A Tesco letöri a Microsoft Office 2007 árát

A PCRetail angol oldal nagy lelkesedéssel számolt be tegnap arról, hogy a híres-hírhedt áruházlánc egy új akció keretében Nagy-Britanniában a Microsoft Office 2007 Home and Student verzióját – alig egy hónappal a termék bevezetése után – máris árengedménnyel kínálja 95,99 fontért (körülbelül 36 000 Ft). Ez az eredeti 113,99 fontos (körülbelül 43 000 Ft) árhoz képest 20 százalékos árengedmény, s ugyanilyen mértékű kedvezménnyel lehet hozzájutni az Office többi változatához is – a Small Business jelenleg 319 font (körülbelül 120 000 Ft), a Professional 359,99 font (körülbelül 135 000 Ft), az Ultimate pedig 479,99 font (körülbelül 180 000 Ft).

Nálunk a Microsoft magyar oldalán még a következő információ szerepel: „A Microsoft Office 2007 programcsomagok árát vállalatunk még nem véglegesítette. Látogasson vissza később, vagy további információért lépjen kapcsolatba a helyi képviselettel, illetve a Microsoft mennyiségi licenceit forgalmazó kereskedéssel.” Ugyanakkor találtunk a neten olyan magyar kereskedelmi vállalkozást, mely már a hónap eleje óta árulja az angol nyelvű verziókat, tegnap pedig már a magyar nyelvű változatok is szerepelnek az akciós megrendelési listán – körülbelül annyiért, mint a brit Tesco áruházak árai (sőt, vannak olyan verziók, amelyek náluk olcsóbbak, minta a Tesco által kínált akciós Office-ok).

A nagy-britanniai akció egyébként csak ma délelőttig tart – de a PCRetail újságírója szerint ez épp elegendő lesz arra, hogy felbosszantsa a kereskedőket.

A Tesco – ahogy már mi is írtunk róla –, nem csak ilyen módon versenyzik a profi IT-cégekkel, hanem – úgy tűnik – be kíván szállni az informatikai piacra is, hiszen saját Office-csomagot dobtak piacra (Tesco Complete Office), s az egyszerű program mindössze 20 fontba (körülbelül 7500 Ft) kerül.

Azóta történt

Előzmények