2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-04 13:58:26

IT café

Kérdések és válaszok minden idők eddigi legsikeresebb asztali operációs rendszeréről.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#39001) Vegitaa

Vegitaa
(fanatikus tag)

Egy buta kérdés: ez a "Limit on X64" egy 64 bites CPU-ra vonatkozik, vagy a 64 bites XP-re?

(#39002) macera2

macera2
(tag)

Üdv minden fórumozónak!
A gépemen, az XP Prof +SP3 került telepítésre, -feltehetően több közreműködő miatt, eléggé el nem ítélhető módon- a C és az E partícióra is. Az E partíciót formattáltam. Ettől függetlenül, minden indításnál a gép felkér, hogy válasszak melyik op. rendszert akarom használni. Gondolom nem veszi tudomásul, hogy az E partíció üres, nincs rajta az XP. Nem nagy fáradság a választás, de mégis, hogy lehetne a normális kerékvágásba visszazökkenni? :F

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#39003) Fire/SOUL/CD válasza macera2 (#39002) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Semmi, ez Xp... :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#39004) woland_y2k válasza Vegitaa (#39001) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

Az xp-re. Az operációs rendszer kezeli a memóriát, nem a cpu.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#39005) ro_bert17 válasza macera2 (#39002) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

A boot.ini fájból kitörlöd, a nem kívánt sort, így a boot menüben már nem kér fel a választásra.
Fontos, hogy körültekintően járj el, hiszen ha az E particióra való utat hagyod meg, akkor nem talál majd op. rendszert.

(#39006) Piloss válasza macera2 (#39002) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Futtatás: msconfig, és ott a boot. ini fülön lehet szerkeszteni

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. [Samsung Galaxy S Advance (Jelly Beam 4.1.2)] Eladó Iphone kábelek: http://href.hu/x/jb2h

(#39007) macera2 válasza ro_bert17 (#39005) üzenetére

macera2
(tag)

Hi ro_bert17 és Piloss!
Kösz a javaslatot. Első nekifutásra bevált! :R

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#39008) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(őstag)

XP Home esetében lehet alkalmazni a ráfrissítéses telepítést? Professionalt szeretnék csinálni belőle, működik frissítéssel és adat ill programmegmaradással, vagy csak tiszta telepítéssel oldható meg?

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.5 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#39009) Athlon64+ válasza A_ScHuLcZ (#39008) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindenképpen tisztatelepítést csinálj, mert különben ez fog bekövetkezni:

Frissítés --> hmm... ez szar --> újratelepítés

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#39010) A_ScHuLcZ válasza Athlon64+ (#39009) üzenetére

A_ScHuLcZ
(őstag)

Nem saját gép, céges alkalmazotté, és teli van progikkal, amit nem lesz idő visszatelepíteni, ezért kérdeztem. Én is a tiszta telepítés híve vagyok egyébként.

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.5 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#39011) A_ScHuLcZ válasza A_ScHuLcZ (#39010) üzenetére

A_ScHuLcZ
(őstag)

Ahogy nézem nem is lehet, nem ajánlja fel, mint meglévő oprendszert..

(#39012) Fire/SOUL/CD válasza A_ScHuLcZ (#39011) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Windows alól kell indítani az XP Pro telepítését és akkor választható.
Bárhogy is döntesz/oldod meg, az adatmentésről mindenképp gondoskodj, mert (mint ahogy Athlon64+ már célzott rá) még ha rendben lezajlik a művelet, akkor is előfordul, hogy nem fog rendesen működni ez meg az... [link]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#39013) Orionk

Orionk
(tag)

Sziasztok !

Van egy számítógép, amire XP a legaktuálisabb rendszer.

Az ismerősöm feltelepíti az XP-t, és felteszi a drivereket, és minden működik, mindent felismer.
Viszont, amikor az ethernet controller driverjét tenné fel, akkor totál tönkremegy minden, és hibaüzenetet kap. Így nincs neki isnternete, mert az ethernet controller nem működik.
Nem tud új drivert sem leszedni.

