2015. január 26., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Vírus a gépben! (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2152) zakoss


zakoss
(újonc)

Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy egy ismerősöm laptopján, furcsa mód egy fekete levél jelenik meg a háttérben. Az Asztal nem látszik csak a háttérkép. Ha távoli asztal eléréssel próbálkozom, teljesen látható minden, de ha az ő laptopját kapcsoljuk be akkor csak a levél. ( hivatalos nod 32 van a gépén amúgy )
Mi lehet ez, esetleg valaki tapasztalt hasonló dolgokat?
Előre is köszi mindenkitől a választ!

Üdv.

(#2153) dunc


dunc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok ma vettem észre egy érdekes jelenséget! A GPU aktivitás 100% alapba! Driver csere stb megvolt, minden játék játszhatatlan stb! Viszont ha megnyitom a feladatkezelőt hirtelen egy vagy két folyamattal kevesebb lesz! És a GPU aktivitás ezután nullára megy! És minden működik, mindaddig ameddig a feladatkezelő nyitva van! Nem tudom azonosítani a problémát mivel , a vírusirtóm nem talál semmit! (avast free)

(#2154) dunc válasza dunc (#2153) üzenetére


dunc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valaki? Friss win után is sajnos ilyen! :(

(#2155) kispx válasza dunc (#2154) üzenetére


kispx
(PH! addikt)

Eredeti win?

(#2156) dunc válasza kispx (#2155) üzenetére


dunc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de közben kiderült nem vírus volt! A történet annyi volt, hogy a cpu, vga drivere nem volt felrakva, és az okozta a keveredést! Mert úgy tiltva volt, és ezért nem ment fel rá az illesztő! Ezért gondoltam nem kell, és a végén próbából megnéztem hátha, tehát biosba engedélyez, és driver felrak, hiba megszűnt, és ezek után tiltható a biosba az int. vga!

[ Szerkesztve ]

(#2157) Hajdu.1


Hajdu.1
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy Ads by info nevű reklámvírus a gépemen!
Minden új oldalbetöltéskor, tele veri reklám ablakokkal az oldalt!

Milyen programot tudnátok ajánlani, ennek a törlésére?

(#2158) haly


haly
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy iszonyatosan belassult a gépem.
Egyik napról a másikra tetülassú lett. Visszapörgettem magamban, hogy miket töltöttem le, telepítettem fel, stb., de nem találtam semmi kirívót. A merevlemez elvileg 100%-on jár, mégsem tudja megmondani a fájlkezelő, hogy melyik program zabálja fel. Eleinte, ha elindítottam a google chrome-ot, akkor fagyott szinte meg, fél perces válaszidővel lehetett kezelni az egész gépet. Letöröltem a chrome-ot, hátha ott van a vírus (tudom, naiv vagyok, de egy próbát megért :D ), de nem lett sokkal jobb a helyzet. Kipróbáltam net nélkül a gépet, mindenféle programot kinyomtam, de úgy sem jó. BIOS-ban is megnéztem, hogy nem állíthattam-e el a merevlemez beállításait, de azzal sem jártam sikerrel. Így hát végső soron, az újratelepítés előtt, egy kaspersky-al gazdagítottam magam, persze csak próbaverzió egyelőre. Azonban még csak feltelepíteni sem engedi magát, mert "lehet, hogy számítógépe fertőzött". Itt felajánlja az USB-s vírustakarítást, de azt sem tudtam végig csinálni, mert félúton kiírja, hogy nem kompatibilis. Másik számítógépről rá fogom majd ereszteni, de előbb inkább kérdezősködök itt. Mivel elsőre merevlemez hibára gyanakodtam és mivel már 7 éves a HDD, illetve csak 20-30 giga szabad helyem van az 500-ból, így egyből rendeltem egy újat. Vírustól függetlenül is megtörtént volna. Viszont jön az egyértelmű kérdés. Ha én berakom az új merevlemezt, és elkezdem rá másolgatni a féltve őrzött fájljaimat (amiből van 200gb-nyi), akkor nem fog az új meghajtó is megfertőződni? (sejtem, hogy de :D ). Szóval kérdés, hogy mit kéne ilyenkor csinálni? Ki találkozott már hasonló problémával? Merevlemez hiba szerintem eléggé kilőve, de biztonság kedvéért írtam a HDD topicba is. Ha bármi jó tanáccsal, hozzászólással, akármivel el tudtok látni, azt szívesen fogadnám!
Üdv, előre is köszi. :R

U.i:bocsi a regényért. :R

BF4/BF3/BFBC2/Origin: HalyHUN

(#2159) DeFranco


DeFranco
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Azt vettem észre, hogy ha bekapcsol a gépemen a képernyővédő, akkor a nod32 bedob egy narancs figyelmeztetést buborékban. Azt nem tudtam elolvasni mit ír. Ahogy megmozdítom az egeret a buborék eltűnik és a nod mntha mi sem történt volna bezöldül.

