Új hozzászólás Aktív témák

  • Vakegérke

    veterán

    válasz joki19 #2960 üzenetére

    Csatlakozom Winner_hun javaslatához. Csökkentett módban vírus és spyware kergetés, irtás.
    Csak ezért nem szólaltam volna meg.
    Annak büdinek kellett volna lennie, hogy nagyon kínálgatja magát a megoldás. Nem szabad az ilyesminek bedőlni. Pont az ilyen kis férgecskékkel vesznek rá, hogy letöltsd, és futtasd azt az állományt, amellyel tényleg kárt okozhatnak. Ha szerencséd van, akkor pusztán saját progiját akarja rád erőltetni valamely cég, amely megágyazott magának, hogy kénytelen légy megvenni az ''egyedüli'' gyógyszert a betegségre.
    Okulj a dologból, és ne dőlj be többé a letölthető-telepíthető megoldásnak. Csapda. Jó esetben csak pénzt akarnak, más esetben feltelepítesz olyan progit, amely átveszi az uralmat a géped felett. Fogalmad se lesz róla, és a nevedben, IP-címedről garázdálkodnak. Ez pedig bűntény. Nem követtél el semmit, mégis megjelenik a rendőrség, és kínos kérdésekre kell felelned ártatlanul. Spam küldések számolatlan, mások gépére való betörés, esetleg jogosulatlan szerver buhera.
    Soha ne tölts le, és telepíts olyan progit, amelyről nem tudod, hogy mire jó, mi célt szolgál. Még akkor se, ha egy friss ordibáló hiba után jön a könnyed megoldás. Eleve gyanus.
    Én már megszívtam ilyesmivel. A megoldás reinstall volt. Azóta kínálgathat nekem akármelyik ismeretlen cég akármit, nem harapok rá.

    Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

Új hozzászólás Aktív témák