2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Café blog rovat

Dolgozna call centerben? És ha nem annak látszik?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az online szállásközvetítő új irodát nyitott. Nem éppen klasszikus elrendezés és rengeteg természetes anyag jellemzi.

Az Airbnb egy online foglalási és szállásközvetítési rendszer. Egy kicsit szeretnek úgy tekinteni magukra, mint egy mindenhol jelen lévő szállodára, ahol az ügyfél telefonon vagy online jelentkezik be, jelzi, ha problémája van, takarítást, ébresztést kér, stb. A dolog szépségét az adja, hogy ez is közösségi szolgáltatás, tehát a szálláshelyeket jellemzően magánemberek (illetve leleményes cégek) adják ki, az Airbnb pedig összeköti a keresletet a kínálattal, illetve segíti a kommunikációt.

Hirdetés

A cég 2008-ban indult, nemrégiben pedig az írországi irodájuk mellett Észak-Amerikában, Portlandben nyitottak újat, amelyben 250 alkalmazott dolgozik majd.

Bal oldalon a klasszikus call center munkaállomások, jobbra az Airbnb irodája
Bal oldalon a klasszikus call center munkaállomások, jobbra az Airbnb irodája [+]

A cég szerint a telefonos operátorok (vagy nevezhetnénk őket távoli recepciósnak is) munkája nagymértékben függ az irodai környezet hangulatától, ezért elvetették a klasszikus call center látképét. Ehelyett terveztek egy olyan irodát az alkalmazottaknak, ami egy sokkal szellősebb, harmonikusabb és nyugodtabb hangulatot kellene, hogy teremtsen. A fotók alapján az Aaron Harvey vezette belsőépítész csapat kitett magáért, de kíváncsiak lennénk erre az irodára két hónappal később, egy olyan hétköznap is, amikor a 250 alkalmazott közül nem csak heten mennek be dolgozni. A fotón balra két klasszikusnak mondható call center, jobbra pedig a frissen átadott Airbnb iroda látható.

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.