Van olyan kártevő, ami ezt okozhatja?

Custom képernyővédő nincs fent.

[ Szerkesztve ]

Tudod a könyv az olyan mint az internet, csak fából. - LaciCRM

(#2160) dunc válasza haly (#2158) üzenetére


dunc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megfertőzi az új HDD t is, vagy vírusirtás, vagy adatvesztés, de sérült fertőzött adatokat tárolni, mozgatni csak további gondokat okoz. Én avastot ajánlok első körbe, és ott egy "rendszertöltéskori keresést"

[ Szerkesztve ]

(#2161) haly válasza dunc (#2160) üzenetére


haly
(őstag)
LOGOUT blog

Már beszereztem kaspersky-t. Pendrive-ra megy majd a vírusírtó és onnan takarítok vele. Időt kell csak rá szakítanom már. Vagy esetleg új HDD-re egy komplett rendszert, s majd ha azon van vírusírtó, akkor mellétenni a régi merevlemezt, aztán vírust keresni. :K

BF4/BF3/BFBC2/Origin: HalyHUN

(#2162) kovy29 válasza DeFranco (#2159) üzenetére


kovy29
(PH! nagyúr)

Teljes képernyős alkalmazásnak véli, s olyankor átvált játékos üzemmódba. Nekem is szokott ilyet az Eset Smart Security, nem kell megijedni.

(#2163) DeFranco válasza kovy29 (#2162) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkó' kicsomagolom a gépet a vákuumfóliából, köszi :D

Tudod a könyv az olyan mint az internet, csak fából. - LaciCRM

(#2164) Freddycom


Freddycom
(senior tag)

Hello

Olyan problémám lenne, h kb minden oldalbetöltéskor egy bizonyos adfoc.us nevezetű oldalt tölt be a kívánt oldal helyett, de a csavar ott van, hogy nem csak a laptopon, hanem az androidos tableten is ugyan ez történik. Egy gmail fiók van használatban a telefonon is és lapotopon is. Lehetséges, hogy a vírus átjárt a két rendszer között és most fertőz mindkettőt? Androidon is érdemes lenne vírusírtót futtatni?

(#2165) F-ECT$


F-ECT$
(PH! félisten)
LOGOUT blog

delta-homes.com -ot sikerült bekapni, végignyomtam ezt, el is tűnik, de 1-2 restart után ismét előjön. Ötlet?

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#2166) Pityu.


Pityu.
(őstag)

Nekem egy olyan problémám lenne,hogy van egy URL:mal nevű vírusom és akkor ugrik fel az avast figyelmeztetés mikor a firefoxban új üres lapot nyitok meg.Nos találtam a neten egy leírást,hogyan lehetne megoldani.

"Nekem is ez volt és ki lehet irtani.
Ez a profi módszer:
Indítsd újra a géped "Csökkentett mód hálózattal" módban! (Nyomd be a reset gombot majd kiírja a Windows hiba utáni helyreállítás

ablakot és ott válaszd ki ezt a lehetőséget)
Ha bejött minden akkor nyisd meg a böngésződ! Ilyenkor nem fogja kiírni a vírusokat! Ha igen akkor sincs baj!
Most írd be Google-ba hogy "Combofix" és menj az elsőre. Töltsd le. Miután letöltötted nyisd meg és telepítsd. Ha kész van megnyílik

egy parancssorhoz hasonló ablak. Na ez az ablak elveszi az internetedet, mert vannak olyan vírusok akik akkor tudnak kárt tenni ha

van interneted (Van olyan vírus ami le tudná állítani a Combofixet). Tehát nem lesz neted. Bejött a kis kék ablak. Ott várjál nagyon

sok időt... Kb. 10 percig kell várnod. Addig várjál amíg be nem jön egy bizonyos "log.txt" fájl. Ha bejött akkor bezárhatod és

indítsd újra a géped normálisan! (Miközbe futtatod a Combofixet közbe ilyen szövegek lesznek:
"Completed Stage_1"
"Completed Stage_2"
"Completed Stage_3"
"Completed Stage_4"
"Completed Stage_5"
stb. Szóval újraindítod a géped normálisan. És láss csodát :D"

De ezt nem tudom megcsinálni mivel ha be megyek Csökkentett mód hálózattal ba akkor nem tudok csatlakozni a netre ,hogy meg csináljam a dolgokat,nos a következő képen látszik miért nem sikerül,talál egy csomó hálókártyát vagy mit felkiáltó jellel,de a realtek ami alapból van azt meg nem érzékeli,csak ott van a többi közt tárcsázáskor hiba 711 et ír ki a rendszer.Nem mertem törölni a felkiáltó jeleseket,viszont így nem tudom meglépni a vírusirtást,mit csinálja?

Aztán most normál módba vissza lépve lett egy ilyen az eszközkezelő/hálózati kártyáknál teredo tunneling
pseudo interface,ezzel mihez kezdjek?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#2167) Veriakilis


Veriakilis
(őstag)

Avast 'Hálózat ellenőrzés"-re ezt írja ki:

Description
Our scan has found your router vulnerable to attacks. That is, the router contains a problem that can be misused by cybercriminals to break into your network and compromise your security and privacy.

Solution
Some of the vulnerabilities are patched in new versions of the device firmware. Therefore, applying the latest firmware update may solve the problem. Routers typically do not perform automatic updates, so the process requires appropriate patches to be manually downloaded and installed on the device. Consult your router's manual for instructions to download the latest firmware and apply it to your router.

Done incorrectly, this can make your router unusable. Therefore we recommend that this procedure is done only by very advanced users or computer technicians.

Details
We have identified the following problems with your router:

ROM-0
Severity: High

This vulnerability allows an attacker to easily gain control of the router and therefore your Internet connection. The attacker can use a specially crafted HTTP request to download all important and secret data stored in your router -- your router login/password combination, your Wi-Fi password and your configuration data.

To overcome this vulnerability, aside from applying the firmware update that addresses the issue, there is one more technique that can be used: setting up port forwarding for port 80 on the router to an unused IP address on your network. To do that, enter your router configuration page and find the "Port forwarding" section. Here, set up a rule that tells the router to send all http traffic to an unused local IP address (for example 192.168.0.255, if this address is not used by any other device on the network).

Mit kéne állítani a 80-as porton?
Nem értem pontosan ezt a beállírást, ami az utolsó szövegrészben van.
Mennyire kockázatos a firmware frissítés?
ZTE rooter-em van.

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#2168) kispx válasza Veriakilis (#2167) üzenetére


kispx
(PH! addikt)

A router firmwarejét kell frissíteni (és nem a 80-as porton állítani), ami kockázatos, így bízd inkább szakemberre.

(#2169) Pityu.


Pityu.
(őstag)

Vajon ez a kettő mi lehet,már jó pár vírusirtóval meg spy ware írtóval át néztem a dolgot,de egyik sem talál semmit,gondolom akkor nincs is semmi a gépemen.

Másik,most kicsit fura az AVAST free olyanokat talál a gépen vírusnak,amik nem azok,és már régóta a gépen vannak,meg jó párszor felugrott még most is az URL:mal,de több vírusirtóval vizsgálva a rendszert,semmi.Meg mióta installáltam az újabbik Malwarebytes Anti-Malwaret,és megy a valós védelme az is fel fel ugrálgat olyan dolgokra amire nem kéne,pl fura,hogy a spyware terminátorra is felugrott.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#2170) mekker


mekker
(fanatikus tag)

Üdv!
Feltettem egy Malwarebytes trialt, és ha be van kapcsolva a Deluge torrentkliens, akkor 20-30 percenként ki szokott dobni egy warnot, hogy blokkolt egy-egy IP címet (kínai, egyiptomi, orosz, stb. címek) és a Deluged.exe-t plusz a portját társítja hozzá. Szinte kizárt, hogy ezek seederek lennének.
360TS és Malwarebytes eddig még nem igazán talált vírust, úgyhogy nem tudom mit tehetek.

Az életem 360 fokos fordulatot vett.

(#2171) Pityu. válasza mekker (#2170) üzenetére


Pityu.
(őstag)

Nekem is dobál fel olyanokat,hogy köze nincs vírushoz vagy más fertőzéshez.Valahol olvastam hogy kicsit túl érzékeny.

Itt írogattak valamit róla [link] , [link] , [link] , [link]

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#2172) mekker válasza Pityu. (#2171) üzenetére


mekker
(fanatikus tag)

De itt most rendszeresen dobál változó ip címeket, és ha rájuk keresek, tipikusan zombi-tanyás helyekről vannak a címek. A példában szereplő Ccleaner falspozitív elég messze áll ettől (bár egy ccleaner is lehet fertőzött).

Az életem 360 fokos fordulatot vett.

(#2173) Pityu. válasza mekker (#2172) üzenetére


Pityu.
(őstag)

Lehet fertőzött a ccleaner ha esetleg olyan oldalról töltöd le,de nem hiszem,hogy hivatalos oldalról az lenne.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#2174) Micsurin


Micsurin
(őstag)

Volt egy trójaim , kikapcsolgatta a Tűzfalat , win reinstall , win8.1 , azzal kezdtem ESM fel! most feltettem az egér illesztőjét (razer synapse) , kérte a reinstallt , megtettem , bekapcsoláskor 4-5 másodpercig fekete kép a kurzor töltő jelet mutat , másoló ablak beugrik 1-2 mp-re , valami SySwow64-el , kérdésem , ez lehet-e a Hostdll.exe-s trójai ?

szrk.: és azóta a windows mappa felére az Eset Nod32 Smart security 8 azt írja : "Hiba megnyitáskor"

[ Szerkesztve ]

Xbox live : GoodlyBalint Ne légy okos , mert mindig van okosabb !

(#2175) Directors


Directors
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Mostanában csak úgy random be szokott jönni egy orosz oldal mikor netezgetek. Mindegy hogy melyik oldalt nézem csak úgy megnyílik egy külön ablakban.
Ezt mivel tudnám eltakarítani a gépről?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#2176) kispx válasza Directors (#2175) üzenetére


kispx
(PH! addikt)

MBAM, AdwCleaner, Ad-Aware
A böngésző kiterjesztések között nézz szét. Amiket nem Te telepítettél azokat uninstalláld. (Ugyanezt előtte a vezérlőpult->programok telepítése/törlésénél is)

(#2177) Directors válasza kispx (#2176) üzenetére


Directors
(fanatikus tag)

Köszi a segítséget. Megnézem. :R

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#2178) Pocee


Pocee
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Következő a problémám,a böngésző(firefox) elkezdett popup ablakokat random megnyitni,itt a ph oldalán például azt csinálja,hogy magától aláhúz szavakat és ha ráviszem az egeret kis reklám ablakot jelenít meg gyűrűkről meg ilyenekről,ha valahova üres részre kattintok,új ablakban jelennek meg dolgok.
Ismerős valakinek?mit csináljak,mert a WSE nem talál semmit,pedig ez a szar érezhetően lefogja a böngészést.

Előre is köszönöm!

Mr.Brightside

(#2179) Pocee válasza Pocee (#2178) üzenetére


Pocee
(fanatikus tag)

Közben leszedtem egy malware progit és az kihúzott a csávából,Better Finder volt a szemét neve.
Ha valaki így járna a Malwarebytes Anti-Malware ingyenes verziója fogta meg.

Mr.Brightside

(#2180) zitezs


zitezs
(újonc)

Sziasztok!

Vírusügyben kérném a segítségetek!

Adott egy ASUS K53S gépem. Valami vírus van rajta, amit nem tudok kiirtani. A tünetek a következők:
- Ha valamire ráklikkelek egy csomó ablakot feldob, főként játékokat
- Folyamatosan maxon pörgeti a processzort vagy a ventilátort magában is ha nem nyúlok a géphez.. ( nem vagyok informatikus, nem értek hozzá)
- bármilyen oldalon kicsi ablakokat dobál be reklámokkal, pl olyannak amire azelőtt a google-n rákerestem
- aláhúzza kiemeli a szövegek bizonyos részét

Bazi idegesítő, nem lehet tőle dolgozni. Már végig ment rajta a vírusirtó spyhunter talált bizonyos dolgokat, azokat le is szedtük, sőt vírusirtás és format C után újra is húztuk a gépet, de a vírus még mindig ott van. Újra lefuttatunk egy vírusirtót és nem látja. Teljesen tanácstalan vagyok.

