Hirdetés

A 4iG megvette az Invitechet

A 4iG Nyrt. tulajdonába kerül az Invitech ICT Services Kft., miután a tőkepiaci társaság a mai napon adásvételi szerződést kötött a társaságot tulajdonló Rotamona Limited-el.

Újabb stratégiai akvizícióval folytatja terjeszkedését a 4iG a hazai telekommunikációs piacon, miután adásvételi szerződést kötött a ciprusi bejegyzésű Rotamona Limited-el, az Invitech ICT Services Kft. és leányvállalata, az InviTechnokom Kft. megvásárlásáról.

Hirdetés

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett ügylettel a tőkepiaci társaság 100 százalékos tulajdont szerez Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldásszállító vállalatában.

A két évtizedes múltra visszatekintő több, mint 600 munkavállalóval rendelkező Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplők részére biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon. A társaság komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt több mint ötezer vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének. Portfóliójába széles sávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhőmegoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak.

Az Invitech 11 határátlépő ponttal rendelkező, összesen 11 ezer km országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb hazánkban. A társaság 23 ezer végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközponttal rendelkezik, infrastruktúraszolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi. Az Invitech tavalyi évi konszolidált árbevétele 24,8 milliárd forint volt, EBITDA-ja pedig 9 milliárd forint. A társaság jelentős saját infrastruktúrájának és szolgáltatásainak köszönhetően stabil növekedési kilátásokkal rendelkezik az üzleti és nagyvállalati szegmensben.

„Az Invitech a hazai infokommunikációs szolgáltatók között az egyik meghatározó piaci szereplő, a társaság a 4iG távközlési portfóliójában, a tervek szerint a nemzeti távközlési holdingvállalat részeként működhet majd a jövőben” – mondta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. „Az Invitech stratégiai jelentőségű eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén. Komplex szolgáltatásainak és infrastruktúrájának köszönhetően a vállalat jelentős növekedési potenciállal rendelkezik a hazai telekommunikációs piacon” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Az akvizíció fontos lépés az end to end szolgáltatások kiépítésében a 4iG Nyrt. Számára, írják, amellyel a telekommunikáció mellett, az informatikához köthető területeken is (pl. felhő, adatközpont, IoT) bővíteni tudja majd szolgáltatásait a cégcsoport. A tőkepiaci társaság távközlési portfóliójának építésében pedig az Invitech optikai gerinchálózata és egyéb adatátvitel megoldásai, valamint az üzleti kommunikációs szolgáltatások biztosítanak majd kiemelkedő szinergiát és növekedési lehetőséget.

Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárulását követően zárulhat majd.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények