Új Firefox kiadási buli – beszámoló

Videóbemutatók, trükkök, tippek

A szünet után Úr Balázs mutatta be a Firefox webfejlesztő eszközeit és gyakorlati példákon keresztül szemléltette is az elhangzottakat.

A bemutató után nyolc kisebb videó következett, amely a Firefox egy-egy érdekesebb részét mutatta be:

A következő szünet előtt a jelenlevők a Firefox fekete öves mesterévé válhattak, hiszen számos érdekes, vagy kevésbé ismer trükköt ismerhettek meg az elhangzott előadásból:

A szünetben hasznos szakmai megbeszélések zajlottak, és mivel az érdeklődés továbbra is nagy volt, a szokásos „meglepetés program” előtt még belenéztünk az üveggömbbe és felfedtük, hogy milyen újdonsággal kecsegtet a Firefox elkövetkező verziói:

A meglepetés természetesen nem marathat titokban, de ennek felfedezéséhez a Facebook és Flickr albumok megtekintését javaslom. A csoportkép és a kérdezz-felelek szekció után a kvíz kitöltői sorsoláson vehettek részt, ahol mozillás relikviákat lehetett nyerni. Ezek után a késői óra ellenére még jó néhányan maradtak és beszélgettek. Meglátásom szerint ez a kiadási buli jól sikerült, s örömmel konstatáltam, hogy a résztvevők is így látták.

Végezetül szeretném megköszönni az önkénteseknek a segítséget: Szalai Leona, Takács Lívia, Szép Annabella, Bándi Ágnes, Úr Balázs, Szmozsánszky István, Szmozsánszky Gábor, Karóczkai Krisztián, Szőke Zoltán.

Firefox

Azóta történt

  • Firefox 34: Helló, édes!

    Az új Firefoxban debütál a plug-in nélküli hang és videóhívási lehetőség, a Firefox Hello. Új keresési stratégia. Letiltották az SSLv3-at, hogy a POODLE támadásoktól megvédjék a felhasználókat .

Előzmények

  • Új Firefox kiadási buli

    Kiadási bulival ünnepli a Mozilla Magyar Közösség a Firefox „új arcát”. Előadások, filmvetítés és játékok várják a résztvevőket az ingyenes rendezvényen.

  • Hazai Mozilla évértékelő – 2. rész

    Egy izgalmas és sikeres év után tekintsük át együtt, hogy milyen eseményeken vettek részt tavaly a mozillás önkéntesek. Mi az, amit sikerült bemutatnunk, milyen programokat szerveztünk. Szerintetek mi az, ami még és már hiányzik?