Telefonközpont a PC-ben!

PC-alapú telefónia hatékonyan

– A széles sávú internet és a lokális hálózatok nagyfokú elterjedtsége miatt a kis- és középvállalkozásokban is egyre nő az igény, hogy kihasználják az IT és a telefónia összefonódásából fakadó igényeket. Milyen lehetőségeket lát ön ezen a téren?

– Az Eicon Networks ideális helyzetben van ezzel az új piaci szegmenssel kapcsolatban épp a korábban már említett Diva Server család miatt. Ráadásul a kkv-k alkotta piac évek óta az egyik legfontosabb célterületünk. A SVED-del karöltve kínált megoldások remekül illeszkednek a szegmens igényeihez.

Ahogy azt az előző példámban említettem, a szoftverfejlesztői környezetünk segítségével készített, ISDN-környezetbe írt alkalmazások könnyedén és gyorsan migrálhatóak új szabványú infrastruktúrákba. Miután az Eicon részt vesz szinte az összes telekommunikációs szabvány kidolgozásában, termékeink már a szabványok publikálása előtt támogatják azokat. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a technológiai partnereink által fejlesztett szoftverek kihasználják az új technológiák adta lehetőségeket (például VoIP), miközben továbbra is támogatják a már elterjedt szabványokat (analóg, ISDN).

Mindazonáltal nem szabad elfelejtenünk a nagyvállalati környezeteket sem, ahol ugyanezek a követelmények, csak nagyobb a tét. Természetesen az ő igényeiket kiszolgáló termékek ugyanúgy megtalálhatóak portfóliónkban. Fejlesztésük, bővítésük, illetve a hozzájuk fejlesztett szoftverek migrálása a legmagasabb minőségi követelményeket támasztó – például SS7-es – környezetekbe a megszokott könnyedséggel valósítható meg, tehát egy szoftverfejlesztő partnerünk számára a nagyvállalati ügyfelek ugyanúgy elérhetőek, mint bármilyen kkv.

– Hogyan esett választásuk a SVED Rt.-re?

– A SVED Rt tevékenységi köréből fakadóan csak a magyar IT-piacot látja el minőségi termékekkel. Segít vevőinek a forgalmazott termékek kiválasztásában, és az eladás után is nyújt alapszintű terméktámogatást, ráadásul kellően árérzékeny, gyorsan reagál a piac igényeire. Tulajdonképpen a SVED ugyanazokat az értékeket és irányelveket vallja magáénak, melyek az Eicon számára is olyan fontosak. Másrészről a SVED új piacokat is megcélzott, így erősségeinket kombinálva egymást erősíthetjük, és hatékonyabban tudjuk lefedni a teljes magyar telekommunikációs piacot.

Ennek érdekében technológiai partnereink segítségével (szoftverfejlesztők, üzleti kommunikációval foglalkozó megoldásszállítók stb.) igyekszünk inkább a hardver és szoftver alkotta komplett megoldásokat bemutatni, és azt hangsúlyozni, hogy a kettő együtt mire képes, miért hasznos és miért térül meg egy adott cég számára. Manapság az információk és a személyek folyamatos és gyors elérhetősége kulcsfontosságú a sikerhez, ezért olyan megoldásokat igyekszünk nyújtani, melyek garantálják az elérhetőséget – például hangpostaszerverek (VM), faxszerverek, interaktív gépi hangok (IVR), telefonos ügyfélszolgálati szoftverek (CC) és IP-alapú szoftveres telefonközpontok. Így ügyfeleink cégei az Eicon hardverekre alapozva mindig elérhetőek maradnak, akkor is, ha a munkaidő már letelt, vagy az adott kolléga éppen nincs az irodában.

Seres Gábor