Telefonközpont a PC-ben!

Áttérés IP-alapokra

– Önnek mi a véleménye a számítástechnika és telekommunikáció piaci helyzetéről Magyarországon?

– Magyarország sok változáson ment át az elmúlt évtizedben. A gazdaság helyzet alig vethető össze a 10-15 évvel ezelőttivel, mikor először jártam itt. Vegyük például az informatikát vagy a telekommunikációt! Ez alatt a rövid idő alatt annyi beruházás történt, hogy mára Magyarország egyike lett annak az elitnek, ahol a legújabb technológiákat alkalmazzák mindkét területen. A piac mára annyira nyitottá vált, hogy a Nyugat-Európában lábukat már megvető gyártók mindegyike jelen van itt is.

Hirdetés

De még fontosabb, hogy a befektetések folytatódnak mind a magán-, mind pedig az állami szférában, azaz a trend folyamatos. Másrészről, ahogy a többi nyugati országban is, itt is nélkülözhetetlen katalizátori szerepet tölt be az állam a technológiák honosításában. Ez pártfüggetlen gazdasági érdek.

– Manapság az analóg adatközlésről a digitálisra történő átállás korát éljük a telefóniában. A szolgáltatók egymás után mutatják kombinált IP-alapú telekommunikációs megoldásaikat. Mit tud kínálni az Eicon az ilyen szolgáltatók részére?

– Több szempontot is figyelembe kell vennünk az új technológiákkal kapcsolatban. Mi az Eiconnál a következő négy fontos elemre helyezzük a hangsúlyt:

A technológiai szektorban lévő piacvezető cégekkel ápolt jó kapcsolataink révén eszközeink kiválóan illeszkednek az ő termékeikhez, így biztosítjuk, hogy termékeink mindig naprakészen ki tudják használni az egy-egy új technológia adta sebesség- vagy költséghatékonyság-növekedés előnyeit. Ezek alatt a kulcsfontosságuk kapcsolatok alatt olyan szoftver- és hardvergyártókat értek mint a Microsoft, a HP, a Dell, az IBM, a Siemens, az Envox, a Nuance, stb.

A megbízható termékek fejlesztésével kivívott hírnevünk a minőség iránti teljes elkötelezettségünknek köszönhető. Vállalatunk összes irodája rendelkezik ISO 9001-2000 tanúsítványokkal, üzemeink pedig emellett megszerezték az ISO 14001 minősítést is.

Az Eicon létrehozott két, az egész világra kiterjedő partnerprogramot. Az Eicon Networks Technology Partner (ETP) program a független szoftvergyártókkal és -fejlesztőkkel tartja a kapcsolatot és nyújt nekik közvetlen segítséget, míg az Eicon Networks Solution Provider (ESP) program műszaki és kereskedelmi támogatást nyújt a helyi Value Added Resellereknek (viszonteladóknak) és rendszerintegrátoroknak, akik a termékek eladása mellett komplett megoldásszállítást és üzemeltetést is kínálnak.

Végül a negyedik szempont a költségmegtérülés. Már termékeink tervezésekor ügyelünk arra, hogy azok funkciók olyan csoportjával rendelkezzenek, melyek biztosítják vásárlóink versenyképességét. Például ha egy ügyfelünk úgy dönt, hogy faxszervert helyez üzembe céges hálózatában, ezzel megspórolja a faxkészülékek karbantartási és papírköltségét. Aki utánanézett már, hogy a papírköltségek egyedül milyen összegekre rúghatnak egy-egy vállalatnál, bizonyára egyetért velem. Néhány évvel később ugyanez a cég úgy dönt, hogy praktikus és időszerű lenne lassan automata gépi hangot és hangpostát illeszteni telefonközpontjukhoz, hogy tovább növeljék az ügyfeleik elégedettségét és a cég presztízsét. Miután az Eicontól vásárolt Diva Serverük már tartalmazza az ehhez a funkcióhoz szükséges hardverkövetelményeket, csupán egy megfelelő szoftvert kell választani hozzá, és már kész is a rendszer. Ugyanez igaz akkor is, ha VoIP-telefonra akar áttérni. Azaz az ügyfelünk kezdeti beruházásának megtérülése és a jövőbeni fejlődése biztosított.

Vagy vegyünk példának egy szoftverfejlesztő céget! Egy adott szoftver teljes kifejlesztése hosszú, munkaigényes, rengeteg tesztelést és javítást igénylő feladat. Ezért mi arra törekedtünk ingyenes szoftverfejlesztő készletünk (SDK) kialakításakor, hogy az olyan kódot hozzon létre, amely a teljes termékpalettánkon belül hordozható. Így ha egy cégnek sikerült például egy adott piac számára kialakított gépihang-szoftvert kifejlesztenie egy ISDN BRI kártyához, de a program a kisvállalkozások mellett a közép-, esetleg nagyvállalatok érdeklődését is felkeltette, akkor az átalakítások nélkül működni fog ISDN PRI kártyáinkon is. Ugyanez igaz az analóg és VoIP esetekre is, azaz számunkra és partnereink számára egy analóg/VoIP átállás semmilyen fennakadással nem jár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!