Ezután, amikor újraindítja a számgépet, akkor amikor belép a bootolás az XP-be, akkor egy command prompt fogadja, és be kell valamit írni, valami megoldást, mert különben nincs egyáltalán XP.

Már 3 szor telepítette újra és mindig kijön ez a hiba az ethernet controllernél.
A hiba pedig valahogy így néz ki, ebben a dos ablakban, amikor belép xp-be:

Nem pontosan írom le, mert nincs neki internete, igy telefonban próbálta lediktálni, de egyáltalán nem tud angolul.

Szóval kb. ez jön ki:

"
freeDOS kernel version 1.1.35 (build 2035 w-Uns cable, Nov 3....)
/kernel compatibility 7.10.support
no warranty license C:HD1
1L, CH5=0-1-1-...
bad or missing command int...
pufer enter the full shell command.com/p/e:256

"

Kb. ennyi.
Amikor az összes drivert feltelepíti, akkor utánna tudja használni az XP-t, csak az ethernet controller driverja után van ez.

köszi

(#39014) sagit

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok

adott egy régi travelmate 660 laptop xp-vel( Pentium M 1400 Mhz, 512 DDR1, 40 GB ide)
ha elfogy a ram borzalmasan lelassul a gép mert lassú a vinyó rendszernek+lapozófájlnak egyszerre...
tudom mi lenne a megoldás... plussz ram de az most nem lehetséges.

ami viszont az eszembe jutott hogy mi lenne ha egy pendrive/sd kártya/cf kártya látná el a lapozófájl partíció szerepét, ez jó lehet? mind3 van itthon, aidában a sebességüket is letesztelném csak nemtudom melyik tesztmetódus felelne meg legjobban a lapozófáj féle igénybevételnek. Ezt tudja valaki? ( random read, linear read stb..)

aztán ha megvan a leggyorsabb segíthet ha leveszem a terhet a vinyó válláról? gyanítom igen de azért várom a válaszokat.

esetleg bármi érdemleges XP gyorsítási ötlet? :U

:R :R :R

|| Dell E4300 Méretre vágott SKIN! eladó: http://tinyurl.com/cpbvwug || Eladó 2 használt HP 2510p/2530p billentyűzet: http://tinyurl.com/c9vjfnw ||

(#39015) oszy válasza oszy (#38986) üzenetére

oszy
(senior tag)

nem találtam még mindig megoldást erre! :W :W :W

VADONATÚJ XPERIA S és LUMIA 800/900 tok eladó! Az Xperia S is ;)

(#39016) ro_bert17 válasza oszy (#39015) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

A jelenségről be tudnál linkelni fotót(kat) esetleg? Én speciel el sem tudom képzelni.

[ Szerkesztve ]

(#39017) oszy válasza ro_bert17 (#39016) üzenetére

oszy
(senior tag)

mindössze annyi, h a mappák alatt nincs ott a nevük amit előtte megadtam nekik. PL. 2011-07-20 kirándulás

(#39018) ro_bert17 válasza oszy (#39017) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

De mi van alatta? Semmi? A szöveg fele, vagy tök üres? A nézet más esetleg?

(#39019) oszy válasza ro_bert17 (#39018) üzenetére

oszy
(senior tag)

a nézetet már próbáltam. van a mappa ikonja és ennyi. nincs alatta semmi szöveg. most nem tudok képet küldeni, mert a párom gépén produkálja ezt.

de képzeld el, h nincsenek alatta azok a feliratok amik itt itt vannak :)

[ Szerkesztve ]

(#39020) Dluinet válasza oszy (#39019) üzenetére

Dluinet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont azt a képet raktad fel, amit el tudunk képzelni, és nem azt ahol a probléma jelentkezik.

Körülbelül 5 verziót tudnék írni a problémádról, de te nem tudtad még pontosan leírni.

