Új hozzászólás Aktív témák

  • 3.Aragorn

    addikt

    Kellemes ünnepeket Mindenkinek!

    Az ünnepekre hazaérkezvén, húgom gépén a következő problémával találtam magam szemben:
    Valamilyen vírus megtámadta a gépet. A víruskereső észlelte, ez az üzenet bezárásra került, (semmiféle lépés nem történt a probléma megoldása érdekében) ezt követően néhány percen belül a következő szituáció alakult ki:

    A rendszer ugyan működött, explorer, msn azóta is van (ezt a levelet is innen írom) de semmilyen adatot nem lehet elérni a gépen. A winchester területéből a korábbi adatmennyiség van lefoglalva, de semmit nem lát belőle a rendszer. (Kivéve a windows, program files, perf logs és felhasználók mappa a C: meghajtón...; a másik két lemezpartícióból semmi...) Feltételezem, az adatok még nem vesztek el. Maga az asztal is kiürült, a telepített programok ikonjai, de még a háttérképek sem jelentek meg (még az alap win7 hk-ek sem).

    Újraindítást követően sem változott a helyzet, viszont feljött egy ablak, h a win megpróbálja javítani a problémát (talán a win volt, talán nem). Elvileg számos hibás file-t talált a vinyón, ezeket próbálta javítani. Ez minden újraindításkor lejátszódott.
    Vinyó hibára gyanakodtak, közben elméletileg az avirával sikerült megfogni a vírust. Ezután a rendszer nem próbált automatikus javításokat végezni. A fenti (vastagon szedett) probléma azóta is fennáll.

    Megpróbáltak valami fájlvisszaállító programot használni. Ha minden igaz, ez az "Active Data Recovery Software". Ez látja az adatokat, de hely hiányában nem tudták elvégezni a műveletet. Ez után ráhagyták.

    Ezt követően jöttem én a képbe, és próbálom az egy hónapja kezdődött probléma gyökereit felkutatni az elmondások alapján... :U

    Szerintem a videókártya driver is összeomlott, mert a Catalyst nem tud elindulni.

    Any Idea?

    Paraméterek: Win7, Avira Antivir free personal

    [ Szerkesztve ]

    Nem minden vándorút céltalan...

Új hozzászólás Aktív témák