2010. január 27.

Steve Jobs, az Apple alapító-vezérigazgatója a San Franciscó-i Yerba Buena Arts Centerben bemutatta a cég új termékét, az iPad táblagépet. Az ez esetben valóban forradalminak nevezhető új készüléktípus árusítását májusban kezdték meg, induló ára – felszereltségtől függően – 499-829 dollár volt.

 

Az első iPad

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • 1955. február 24.

    Green Bayben, az USA Wisconsin államában megszületett Steven Paul Jobs, az Apple egyik alapítója. A milliárdossá lett cégvezető Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel közösen 1976-ban hozta létre az Apple Computert, amely az irányítása alatt dobta piacra korai történetének legsikeresebb termékét, az Apple Macintosh számítógépet, majd az ezredforduló után az iPod zenelejátszót, az iPhone-t és az iPadet.

  • 1976. április 1.

    Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne megalapítják az Apple I személyi számítógép terjesztésére az Apple Computer Inc. elnevezésű vállalkozást. A cég később lecserélt logóját Wayne találta ki, áprilisban bemutatott első termékét Wozniak tervezte, az értékesítés Jobs ötlete volt. A júliustól 666,66 dollárért árusított, fadobozba épített Apple I-ből 200 darabot gyártottak.