Új hozzászólás Aktív témák

  • november

    tag

    Sziasztok!

    Olyan kérdésem lenne hogy mivel (MCT, Rufus stb.), milyen beállításokkal (akár már a telepítőben) rakjátok fel az oprendszert és milyen sorrendben szoktátok a cuccokat telepíteni a windowsra? Tudom hogy ez mindenkinél más, de kíváncsi vagyok hogy van-e egy általános standard vagy íratlan szabály.

    Én az 5 éves Dell Latitude 7480-as gépemre a 64 bites magyar nyelvű Windows 10 pro 21H2-t
    tiszta telepítéssel szoktam a MCT-el.

    Igazából az érdekelne hogy szerintetek valamit rosszul csinálok?

    Nálam így néz ki a sorrend:
    1. Egér és monitor leválasztva, tápkábel rádugva.
    2. Pendrive csatlakoztatva, tiszta telepítés, megvárom míg szigorúan kikapcsolt wi-fi mellett végigmegy a telepítő.
    3. Én microsoft fiók nélkül (egyáltalán próbálta valaki azzal?) és rendszergazdai jogosultsággal használom, útóbbinál halottam olyat hogy nem mindig biztonságos így. Kinek mi a véleménye?
    4. Először az Avast vírusírtót rakom fel, azért mert amikor bekapcsolom a wi-fit akkor legyen már aktív a végpontvédelem. Így jó? Vagy addig hagyatkozhatok a Windows Defender tűzfalra?
    5. Na ezután vagyok bajban, mert régen szépen leszedtem a Dell oldaláról a drivereket, programokat és az általam kigondolt fontossági sorrend alapján raktam fel. Aztán volt hogy a (Dell) SupportAssist segédprogramot használtam. Végül az útóbbi időben ráhagytam a Windowsra, hogy ő maga rakja fel amit gondol. Ezek közül melyikre szavaznátok?
    Volt egyébként olyan is hogy hiába kapcsoltam ki telepítés után egyből a frissítéseket a Windows akkor is galád módon elkezdte önkényesen telepíteni a cuccokat és szépen össze is akadtak a SupportAssist-al. Ezt amúgy miért nem lehet teljesen kikapcsolni?
    6. Végül ha a driverek és szoftverek megvannak, akkor szoktam áttúrni a beállításokat és amit adatvédelem szempontjából aggályosnak tartok vagy csak nincs egyszerűen szükségem arra a funkcióra azt kikapcsolom.

    Van még valami amit be szoktatok állítani? Esetleg valamilyen parancssoros beállítás? Olyanokra gondolok ami fontos de nem teszik tönre a gépet.

Új hozzászólás Aktív témák