Kérdések és válaszok minden idők eddigi legsikeresebb asztali operációs rendszeréről.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
OS, alkalmazások
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
Eszközkezelőben, a házirendeknél kell kivenni egy pipát a gyorsítótárazás engedélyezése elől.
Igy van beállítva.
Általában a BIOS kiírja, hogy lehet állítani, nincs jobboldalon egy információs sáv, ahol le van írva?
Lehetőségek még: page up/page down gomb
http://hardverapro.hu/apro/eredeti_parfumok_bazarja_nezz_be_erdemes/friss.html
Page up; page down?
Vagy nyilak jobbra, balra, le, fel, vagy akár mi. Ahány féle bios, annyi féle módszer
Vagy lehet hogy rá kell menni, és egy enter-t ütve előjön egy lista, ahonnan ki lehet választani a neked kellőt. Az a lényeg, hogy first boot-nak a cd rom legyen megadva, és mentéssel lépj ki.
Macilaci: akkor passz. Elvileg ilyen beállítással nem szabadna adatvesztésnek történnie... 
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

Pilla
(újonc)
A BIOS-ban a first boot -nál cdrom van azon nem is kell állítani.De továbbra sem veszi be a cd-t.A 2st és a 3st boot-nál mi legyen kiírva.Átállításra már rájöttünk.Az már megy.
De ha a gép bekapcsolásánál megnyomom az f8-at akkor a boot menübe lépek és ott továbbra is a floppy beállítás jelenik meg annak ellenére hogy a bios-ba át van állítva cdrom-ra.Másik kérdés, ha ez nem sikerülne, hogy tudom az egész gépet formatálni és újra telepíteni úgy hogy nincs start menüm?
Jó hogy itt vagytok segíteni, így nem esek annyira kétségbe!
Nagyon köszi!
Pilla

Calibos
(PH! addikt)
Nem vagyok biztos, csak egy tipp!
Ütközés alatt azt értem hogy egyik szoftvered ütközik a másikkal, nem bírják egymást!
(Pl. vírusirtó mellett sokan használnak 2-3 Spywaret irtót egyszerre és összeütközhetnek egymással)
Mostanában újonnan telepítettél valamit?

Calibos
(PH! addikt)
Nem kéne egy szakembert hívni? Ha már ''boot-beállítás'' nehézséget okozz akkor... 
Szólsz egy hozzáértőnek, megkéred hogy csinálja lassan hogy megértsd vagy felírod! Legközelebb tudni fogod! Régebben én is igy csináltam 
(#2007) Dr. Romano válasza [HUN]Zolee (#2000) üzenetére
Feltetted a javítást amit küldtem? 
Ha esetleg nem kaptad volna meg akkor itt van: [link]
[Szerkesztve]
http://phmegbizhatosag.atw.hu

Calibos
(PH! addikt)
Miféle javítás?
Nekem is u.a. a hibám volt, mint neki és egy xp javítás megoldotta a problémát.
[Szerkesztve]
A legegyszerübben elvileg így kellene vlgrehajtani a formatot, hogy beteszed a telelítő lemezt, és a telepítés elején megcsinálod a perticionálást, meg a formázást. Csak valamiért nem akarja elfogadni azt, hogy induljon lemezről... 
próbáltad már azt, hogy boot menüből is a cd-t kéred?
Egyre sanszosabb az a dolog, hogy az eredeti lemezzel ne engedi magát újratelepíteni, amíg nincs aktiválva az előzőwindows.
Új ötlet, de ehhez kellene valaki, aki legalább 3x látott belülről számítógépet és legalább egyzser rakott is össze.
Ha lenne egy másik HDD (amit formázni akarunk), akkor arra fel lehetne telelpíteni a win-t ,és utánna windows alól lehetne hormázni az eredeti meghajtót. Illetve van mág egy másik lehetőség, de az csak akkor, ha nem NTFS-re van formázva a winyó, hanem FAT32-re ( tudom ne káromkodjak
)
De aszem ha az eddigiek nem vezetnek sikerre, akkor ez a feladat meg fogja haladni az Én távsegítő képességeimet 
Mindjárt küldök egy privátot egy olyan ötlettel, ami az alapelvek miatt nem jöhet public-ba ![;]](/dl/s/v1.gif)
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____
Biztos, hogy bootolható az a CD? Neme mondjuk vmi biztonsági másolat ami nem 1-1be lett megírva? 
Bár akkor hogy telepítetted fel, Pilla, akkor bootolt? Nem jelenik meg a ''cdről való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt...'' felirat se a boot legelején?
[Szerkesztve]
http://hardverapro.hu/apro/eredeti_parfumok_bazarja_nezz_be_erdemes/friss.html
Na most ez vicc, de 1-1-be írt biztonsági másolat (eehhh)-ról felmegy az oprendszer, de a javítás funkciónál már kipofáz, hogy az eredetit kéri!
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
A Windows Media Player 11-el, ha műsoros DVD-t játszom le, akkor nincs beszédhang, vagyis hangeffektek meg zene igen, de a szereplők némák (biztos külön hangsávok vannak). Mi lehet ennek az oka, és van-e megoldás? Más progi lejátsza, de azokat nem vezérli a távirányítóm...
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

