Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz csimpok #16925 üzenetére

    zajos - több wifi hálózat, más korlátozó tényezők, mint nagyobb távolság, fal(ak), nagyobb (fém)tárgyak...stb - környezetben, problémás vagy gyengébb minőségű ellenoldal és/vagy illesztő esetén megnő(het) a ping!
    ne keverd a wifi és a kábeles átvitelt! kábelen; amennyiben eleve csak 100-as portokkal rendelkezik egy router, úgy hiába megy befelé 120 megabit/sec sebességű net, azt már kábelen sen tudja feldolgozni, és a wan -> lan irányban is csak némileg 100 megabit/sec alatti sebesség fog átmanni, a legjobb átviteli sebességgel rendelkező router esetén is! a 100-as routerek között is nagy szórás van valós átviteli sebesség szempontjából, a régebbiek csak a töredékét viszik át valósan, de a legjobbak is csak megközelíteni tudják a névleges maximumot! tehát benyomod a 120/10 netet a 100-as routerbe, és abból a gépbe kábelen is csak némileg 100 megabit/sec alatti sebesség fog átmenni!
    wifi; 300 megabit/sec névleges maximális sebességű eszköz valósan jó, ha a harmadát tudja - de inkább annyit sem -, de azt is csak idális esetben! attól is függ, hogy milyen típusú wifi modul van a notiban, egy jobb típusú, 3 * 3 mimo képes, és megfelelő antennás kiépítéssel bíró eszközön adott router párosítással vittem már át valósan és tartósan bő 80 megabit/sec sebességet!
    amennyiben gigabit képes routerről van szó, és az ellenoldal - legyen szó asztali, notebook...stb - is gigabit képes hálókártyával rendelkezik, úgy kábelen maximálisan átmegy a 120/10 net! az a 150 megabit/sec sebesség kábelen adott, hardveresen hozzávetőlegesen annyit bír adott hardver wan -> lan irányban, tehát emiatt lesz meg teljesen a 120/10 kábelen!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák