Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Speeedfire #4742 üzenetére

    Hát nem tudom, nekem amitől hánynom kell, az a Facebook CAPTCHA-ja. Volt olyan, hogy egyszerűen annyira olvashatatlan volt, hogy nagyjából 5.-re sikerült eltalálni, mi a jó büdös franc van odaírva.
    A Google reCAPTCHA-jával ilyen bajom még nem volt, szerintem az még a pont olvasható kategória, és még ha nem is azonnal egyértelmű, legalább nagyon nehezen törhető épp azért, mert teljesen rendszertelen kusza mintázatok vannak rajta/mögötte/keresztül-kasul.
    Egyébként nem tudom, hallottál-e róla - én ezt egy BME-s webportálok fejlesztéséről szóló előadáson hallottam először -, hogy csak az egyik szót kell "megfejteni", ennek a szónak a megfelelője megvan szerveroldalon is egyértelműen, a másik szó - nyilván nem lehet tudni, melyik - olyan, ami valami könyvből származik, és nem sikerült automatizált módszerekkel, karakterfelismerő szoftverekkel beolvastatni, így a szó digitális megfelelőjét igazából a felhasználóval pötyögtetik be; így használják ilyen célokra a karakter-felismerő szoftverek megsegítésére, "okosítására". Szerintem ez nem egy rossz cél, engem ez is motivál a használatában. De leginkább az, hogy egyszerű beüzemelni, és mert valamennyire megnyugtat, hogy radikálisan csökkentem az esélyét a rosszindulatú felhasználónak az automatizált formküldözgetésekre pl. egy regisztrációs űrlap esetén.
    Hogy az ocsmányságára tehát visszatérjek: nagy eséllyel azért olyan ronda, mert azt egy már egész ügyes karakter-felismerő programnak sem sikerült beolvasnia, ezért rádbízzák a piszkos melót. :D

    Egyébként egész jónak tűnik a Te CAPTCHA-d is, legalábbis a maszatolás miatt szerintem nem egyszerű feltörni.
    Bár a Google-ét akkor is nehezebb. :P Pl. amiatt, hogy ott még különböző szögekbe is döntik.
    Mondjuk kíváncsi lennék, egy jobb karakter-felismerő még miket tud lazán elolvasni, ezeket nem vágom.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák