AI készül a Google új épületében, de a Wi-Fi alig működik

Sokat dicséri az új irodaházát a Google, amit maga tervezett és épített. Igaz, hogy ebben a trendi AI-t fejlesztik, de a jelentések szerint a Wi-Fi alig működik.

A jelentések szerint a Google igen sokat dicséri a Mountain Viewban lévő új Bay View irodaházát (még egy 229 oldalas könyv is készült, amely ennek pozitívumait taglalja, bemutatva a környezetet, amely minden eszközt biztosít a sikerhez), amelyet maga tervezett és épített, tele van innovációval, benne pedig AI-t fejlesztenek. A gond csak az a jelentések alapján, hogy a Wi-Fi hónapok óta nem vagy alig működik.


[+]

Erről a dolgozók nem beszélhetnek, de névtelenül jelezték ezt a problémát. Sokan ethernetkábelekkel vagy mobilos hotspotokkal próbálnak megoldást találni. Az egyik AI-mérnök megjegyezte: azt hinnénk, hogy a világ vezető internetcége meg tud oldani egy ilyen dolgot. Eközben a kinti sétát és a kávézóból való munkát javasolják (ott erősebb a jel), de sokan erősebb Wi-Fi-chipes laptopot is kaptak.

A cég egyik szóvivője elismerte, hogy gond van a Wi-Fi-vel, de ezt heteken belül orvosolnák.

A jelenség okáról nem beszéltek, de a dolgozók szerint a több mint 55 ezer négyzetméteres épület hullámszerű tetőszerkezete egyszerűen elnyelni a jeleket.

Azóta történt

Előzmények