hruodnand
(senior tag)
DTS hangsáv van rajta?
A net szerint - LOTR, FOTR - Hang: magyar (DTS 6.1 ES), magyar (DD 5.1 EX), angol (DD 5.1 EX)
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
(#2016) [HUN]Zolee válasza Dr. Romano (#2007) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)
nem kaptam meg a linket ezelött, most felteszem és bízom a legjobbakban 
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''
(#2017) Dr. Romano válasza [HUN]Zolee (#2016) üzenetére
Nekem segített, remélem nálad is kijavítja a hibát.

Chili7
(őstag)
Van egy xp home-om, ( már ki tudja, hogy honnan ) és szerettem volna beleintegrálni az sp2-őt. Megnyitottam a lemezen lévő html file-ot, és ott azt írja, hogy ebben a példányban ez már benne van.
Ennek szabad hinni, vagy hogy tudom leelenőrízni, hogy benne van-e az sp2.
Köszi

hruodnand
(senior tag)
DTS hangsáv miatt van. Valószínű, hogy Optikai kimeneten tudja csak lejátszani. Próbáld meg Power DVD-vel az letudja konvertálni a DTS hangsávot, ha jól tudom.

hecktor
(fanatikus tag)
Helló!
Sima windows -om van és nem tudom rá feltenni az SP2 -t, mert amikor telepítem azt írja ki hogy valószínüleg a windows nem jogtiszta ezért nem tudja telepíteni. Van valami megoldás azon kívül hogy megveszem eredetiben a windows -t ? köszönöm 
szerk.
Hallott valaki a Windows XP perfomance edition ről ? Ez milyen win ?
[Szerkesztve]
Haveromnál warez XP van fent, de minden gond nélkül felment rá az SP2.
Az a helyes ha megveszed eredetiben. 
Ellenőrizni úgy tudod, ha megnyomod a Win+Break kombinációt: [link]

Boci_83
(őstag)
Üdv!
Az Xp trelepítésem ezzel a hibaüzivel kékhalált hallt--> Unmountable boot volume
Hol keressem a problémát????
********** Angol nyelv területen keresek CNC forgácsolói munkát! ********* Programozással elég jól elboldogulok! (Pl.: Siemens 840D 3+2 tengely)
Upszi, úgy tűnik nem volt fent az AC3 filter
- mert más videóknál is tapasztaltam ezt, amiknek ac3-as hangjuk van - most már hogy feltettem, van hang rendesen.

hruodnand
(senior tag)
Akkor jó. Csak azért nem említettem az AC3-at, mert nekem van hang az AC3-as filmek alatt is WMV11-ben. Mondjuk lehet, hogy az FFDShow segít be neki. 

Chili7
(őstag)
Köszi, de én nem a mostani rendszeremről szeretném megtudni, hogy rajta van-e az sp2. 
''Megnyitottam a lemezen lévő html file-ot, és ott azt írja, hogy ebben a példányban ez már benne van.
Ennek szabad hinni, vagy hogy tudom leelenőrízni, hogy benne van-e az sp2.''
Miért hazudna neked a Microsoft? 

hruodnand
(senior tag)
Van egy xp home-om, ( már ki tudja, hogy honnan ) és szerettem volna beleintegrálni az sp2-őt. Megnyitottam a lemezen lévő html file-ot, és ott azt írja, hogy ebben a példányban ez már benne van.
Köszi
Pedig ebből csak azt lehet kivenni, hogy a mostani rendszeredről van szó. 

Chili7
(őstag)
Van egy xp home telepítőlemezem, ( már ki tudja, hogy honnan ) és szerettem volna beleintegrálni az sp2-őt. Megnyitottam a telepítőlemezen lévő html file-ot, és ott azt írja, hogy ebben a példányban ez már benne van.
Köszi
-Így már gondolom egyértelmű! Szóval a cél az, hogyha telepíteni akarom szűz gépre, akkor az sp2-vel együtt települjön.
thx

Chili7
(őstag)
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy közvetlenül a Microsoft-tól vettem! 

hruodnand
(senior tag)
Nagyvalószínűséggel van rajta SP2.
Nézd meg a CD gyökerében, hogy a ''win51ip.SP2'' fájl ott van-e, mert nekem van egy ilyen az SP2-es lemezen.

