A 4iG is kaphat állami megrendeléseket

A keretösszegek csillagászati mértékűek.

Szinte már megszokott, hogy a nagy állami informatikai beszerzéseknél rendre a korábbi két nagy rivális, a Delta Technologies és a 4iG szerepel nyertesként.

Szeptember 2-án a Delta tette közzé, hogy potenciális szállítóként szerepel, majd szeptember 3-án a 4iG is hasonló közleményeket adott ki.

Hirdetés

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett két beszámoló szerint a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. (DKÜ) a 4iG által vezetett konzorcium ajánlatát két esetben is nyertes ajánlatként hirdette ki.

Az első tenderben a keretmegállapodás megkötésére irányuló közbeszerzési eljárás a 301/2018. (XII. 27.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó szervezetek részére „Alkalmazásfejlesztési szolgáltatások EU-s forrásból (SWFE)” tárgyában két részben. Első rész: MS .NET és MS Business Intelligence fejlesztési szolgáltatások, második rész: Java vagy Business Intelligence fejlesztési szolgáltatások.

Mint írják, az eljárás mindkét részében öt-öt különböző közös ajánlattevői konzorciumot hirdetett ki nyertesként a DKÜ, amelyből mindkét részben az egyik a 4iG vezette közös ajánlattevői konzorcium.

A keretmegállapodás keretösszege nettó 520 milliárd Ft.

A másik keretmegállapodás címe: „Alkalmazásfejlesztési és üzemeltetés támogatási szolgáltatások (SWF)”. Ez is hasonló módon két részből áll: MS .NET és MS Business Intelligence fejlesztési szolgáltatások, illetve Java vagy Business Intelligence fejlesztési szolgáltatások.

Az eljárás mindkét részében négy-négy különböző közös ajánlattevői konzorciumot hirdetett ki nyertesként a DKÜ, amelyből a második részben az egyik a 4iG vezette közös ajánlattevői konzorcium.

A keretmegállapodás keretösszege nettó 90 milliárd Ft. A második rész keretösszege nettó 60 milliárd Ft.

Mindkét tender esetében kiemelik, hogy a keretmegállapodás nem biztosít automatikus megrendeléseket, az érintett szervezetek igényei alapján az egyes konkrét beszerzések újra versenyeztetésre kerülnek a keretmegállapodásban résztvevő konzorciumok között.

A keretmegállapodások időtartama a hatálybalépésétől számított legfeljebb 48 hónap.

Azóta történt

Előzmények