Újabb kampányba kezdett az Anonymous

A névtelenül végrehajtott akcióival kétes hírnevet szerzett Anonymous mozgalom ismét kampányt indított: az új célpont az amerikai kormány, illetve nagy ipari szervezetek, az ok pedig a különösen szigorú hamisítás elleni törvény, a PROTECT IP tervezete, mely szerint a hatóságoknak a jövőben bővebb jogkörük lenne a fájlcserélő oldalak elleni küzdelemben, emellett pedig a törvényhozók szorosabb együttműködést várnának el a szolgáltatóktól is.

Első lépésként az Anonymous a szokásos túlterheléses (DDoS-) támadást választotta, s az előre meghirdetett akció kezdetét magyar idő szerint ma  hajnali háromra tették, ekkortól kérték a szimpatizánsokat, hogy lekéréseikkel bombázzák az amerikai Kereskedelmi Kamara honlapját, mivel ezt a szervezetet a törvényjavaslat egyik fő támogatójának tartják.

A magukat a polgári szabadságjogok elkötelezett harcosainak tartó szimpatizánsok nevében az Anonymous kiáltványt is kiadott az akcióról, melyben többek között azt írják: „A holnapi támadás újabb üzenet lesz azoknak a disznóknak, akik vezetik az államot, s világossá teszi számukra, hogy nem leszünk fogaskerekek a kib*tt gépezetükben, melyet a nagy szervezetek igyekeznek washingtoni politikai bábjaik segítségével megőrizni. Ez a mi világunk, és harcolni fogunk érte. Akár tetszik, akár nem.”

A legfrissebb hírek szerint valóban megindult a támadás a jelzett időpontban, ám sikertelen volt, mivel nem sikerült a megbénítani a célba vett weboldalt.

Azóta történt

Előzmények