Addig amíg nem tisztázódik, hogy például a startmenüben a dokumentum mappa képek almappája hivatkozásként vagy menüként van linkelve, de még van több lehetőség is, addig nem tudunk rá megoldást találni.

. Kis pénz, nincs foci.

(#39021) ro_bert17 válasza oszy (#39019) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ettől a képtől én sem lettem okosabb. Olyan mintha ez nem is XP lenne, hanem csak egy annak tűnő valami. Nem tettél fel valami "témát" ami, okosan ügyesen módosított?

(#39022) Dluinet válasza ro_bert17 (#39021) üzenetére

Dluinet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A képen valami Ubuntu van, ;]

. Kis pénz, nincs foci.

(#39023) ro_bert17 válasza Dluinet (#39022) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Oh bakker! Kevesebbet kéne melóznom. :U
Viszont milyen pofás témát tudnak ubuntura rakni. Abszolút laikus lettem. :B

(#39024) Orionk válasza Orionk (#39013) üzenetére

Orionk
(tag)

erre az előző hsz-re senki nem tud mit ajánlani?

(#39025) Dluinet válasza Orionk (#39024) üzenetére

Dluinet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Keress a neten egy újabb vagy régebbi drivert hozzá. De lehet csak hibás ami nála van, és elég csak újból letölteni.

. Kis pénz, nincs foci.

(#39026) mzx

mzx
(senior tag)

üdv!

A teló képnézegetője kizárólag dátum szerint rendezi a képeket, ráadásul meg sem jeleníti a képfile-ok neveit. Így hát a fent levő képnézőn nem tudok képregényt olvasni. Tudom, megoldást jelenthet egy másik képnézegető, Androidos (majd megkérdezek egy telókhoz értőt, vagy ha tudtok letöltési linket normalis képnéző app-ra, szívesen veszem :) ), de a jelen helyzetben , úgy fest, az lenne a megoldás, ha át tudnám írni a kép file-k dátumozását, a file nevek sorrendjében. Total Commander -ben nem leltem a megoldást, de ha ott meg lehet oldani, vagy más módon, érdekelne csoportos dátumátnevezés, a file nevek sorrendjének megfelelő időrendi sort generálva. :) Tehát nekem mindegy, mi a kezdő dátum-idő, és a léptetés mértéke is mindegy, csak feleljen meg a file dátumok időbeli sorrendje a hozzájuk tartozó file nevek sorrendjével. Pl. a01.jpg-től a60.jpg -ig vannak mappában file-ok, és legyen a legrégebbi dátumú az a01.jpg, a legújabb pedig az a60.jpg, a közte levők meg időben növekvően. De lehet felőlem csökkenő sorrend is, csak feleljen meg egymásnak a dátum-idő sorrend, a file nevekével, ez a cél. ;)

**Ubi, Lubi, Mint, Xp; Android meg nem én vagyok, inkább minimalista. ;) (Jobb ma egy tuLok -amire agyilag képes: TO LOCK-, mint holnap; legyünk túl rajta, ő meg -szomorú, de- maga alatt vágja... :S) _ P4, (C64 (emu) :P).**

(#39027) felora:)

felora:)
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

sziasztok!

win xp sp3, hogyan tudnám megoldani, hogy automatikusan kapcsolódjon a nethez? pppoe-kapcsolat van most beállítva, de ezzel csak addig tudtam eljutni, hogy elindítok pl egy ff-ot és akkor kapcsolódik automatikusan. nekem pedig úgy kéne, hogy amikor betölt a win már kapcsolódva legyen. linux alatt nagyon jól megvan oldva, van itt is valami hasonló lehetőség? script vagy egyéb formában?:R

|87 104 97 83 107 101 83| Viszlát és kössz az ascii table-t!

(#39028) Piloss válasza felora:) (#39027) üzenetére

Piloss
(senior tag)

[link]

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. [Samsung Galaxy S Advance (Jelly Beam 4.1.2)] Eladó Iphone kábelek: http://href.hu/x/jb2h

(#39029) felora:) válasza Piloss (#39028) üzenetére

felora:)
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

köszönöm, majd ha hazaértem megnézem win-en...

|87 104 97 83 107 101 83| Viszlát és kössz az ascii table-t!

