Most már hivatalosan is távközlési szereplő a 4iG

A vállalat megállíthatatlanul terjeszkedik.

A vállalat bejelentette, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően lezárult az a többlépcsős folyamat, melynek eredményeként a 4iG Nyrt. közvetett módon 75%-os többségi tulajdont szerzett a Hungaro DigiTel (HDT) Kft.-ben, a régió egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában.

A tranzakciósorozat korábbi bejelentéseinek megfelelően az Antenna Hungária Zrt. tulajdonrésze 25%-ra csökkent a céltársaságban, az Alpac Capital kezelésébe tartozó a Bartolomeu Investments Kft. pedig apportálja portfóliócége, a Portuguese Telecommunication Investments Kft. 100%-os üzletrézét a 4iG Nyrt.-be. Az apport ellenértékét a vállalat zárt körű ázsiós alaptőke-emelés keretében, új részvények kibocsátásával egyenlíti ki, melynek részleteit is nyilvánosságra hozta a 4iG Nyrt. a bejelentést követően.

Az elmúlt időszakban a HDT Kft. többségi tulajdonának megszerzése érdekében átvilágították és értékelték a céltársaságot, valamint kidolgozták az Antenna Hungária Zrt. üzletrészét érintő adásvételi, továbbá a 4iG Nyrt., és a nemzetközi hátterű Alpac Capital SA kezelésében működő Bartolomeu Investments Kft. közötti apportszerződést. A Bartolomeu Invest birtokolja a Hungaro DigiTelben résztulajdonos Portuguese Telecommunication Investments (PTI) Kft.-t, mely társaság apportjával a Bartolomeu Investments a 4iG Nyrt. egyik részvényesévé, míg a tőkepiaci társaság a Hungaro DigiTel Kft. 75%-os közvetett tulajdonosává válik.

A PwC Magyarország üzletrész értékelésére vonatkozó szakértői jelentése alapján PTI Kft. apportértékét a felek 3.156.000.126 forintban határozták meg, melyet a 4iG Nyrt. Zárt körű ázsiós alaptőke emelés keretében 5.207.921 darab, 20 forint névértékű és 606 forint kibocsátási értékű 4iG részvény forgalomba hozatalával egyenlít ki. A részvénykibocsátással a Bartolomeu Investments 5,24 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben. A társaság kötelezettséget vállalt arra, hogy az alaptőke-emelés során a tulajdonába kerülő 4iG részvényeket a tőzsdei kereskedési rendszerbe történő bevezetésétől számított 1 éves időszakig nem értékesíti.

A Hungaro DigiTel többségi részesedésével és további tervezett akvizíciókkal a 4iG a távközlési iparág egyik meghatározó hazai szereplővé válhat. A HDT akvizíciója szinergikusan támogatja a vállalat fejlesztéseit és erős alapot nyújthat a régiós terjeszkedéshez. A 4iG számára az egyik stratégiai növekedési terület a telekommunikáció, illetve a távközlési infrastruktúra szegmens, amely a jól tervezhető, hosszú távú szerződéseknek köszönhetően növelheti a vállalat folyamatos árbevételeinek arányát.

Azóta történt

Előzmények