Új hozzászólás Aktív témák

  • #99788800

    törölt tag

    válasz cigam #2973 üzenetére

    Szia.
    Amiko felvevőm van, és azzal szerintem nincs is baj. Én inkább a leadott film formátumában, vagy minőségében gyanítom a hibát. Ez a probléma másfél év alatt kb. 4-5 -ször fordult elő, és főként a közcsatornánál. A Dunánál kezdődött, amikor az M1-ről átpakoltak filmet, sorozatot, most az M3 csinált ilyet.
    És először a Story5. De ez sem lep meg, mert amíg minden csatornáról felvett filmet, probléma nélkül tudok szerkeszteni, konvertálni, addig a Story5 filmjei katasztrófák. Már a szerkesztésnél adódnak problémák, aztán a konvertálás után egyszer csak nincs hang, megáll a kép...
    Freemake programmal szerkesztek, konvertálok, de a Story5-ös sorozatokat először a Format Factoryval konvertálom, utána a Freemake-val. Ez így macerás, de ha még ezt az idő problémát is hozzáadom, akkor sajnos lemondok a nagyon szeretett hobbimról, mert agyvérzést nem fogok ettől kapni.
    A felvevő 16:9 képarányra, Auto kijelző módra, és CVBS video kimenetre van állítva. Tehát mindig ezekkel a beállításokkal veszek fel, azokat a sorozatokat is, amikkel most idő probléma volt. Ezért gondolom, hogy nem nálam van a hiba. Csak a kérdés, hogyan lehet ezt javítani ? Egyszerű lenne, ha az időt át lehetne állítani, hogy ne az irreális 5 órát mutassa. De persze nem értem, hogy a konvertáló programok ezt miért veszik komolyan egy 1,5 gigás filmnél ?
    És igen, a felvétel lejátszásánál is rossz időt mutat.
    Azt nem tudom mi az a handbrake-, de majd megkérdezem a gyerekemet, és kipróbálom, köszi a választ.

Új hozzászólás Aktív témák