(#39030) chungee

chungee
(őstag)

Sziasztok!
Mi történt a gépemmel:F [link]

Asztal nuku, programok a start menüben eltűntek :(

[ Szerkesztve ]

(#39031) Dluinet válasza chungee (#39030) üzenetére

Dluinet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valószínűleg megsérült a MFT tábla.

. Kis pénz, nincs foci.

(#39032) emre

emre
(PH! addikt)

Üdv lenne egy kisebb problémám a melóhelyemen.

Folyamatosan leáll a spoolsv.exe.

Van erre valami gyors megoldás, mert informatikusunk nincs per pill, nekem meg van elég dolgom ezen kívül is, nincs időm a regsztriből minden szart kigyomlálni, meg az összes hálózati nyomtatót újrarakni.
Épp elég macera hogy nem tudok nyomtatni.

Köszi

Magyar égre magyar UFO-t!

(#39033) oszy válasza emre (#39032) üzenetére

oszy
(senior tag)

próbáld meg törölni a spooler tartalmát. talán segít.

de a nyomtatóillesztő program megsérülhetett. akkor szokott leállni ilyen hibával.

[ Szerkesztve ]

(#39034) chungee válasza Dluinet (#39031) üzenetére

chungee
(őstag)

:F

(#39035) woland_y2k válasza chungee (#39030) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

Én első körben azt mondanám, hogy rejtett lett a Desktop és Start menü mappa a felhasználónál. Pont hétvégén találkoztam ezzel, valami vírus csinálta.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#39036) Sn00k

Sn00k
(PH! addikt)

Hi all!

Az lenne a kérdésem, hogy mikor bekapcsolom a gépem és bejön az xp , nagyon sokáig be van lassulva a gépem, na most annyira sikerült rájönnöm ha elinditom a feladatkezelőt, hogy 100 %-on pörög a CPU, viszont ha lelövök egy filet WINCONFIGS.EXE, utána megszűnik a probléma.

A virusírtom nem talált semmi parát a gépen, illetve googliba hiába keresek erre a file-ra nem talál sok mindent, illetve magyar oldalon semmit.

Nem magyar nyelven találok leírásokat regedyttel kapcsolatban , de abból nem sokat értek:(

Tud valaki segíteni, mi lehet ez, vagy hogy mit tehetek ellenne... ?

THX!

www.akcionet.hu ---> Magyarország legnagyobb online piactereinek kínálata és akciói egy helyen / AKCIONET.HU /

(#39037) chungee válasza woland_y2k (#39035) üzenetére

chungee
(őstag)

Köszi a tippet. Meg fogom próbálni.

(#39038) szenyo

szenyo
(újonc)

Sziasztok!

Az Xp-s hdd-t áttettem egy külső rackbe, aztán csatlakoztattam egy win 7-es géphez.
Majd miután a hdd-t visszatettem a helyére, kékhalál és egyből újra indul?
Van valami megoldás?

Üdv
Zs.

W126

(#39039) kispx válasza Sn00k (#39036) üzenetére

kispx
(senior tag)

Nekem XP SP2-ben nincs is ilyen fájl. Szerintem a VirusTotal-ra töltsd fel az állományt, vagy valamilyen vírusirtónak a live CD-s változatával keress most vírus.
Mi az fájl elérési útja? Esetleg egy feltelepített program is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#39040) Pet008

Pet008
(újonc)

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha el lett indítva egy Windows XP újratelepítés, akkor azt vissza lehet vonni ? (nem ment végig) Kb addig ment el, amikor még a kódot sem kérte...
Egy ismerősöm kezdte újrarakni, de mégis kéne a régi rendszer.

De mivel már felülírta az MBR-t, így már gép indításnál már a telepítés folytatódik.
Megoldaható, hogy a régi rendszer bootoljon ? boot.ini szerkesztése segíthet ?

