Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Bányász Pascal, hajtogatható e-papír, izom Xbox

Ketyeg a feltöltőkártyások ideje, jöhet a Wi-Fi a metróba, tarolnak a hackerek.

Hajtogató e-papír, csúcsprocik, bányász VGA

Időnk sem volt felocsúdni a Computex alatti rohanásból, máris érkezett az E3, ami főként játékos újdonságokkal kecsegtetett, de egy-két hardveres bejelentés is érkezett. A Microsoft például lerántotta a leplet a Scorpio konzolprojektről, aminek a neve végül Xbox One X lett, és már idén a boltokba kerül, illetve a Dell is egy raklap új perifériát hozott. Ezzel párhuzamosan zajlott az InfoComm 2017 kiállítás is, ahol a Samsung, az LG és a Dell is új kijelzőkkel rukkolt elő. Akit a hagyományos monitorok nem hoznák lázba, azt az E Ink hajtogatható digitális papírja talán nagyobb izgalommal tölti el, hiszen ezzel egy fokkal közelebb kerültünk a valódi papírhoz hasonlító kijelzőkhöz.


[+]

Az E3-mal párhuzamosan az AMD és az Intel is továbbtolta a Tajvanon már sikeresen megindított szekeret. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb infók kerültek napvilágra például az AMD Threadripper processzorral kapcsolatosan, azaz már lehet tudni, hogy mely modellek lesznek elérhetőek leghamarabb, még a nyár folyamán. A Dell eközben bejelentette, hogy a játékra kihegyezett Area-51 PC-ben fel fogják használni a legújabb fejlesztéseket, így mind az említett AMD Threadripperrel, mind az Intel legújabb, X299 foglalatú Intel platformjával elérhető lesz, sőt előbbivel kapcsolatban úgy tűnik, sikerült exkluzivitást szerezniük.


[+]

Természetesen, ahogy az AMD Threadripperről, úgy az Intel új, Basin Falls platformjáról is jöttek újabb és újabb hírek, például a megjelenés dátuma, illetve az, hogy nem mindegy milyen X299 alaplapot választunk a processzorok alá. A távolabbi jövőbe is bepillantást engedtek az Intelnél, így csepegtettek információt a Coffee Lake és az azt követő Ice Lake processzorokról, majd az Apollo Lake-et váltó Gemini Lake-ről. Emellett az Intelnél állást foglaltak az x86-ot emuláló platformokkal kapcsolatban, amire valószínűleg a Qualcomm és a Microsoft mobil PC plaftormja miatt volt szükség.

Kicsit a kriptopénz-bányászatban is elmerültünk az utóbbi napokban, mivel egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan hardverek iránt, amelyek kifejezetten erre a célra készülnek. Többek között az alaplapok is ebbe a csoportba tartoznak, és olyannyira keresettek, hogy a gyártók kénytelenek növelni kapacitásukat. A bányászat népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az NVIDIA Pascal-alapú P104-100 és P106-100 GPU-i, melyeket a napokban mutattak be, és kifejezetten bányászatra készülő célkártyákhoz alkalmaznak.

Bányászkártya EVGA módra
Bányászkártya EVGA-módra [+]

Tévékből, egyéb megjelenítőkből sem volt hiányunk, sőt egy régi ismerős márkanevet, a Sharpot üdvözölhetjük újra a televíziómárkák sorában, ráadásul egy életerős modellel rukkoltak elő, rögtön három méretben. A Loewe neve is előkerült, ráadásul egy olyan készülék kapcsán, ami a vállalattól megszokott árszinthez képest alacsonyabbnak mondható árcédulát kapott. Akinek viszont az ár nem számít és valóban nagy képátlójú, 4K HDR élményre vágyik, annak a Dell S718QL projektorára érdemes egy pillantást vetnie, mert ígéretes dolgokat tudhat papírforma szerint. Végül pedig ne feledkezzünk meg az Android TV újdonságairól sem, amelyeket külön összegyűjtöttünk.

Újra felbukkant a Sharp
Újra felbukkant a Sharp [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.