A Panasonic erősít Kínában

Hirdetés

A Matsushita Electric Industrial és fix vonalas kommunikációs berendezésekre specializálódott leányvállalata, a Panasonic Communications (PCC) megalapította a Panasonic Communications (Dalian) vállalatot. Az új társaság – melynek székhelye a Kína Liaoning tartományában lévő Dalian Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Területen lesz – jelentős mértékben járul hozzá a PCC globális termelési kapacitásához. Ez a Matsushita Csoport azon törekvésének része, melynek keretében Kínában 1 trillió jen értékű forgalom elérését tűzték ki célul a 2007 márciusában véget érő pénzügyi évben.

Az új vállalat 2005 októberében kezdi meg a vezeték nélküli telefonok és optikai lemezmeghajtók gyártását, valamint 2006-ban az első másolóalapú digitális multifunkciós termékek is legördülhetnek a gyártósorokról. A havi termelési cél 40 000 vezeték nélküli telefonkészülék és 80 000 optikai lemezmeghajtó legyártása az első pénzügyi évben és 7000 digitális multifunkciós termék a 2007 márciusában befejeződő pénzügyi évben. A daliani székhelyű új vállalatnál lesz egy vezeték nélküli telefonok fejlesztésére specializálódó K+F központ is.

A Panasonic a tervek szerint fokozatosan kívánja növelni a termelési mennyiséget és ezzel egy időben folytatja a kínai piac iránti elkötelezettségének fejlesztését – olvasható a japán gyártó közleményében.

Azóta történt