Tudnátok segíteni, hogy mit csináljak? Mi lehet ez a vírus és mivel tudnám kiirtani, mert szeretném végre használni a gépem...:((

Nagyon köszönöm előre is!

(#2181) Pocee válasza zitezs (#2180) üzenetére


Pocee
(fanatikus tag)

Egyel lejjebb írtam,hogy ugyan ez volt a problémám ott a program neve,a free verziót elég volt leszedni ami kitakarította.

Mr.Brightside

(#2182) zitezs válasza Pocee (#2181) üzenetére


zitezs
(újonc)

Szia!

Sajnos nekem nem használt az a program amit neked meggyógyította a géped. Pandora a neve, de nem tudom, hogy mit kellene letöltenem hozzá. :(

(#2183) atee_13


atee_13
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek!
Ma felütötte nálam a fejét a delta search, kb egy évvel ezelőtt is belebotlottam akkor gond nélkül eltüntettem.
Most se telepítés se letöltés se semmi nem volt egyszer csak előugrott. Kerestem volna a programot amit telepített semmi nézném a bővítményeket ott is semmi. De minden chrome indításakor behozza.
Van valakinek valami ötlete, hogy tüntessem el?

(#2184) Soma01 válasza atee_13 (#2183) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

(#2185) atee_13 válasza Soma01 (#2184) üzenetére


atee_13
(kvázi-tag)

Ez nem jó, ennyire láma azért nem vagyok. Ahogy az elején is leírtam nem telepített semmit a gépre és a bővítményekben sincs.

(#2186) Soma01 válasza atee_13 (#2185) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

A STOPzilla, Malwarebytes Anti Malware nem oldották meg?

(#2187) Soma01 válasza atee_13 (#2185) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Milyen delta oldal jön be a fertőzött gépen?

(#2188) atee_13 válasza Soma01 (#2187) üzenetére


atee_13
(kvázi-tag)

Na végül sikerült megoldani. Ccleaner, Hitman és minden amiről csak olvastam megtalálta elvileg letörölte de megint előjött. Az lett a megoldás, hogy Chorme Beállítások Speciális beállítások és az alján a Beállítások visszaállítása.

Így ma nincs remélem így is marad.

(#2189) trebrona


trebrona
(fanatikus tag)

Sziasztok,
segítséget kérnék.

Szüleim gépére valahogy felkerült a SweetIM nevezetű toolbar, és egyszerűen nem tudom letakarítani. Tudtok esetleg működő módszert?

egyenlőre ’egyenlő részekre’, ’egyenlőségjelre’ --> egyelőre ’jelenleg, még egy ideig’ – „Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs.”

(#2190) Soma01 válasza trebrona (#2189) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Mit próbáltál eddig?

(#2191) trebrona válasza Soma01 (#2190) üzenetére


trebrona
(fanatikus tag)

Ezt mindet. Látszólag sikerül is, de a következő újraindításnál ugyanúgy előkerül.

egyenlőre ’egyenlő részekre’, ’egyenlőségjelre’ --> egyelőre ’jelenleg, még egy ideig’ – „Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs.”

(#2192) Soma01 válasza trebrona (#2191) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Egy ilyened nincs véletlenül? [link]
Malwarebytes ?

(#2193) trebrona válasza Soma01 (#2192) üzenetére


trebrona
(fanatikus tag)

Nincs Search Protect.

Malwarebytes-t én használom, de akkor felteszem arra a gépre is. Van esély rá, hogy azzal sikerül leírtani?

egyenlőre ’egyenlő részekre’, ’egyenlőségjelre’ --> egyelőre ’jelenleg, még egy ideig’ – „Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs.”

(#2194) Soma01 válasza trebrona (#2193) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Szerintem...
Ki kell próbálni.

Nyilván elindul valahogy induláskor. Nézd meg Autoruns-szal.

(#2195) trebrona válasza Soma01 (#2194) üzenetére


trebrona
(fanatikus tag)

Nincs a telepített programok között, legalábbis nem jelenik meg, autorunsban szintén nem szerepel. Most nem tudom kipróbálni, délután átmegyek, felteszem a Malwarebytes-ot, aztán meglátjuk!

