

Azóta történt

Előzmények