Új hozzászólás Aktív témák

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    Úgy gondoltam én is visszatérek ismét...
    Tehát nem igazán probléma, de az zavar, hogy nem tudom mennyit zabál így a gép "kikapcsolva".

    A felállás a következő:
    WinXP, kikapcsolásnál ha a Start menü - Leállítás gombot használom, akkor hosszú percek (5-8perc) mire megkapom a "Készenléti | Leállítás | Kijelentkezés" ablakot, aztán ha kiválasztom a Leállítást, akkor is még percek telnek el mire kikapcsol a gép.
    Ha a feladatkezelőből állítom le, akkor is kb. ennyit kell várni. A háttérben ilyenkor semmi fölösleges program nem fut, de így sem...
    Hibernálás ki van kapcsolva a gépen, Feladatkezelőben a Leállítás menüben szürkén jelzi is, hogy nem lehet kiválasztani. Energiagazdálkodásnál is jól látszik, hogy ki van kapcsolva.

    Viszont ha a Feladatkezelő - Leállítás - Készenléti állapotot választom, akkor a gép 5 másodperc alatt Kikapcsol. Teljesen. Nemcsak a HDD-ket lövi le meg a monitort (ahogy a készenléti módban szokta), hanem a teljes gépet. Még a hálókártyát is lekapcsolja.
    Bekapcsolásnál pedig kb. 10 másodperc és már használható állapotba is kerül a gép (5sec a bekapcsolás, 5sec a bejelentkezés). Nekem ez igazából jó, mert nem kell perceket várni a ki- bekapcsolásra, de nem tudom mégis miért csinálja és hogy mennyit fogyaszt a így gép.

    Próbáltam már sokmindent, a boot.ini már rendben van, de annak a pótlása sem oldotta ezt a rejtélyt.

    Harrrr!!!!

Új hozzászólás Aktív témák