Köszönöm az eddigi segítséged! :)

egyenlőre ’egyenlő részekre’, ’egyenlőségjelre’ --> egyelőre ’jelenleg, még egy ideig’ – „Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs.”

(#2196) trebrona válasza Soma01 (#2194) üzenetére


trebrona
(fanatikus tag)

Sikerült, Malwarebytes leszedte, köszi a tippet mégy egyszer! :R

egyenlőre ’egyenlő részekre’, ’egyenlőségjelre’ --> egyelőre ’jelenleg, még egy ideig’ – „Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs.”

(#2197) jel1


jel1
(tag)

olyan vírussal mit kezdjek, ami blokkolja a vírusirtók telepítését? XD

(#2198) jel1 válasza jel1 (#2197) üzenetére


jel1
(tag)

most valami SUPERantiSpyware felment ninitéről, de a többi nem :DDDDDD és mindent tudok telepíteni, kivéve vírusirtókat :DDDDDDDD

(#2199) kispx válasza jel1 (#2198) üzenetére


kispx
(PH! addikt)

Kaspersky Rescue Disk
CD-re vagy Pendrive-ra kiírható. Használata

[ Szerkesztve ]

(#2200) jel1 válasza kispx (#2199) üzenetére


jel1
(tag)

kösziiiii!! ki fogom próbálni, de most nincs nálam pendrive meg semmi :D

eddig nem segített semmi

[ Szerkesztve ]

(#2201) Soma01 válasza jel1 (#2200) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Csökkentett módban sem?

(#2202) computergeek


computergeek
(újonc)

Sziasztok!

A következő a problémám:az egyik blogon belül, amikor a jelszót kell beírni, megjelenik egy about: blank nevű reklámoldal (ami sztem reklámvírus). Próbáltam kiírtani Spybot-al, de visszaírta magát. (előtte le kellett szedni a UPC-s offline-online vírusfigyelőt). Megnéztem a Google Chromeba is, semmi..
Visszatelepült a UPC-s rendszer, tehát ezek után már csak online progival. (Microsoft Safety Scanner) próbálkoztam. Lefutattam és semmi...
Kérdés: hogyan tudom leszedni úgy, hogy a UPC-s vírusfigyelő rajta maradjon, de másik progit tudjak rajta futttatni (Megjegyzés: számomra érdekes, hogy a UPC-s alkalmazás nem reagált erre...)

elképzelhető hogy ez egy agresszív reklámvírus???

Segítsetek S.O.S!

Köszi előre is! :)

(#2203) Soma01 válasza computergeek (#2202) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Kicsit olvass vissza, milyen eltávolító progikat ajánlanak...

(#2204) computergeek válasza Soma01 (#2203) üzenetére


computergeek
(újonc)

Szia Soma01!

Már átböngésztem előző pár oldalt, amelyek közt találtam jó progikat, és én is összevadásztam már párat.
A kérdés csak az, hogy ha telepítem, akkor mennyire fogja a UPC-s vírusirtót zavarni.( Köztudottt, hogy két vírusirtó nem futhat egy gépen, mert abból csak a baj van.)

Esetleg van-e más módja (pl. belemenni a win32-be), hogy eltávolítsam?
(Nem volt még ilyen vírusom, nem is tudom mit kezdjek vele)

„A számítógép nem kívánságaid, hanem utasításaid szerint működik!”

[ Szerkesztve ]

(#2205) Soma01 válasza computergeek (#2204) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Jó kérdés! A UPC-s ha már ezt is beengedte, akkor ennyit is ér. Vagy "az ellen nem vééd"?
Eltávolíthatod addig a UPC programját, aztán meg visszarakhatod. De ha ki lehet kapcsolni, az is elég amíg átnézed egy másikkal.
De a UPC-s az inkább vírus irtó, ez meg malware vagy adware vagy mi a szösz.

(#2206) computergeek válasza Soma01 (#2205) üzenetére


computergeek
(újonc)

Akkor azt hiszem ez lesz a jó megoldás. Az azért nekem is furcsa, hogy a UPC-s offline-online védelem ezt nem észleli. Adware progikat szedtem le, remélem valamelyik jó lesz.

Köszi a tanácsot! :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Vírus a gépben! (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.