Újabb sikeres Anonymous-támadás után demonstrációk világszerte

Az Anonymous néven ismert közösség tagjai tegnap újabb sikeres túlterheléses támadást hajtottak végre, ezúttal az amerikai szerzői jogi hivatal (The United States Copyright Office) honlapját bénították meg körülbelül fél órára. A weboldal a leállás után nehezen tért magához, egy ideig lassan és szakadozottan lehetett elérni.

A kalózellenes szervezetek, szerzői joggal foglalkozó jogászok és jogkezelők elleni támadássorozat már két hónapja zajlik a 4chan közössége által meghirdetett „Operation: Payback” nevű akció keretében, s azért kezdődött el, mivel az amerikai filmes kiadói szövetség (MPAA) elismerte, hogy több torrentoldal ellen indítottak túlterheléses (DDoS-) támadást. A mostanit megelőzően az Anonymous legutóbbi és talán legsikeresebb megmozdulása a múlt héten zajlott le, amikor a hanglemezipari szövetség (RIAA) honlapját három napra elérhetetlenné tették.

Anonymous
Nagyításhoz klikk! a képre

A csoport nevében azt is bejelentették, hogy november 5-én a „a való világban” is színre lépnek, mivel a cenzúra és az internet szabadságát veszélyeztető kormányzati intézkedések elleni demonstrációkra hívják több országban a szimpatizánsokat. A program ismertetése, propagandaanyagok, valamint a szervezés részletei egy erre a célra létrehozott wikiben érhetőek el.

Azóta történt

Előzmények