46 millió akkut cserélhet ki a Nokia


A Nokia ma jelentette be, hogy körülbelül 46 millió olyan akkumulátor szorul esetlegesen cserére, amelyeket a Matsushita Battery Industrial Co. Ltd. 2005 decemberétől 2006 novemberéig gyártott. A bejelentés szerint ezek az akkumulátorok tűzveszélyesek lehetnek.

Az érintett akku, a BL–5C csak egyike annak a 14 típusnak, amelyeket a Nokia telefonjaiban használnak, s vállalat bejelentése szerint eddig körülbelül száz esetben okozott problémát a túlmelegedésük, bár komoly személyi sérülésről vagy jelentős anyagi kárról nem tudnak.

A veszélyesnek nyilvánított alkatrészt díjmentesen kicseréli a vállalat, a költségeket (ezt előzetesen körülbelül 140–180 millió dollárra becsülik) várhatóan a Matsushita állja majd, de lehetséges az is, hogy megosztoznak a terheken.

Előfordulhat, hogy Magyarországon is vannak ilyen készülékek, a hazai felhasználók információért keressék fel a Nokia weboldalát, ahol a tájékoztató elolvasható. Itt megtalálható a szóba jöhető telefontípusok listája is, s ha az adott készülékben az említett BL–5C akkumulátor található – ez a jelölés szerepel az akkumulátoron –, akkor be kell gépelni az adott akku azonosítószámát, s ha valóban a tűzveszélyes sorozat egyik darabja van a készülékben, akkor a további információkat a cseréről ezek után kapja meg az érintett.


Azóta történt

Előzmények