Chili7
(őstag)
Hát igen. Erre gondolhattam volna, hogy átnézzem a fájlneveket. Ez a win51ip.SP2 megvan. 1 KB összvissz, de megvan.
thx

hruodnand
(senior tag)
Gondoltam, ha ez ott van, akkor nem véletlenül van ott. 

1lajos2
(újonc)
Add onok ?!!!! Ezt hol találom ? és hogyan tiltom le

hruodnand
(senior tag)
Eszközök --> Internetbeállítások --> Programok --> Bővítmények kezelése.
Az itt található külső bővítményeket tiltsd le és nézd meg így.
Ugye nem FCKGW-RHQQ2… kódod van?

Akkor cseréld le
Az ember összekeveri a biztonsági másolatokat, velem is előfordul. 

v_tomy
(fanatikus tag)
Hi
Van egy kis gondom. Ha több órás használat után ki akarom kapcsolni a gépet és megnyomom a szokásos Start - Kikapcsolás gombokat az egér átmegy homokórába és innentől kezdve semmit nem csinál a rendszer. Ha megnyomom a Ctrl+Alt+Del kombinációt akkor a Windows feladatkezelőben rá tudok kattintani a leállításra, azonban a gép ekkor sem kapcsol ki, csak bámulhatom azt a gyönyörű szép kék hátteret és a mondatot miszerint a Windows leáll...
Ezzel mit lehet csinálni?
If you're still alive, grab some ammo! If you aren't, this message is irrelevant!
Hy.
Spyver, troja, és virusirtás, csökkentett módban, kikapcsolat rendszer visszaállítási ponttal.
Ha nem segít, akkor indulhat tovább a keresgetés, hogy mi lehet a baj 
Első ránézésre valami szemetet nem tud a win leállítani, és ezért nem tud kijelentkezni.
üdv.: föccer

v_tomy
(fanatikus tag)
Üdv
Egy mélyreható NOD32 vizsgálatot és egy full Ad-Aware 2007 scan-t már tegnap lefuttattam, de nem segített. A csökkentett mód sokat számít?
If you're still alive, grab some ammo! If you aren't, this message is irrelevant!
Aham, mert akkor nem tölti be a win a nem feltétlen szügséges drivereket. Így több mint a valszeg, hogy a virusok sem indulnak el. A rendszer visszaállítási pontot pedig azért kell kikapcsolni, mert ha nem kapcsolod ki irtás elött, akkor a win a kiirtott vírusokra tekinthet úgy, mint sérült állományokra, és visszaállítja azokat automatice. 
Szóval igen, sokat számít(hat).

Gucunja
(fanatikus tag)
sziasztok az lenne a kérdésem
hogy vinyót cserélek
hogy tudom legegyszerűbben mindent átmenti az egyikről a másikra? simán átmásolok mindent?
mert nem akarom a winfost újra tenni....
előre is köszi
Ghost, Trueimage
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''
melyik ingyenes ezek közül? ugyanis énis akarok egy képet csinálni, de nem akarok fizetni rosszabb esetben krekkket keresgélni 
[Szerkesztve]

hruodnand
(senior tag)
Ghost 2003 ingyenes, CD-s változat: [link]
thx, majd letöltöm otthon

RiddleR
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy kékhalálba elmegy a gép, de nem csinál memory dump-ot?
Sajnos az a helyzet, hogy kb 5-7 naponta 1x meghal így a gép, de nincs dump, pedig be van frankón állítva.
Van valakinek 5lete?
Köszi.
Üdv: R.

v_tomy
(fanatikus tag)
Délelőtt lefutott csökkentett módban teljes ad-aware meg nod32 de egyik sem talált semmit... A probléma továbbra is fennáll. Azért köszi. Esetleg más ötlet?
win telepitotm inditsd el, és amikor elérsz a particionáláshoz, csak simán nyomj egy javítást és akkor ujranyomja a windowst de megmaradnak a fájlok, stb.
mod: annyit azért megjegyzek, hogy nekem már volt olyan, hogy javitottam, de utána nem ismerte fel az usb-s cuccokat. pontosabban felismerte, de nem adott neki uj meghajtot. 
aztán egy format megoldotta a problémámat 
[Szerkesztve]

akaido
(őstag)