Köszi előre is!
Pet

[ Szerkesztve ]

(#39041) Athlon64+ válasza Pet008 (#39040) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha ugyanarra a partícióra rakta, akkor b.szhatja, mint a nyuszika, hiszen itt már megvolt a formázás + a friss Windows-fájlok másolása.

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#39042) Pet008 válasza Athlon64+ (#39041) üzenetére

Pet008
(újonc)

Igen, ez jogos. Rosszul írtam le a kérdést. Elnézést. Javító telepítés esetén ? Ott nincs formázás. Ott visszavonható a dolog vajon ?

Ja és köszönöm :R

(#39043) Sn00k válasza kispx (#39039) üzenetére

Sn00k
(PH! addikt)

Köszi a reakciót, közbe mególdottam a dolgot, fogtam és manuálisan kitöröltem a filet.

Egyébként a windows/inspt könyvtárban volt egyedül a file, remélem, hogy töröltem megszabadúltam tőle, de egyelőre úgy néz ki igen, mert a feladatkezelőben már nicns bent, és a CPU-mat sem zabálja semmi...

www.akcionet.hu ---> Magyarország legnagyobb online piactereinek kínálata és akciói egy helyen / AKCIONET.HU /

(#39044) Visormail válasza Pet008 (#39042) üzenetére

Visormail
(őstag)

Javító telepítés esetén akkor is meglesz a "régi rendszer" ha végigcsinálja, annak az a lényege hogy megmarad minden telepített program, driver, beállítás, adatok dokumentumok stb, csak a rendszerfájlokat cseréli le a cd-n levőkre.

N.E.M. http://href.hu/x/iwti - Athlon II X2 260, 6GB RAM, HD4850

(#39045) Dark Archon

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Melyik is az a parancs dos promptból, amivel lekérdezhető az adott gép és egy IP közti útvonal, hogy mely gateway-eken pattog a jel? Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#39046) ro_bert17 válasza Dark Archon (#39045) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

tracert?

(#39047) Dark Archon válasza ro_bert17 (#39046) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Azaz! Köszi szépen :R

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#39048) S0m30n3 válasza S0m30n3 (#38935) üzenetére

S0m30n3
(fanatikus tag)

Hello. A probléma azóta is megvan. Esetleg valakinek van ötlete mi lehet a baj? :U :F

"Üdv!
A szomszédom gépén XP van, és a magyar billentyűzet kiosztásról egyszer csak angol kiosztásra váltott a gép. Ez még nem is gond, hisz vissza lehetne állítani, csak hát nem tudtuk... a területi beállításoknál ott van az amerikai nyelv, hozzáadjuk a magyart, kitöröljük az amerikait, alkalmazzuk, majd ha visszalépünk a beállításhoz, megint csak az angol van ott... a billentyűkombinációra sem reagál a gép. Egészen eddig magyar volt, egyik pillanatról a másikra lett angol, de csak az egyik felhasználónak(ő is rendszergazda), mellesleg négy fiók van a gépen.
Mit lehetne csinálni, hogy újra magyar kiosztás legyen a billentyűzeten?"

(#39049) ro_bert17 válasza S0m30n3 (#39048) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

A nyelvi eszköztár gyors ikonja ott van esetleg az óra mellett? Az a leggyorsabb.
Egyébként a területi és nyelvi beállításoknál minden abszolút de magyarra van állítva?

(#39050) S0m30n3 válasza ro_bert17 (#39049) üzenetére

S0m30n3
(fanatikus tag)

a nyelvi eszköztár ikonja eltűnt onnan, a területi és nyelvi beállításoknál amerikaira váltott át a kiosztás, és amint visszatesszük a magyart, és alkalmazzuk, nem történik semmi, ha pedig visszamegyünk a beálltíáshoz, megint csak az amerikai van ott, amit az előbb töröltünk, és magyart tettünk oda helyette...

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.