Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz pushalias #45944 üzenetére

    Igen, technikai oldalról történt némi fejlődés, azonban én ezt a user experience-ben nem igazán tudom tetten érni (az egyetlen, ami nagyon pozitív, az az orrba-szájba cache-elt előreolvasás). A háttértárcache hasonlóan idiótán, és beállíthatatlanul működik, ráadásul érezhetően több memóriát foglal maga az OS az újabb Windowsokban (nem, nem a gyorsítótár által foglaltra gondolok, hanem a teljesen felhasználható hasznos memóriára). Én nagyon örülnék pl. normálisan prioritizálható háttértár-hozzáféréshez, mert a Vistában debütált kissé felemás, van ugyan prioritás, de ez nem ugyanaz, mint ami a CPU-felhasználásra vonatkozik, hanem egyszerűen csak az alacsonyabb prioritású folyamat kevesebb időszeletet kap (akkor is, ha más éppen nem használja), de erre még várhatok egy ideig, ha a fejlesztési irányt nézem. :(
    A félreértések elkerülése végett írom, hogy én pedig nem akarom védeni, csak nem szeretem, ha hozzá nem értés, vagy tudatlanság miatt valaki fals kritikát fogalmaz meg.

    De azt állítani, hogy felveszi a versenyt a modernebb rendszerekkel, picit megmosolyogtató.

    Számomra pl. a VistaWin7Win8 semmi más olyat nem nyújt önmagában, amire szükségem lenne, csak 3 (ami valójában 4 :) ) okból használom bármelyiket is (fontossági sorrend is egyben): van belőlük 64 bites (4+GB RAM kezelés), ill. újabb a DirectX, továbbá kezelnek rendesen IPv6-ot. A többire nekem semmi szükségem. Viszont nyilván fejlettebbek sok mindenben, XP-t már régóta senkinek nem ajánlanék, speciális eseteket kivéve, pláne akkor, ha kevéssé' ért a géphez. 4. ok: ott van még az, hogy bizonyos eszközökhöz nem is készül már XP-s driver (sőt, ma már sajnos sokszor Win7-hez sem, ez nagyon szomorú, mert a Win8 felületével nekem és sokaknak nem igazán sikerült megbarátkozni, annak ellenére sem, hogy technikailag jelentősen kellemesebb), ilyenkor nincs is választási lehetőség.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák