Hirdetés

2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3251) cigam


cigam
(PH! nagyúr)

Napok óta fut a WinX DVD Ripper Platinum, de nem bír a "Philadelphia" lemezemmel.

Ismertek hatékonyabb ISO készítőt? Az egész lemezről szeretnék biztonsági mentést készíteni, tehát legyen benne a menü az extrák, minden A-tól Z-ig egyetlen ISO-ba.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#3252) Multibit válasza cigam (#3251) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

AnyDVD nem jó?

szerk:
Most nézem: Fixing the bad sector. Hibás a gyári lemezed?
Mellesleg, a Magon megtalálható.

[ Szerkesztve ]

(#3253) mazsi70 válasza cigam (#3251) üzenetére


mazsi70
(senior tag)

ImgBurn ?

(#3254) cigam válasza Multibit (#3252) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)

Az a baj, hogy valami trükk van a dologban, pontosaban a lemezen:

Ugyanakkor a WinX oldalán ez szerepel: Support Disney's Fake, Sony ARccOS bad sector
Tehát a Sony DVD védelmével is megbirkózik (igaz azt nem írták hány nap alatt)

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#3255) Multibit válasza cigam (#3254) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Ez az ARccOS nem újdonság, évek óta létezik. Ha az általad favorizált programnak ebbe beletörik a foga, az szomorú! Kukázni kell és mást kell használni helyette. Ha preztizskérdést csinálsz belőle és mindenképpen sk akarod megoldani, az AnyDVD a barátod. De - mint írtam - letölthető a legnépszerűbb virágboltból az érintetlen DVD9 ISO.

(#3256) cigam válasza Multibit (#3255) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)

Igen, inkább kihívásnak tekintem. Köszi a tippet!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#3257) customer114


customer114
(tag)

Sziasztok,

Ebben tudnátok segíteni? Köszi.

Szép napot.

(#3258) Multibit válasza customer114 (#3257) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Szia!

Analóg felvételekről van szó? Szerintem a legjobb megoldás egy DVD-recorder használata. Ha nincs, próbálj meg kölcsönkérni! Analóg szalagos felvételek digitalizálásakor lényeges a kép/hang szinkron fenntartása. Ez öreg, fodrozódott (esetleg sérült) szalagok esetén problémás lehet. Ezért fontos dolog, hogy a digitalizálást végző eszközben legyen time base corrector! Olcsó USB-s kütyükkel csak a baj van. Persze léteznek számítógépbe való komoly digitalizáló kártyák (TBC-vel), de azoknak általában elég borsos az áruk. Talán használtan hozzájuthatsz egyhez, ha szerencséd van. Az asztali DVD-felvevőnek az is az előnye, hogy a jobb típusokban van néhány profil gyárilag (pl. analóg szalagos felvételek digitalizálásához is), tehát nem feltétlenül kell vesződnöd a finomhangolással. Természetesen, ha a nem felel meg a gyári profil, Te magad is létrehozhatsz és letárolhatsz a készülékben egy neked megfelelőt. (Nekem nagyon jó szolgálatot tett a régi (2007-es) Pioneer felvevőm, mikor a lányom kisgyerekkori felvételeit digitalizáltam.)

(#3259) customer114 válasza Multibit (#3258) üzenetére


customer114
(tag)

Lehet két értelműre sikerült akkor, amit írtam.

A digitalizálással nincs gondom, van hozzá kábelem is, progim is. Kimeneti fájlként kapok egy jó minőségű, de borzasztóan nagy méretű .avi-t, ennek tulajdonságairól linkeltem egy képet is. A problémám innen kezdődik, ugyanis ezt szeretném kisebb méretűvé varázsolni a minőség megtartása mellett. Ebben kérek segítséget tőletek. :K

Köszi.

(#3260) Multibit válasza customer114 (#3259) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Értem én, a javaslatom ezen a gondon is segít, ugyanis az asztali DVD-recorderek hardveresen MPEG2-be tömörítik az analóg anyagot, amit aztán DVD-re lehet kiírni.
A te eseteben azért lett nagy az avi, mert vagy tömörítetlen videofájl készült, vagy valamilyen veszteségmentes tömörítéssel dolgozott a szoftver (pl. MJPEG, HuffYUV stb.). Ha ragaszkodsz ezen nagy fájlok utófeldolgozásához, akkor többmenetes MPEG2, vagy H.264 kódolóval kell kisebb méretűvé konvertálnod őket (attól függően, hogy mivel fogod később lejátszani a felvételt). Ehhez első körben próbálkozz az XMedia Recode-dal!

[ Szerkesztve ]

(#3261) customer114 válasza Multibit (#3260) üzenetére


customer114
(tag)

Szuper, köszi. :K

Egy Format Factory javaslatot kaptam előző topicból, most azzal szöszölök. Úgy néz ki egész jó ez is. Bár mindent alap beállításon hagyva konvertálok aviból -> aviba 90% méret vesztéssel, és ha jól látom a minőség kb. megmaradt. Ennek mi az oka? :U

"tömörítő: MPEG4" asszem kezdem érteni.. :B

[ Szerkesztve ]

(#3262) cigam válasza customer114 (#3261) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)

Mert az avi az egy konténer. Nem határozza meg milyen videó/hang kódekkel van tömörítve, és azok bitrátáját sem. Nézd meg jobban a tulajdonságinak beállításait. Szerintem a h.264 tömörítés adja a legoptimálisabb megoldást képminőség, fájlméret, lejátszhatóság tekintetében. Bitrátát pedig tapasztald ki. Minél kisebb a bitráta, annál kisebb fájlméretet kapsz, cserébe a képminőség is csökken. Egy 10-20mp-es részleten tapasztald ki hogy mekkora minőségromlás fér még bele. Ezt pik-pak leszámolja a gép, aztán ha megtaláltad az ideálist, konvertálhatod a teljes filmet.

A handbrake-et ajánlom. Remek konverter, és van benne előnézeti opció is.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#3263) t72killer


t72killer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek, masszív videóvágásnál/szerkesztésnél (4k) mennyire számít az SSD sebessége? Lassan nyugdíjba vonulna az asztalim 256GB-os Vectorja, vajon mennyire szűk keresztmetszet egy modern SATA3 SSD 550MB/s írás-olvasási sebességével? (proci: 4770k - bár ebből jöhet combosabb a közeljövőben).
Érdemes vmi PCIe-es csodát beszerezni? Jelentene érezhető+lényeges* előnyt pl egy 400Gb-os intel p3700-as pcie méregdrága gyönyörűség pl egy "mezei SATA" 512GB-1TB-os Samu 850 EVO-hoz képest?

*: != 5-10%, inkább duplázás a feldolgozási sebességben.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3264) Murphistic válasza t72killer (#3263) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)

Az SSD sebessége szerintem ilyen esetben elhanyagolható. 550MB/s az több mint 4000Mbit másodpercenként. 50Mbites videót akár 80x sebességgel is le tudsz játszani, szerkeszteni, ha a procid és grafikád bírja.

Amiben talán többet nyújthat egy PCIe-s SSD a mezei váltazatokhoz képest, az a tartósság. Mivel piszok gyors elméletileg azzal számolnak a gyártók, hogy jobban igénybe lesz véve. Persze itt az írt adat számít.

Röviden: videószerkesztéshez én inkább az írt adatra vonatkozó garancia alapján választanék.

A 2TB-os P3700-as SSD-re 62 PB (62 000 TB) írható adatmennyiséget tartalmaz az adatlap (úgy tűnik, annyit takar a garancia - naponta 17-szer írhatod újra a teljes SSD-t ).
Samsung 850 2TB esetén csak 150TB az írható adatmennyiség.
Remélem jól értelmeztem a TBW és PBW jelentését a két adatlapban.

Szerk.: plusz annyi, hogy szerintem videóvágásnál nem is annyira a 4k-s teljesítmény számít. Bár ahogy ide-oda mászkálsz vágáskor az nem is tisztán szekvenciális, mégis azt gondolom, hogy a PCIe-s SSD-k masszív IOPS-ára nincs szükséged :) .

[ Szerkesztve ]

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#3265) t72killer válasza Murphistic (#3264) üzenetére


t72killer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi:R Igen, közben kicsit belenéztem, mennyire van nyúzva az SSD pl egy filter applikálás+mentés esetén 100mbps anyagon: 100MB/s írási sebességet jelzett a rendszermonitor, ami minimális. Sztem elleszek én egy samu EVO-val. Írni meg bőven többször lehet ezeket, mint amennyit a gari vállal:R

(ja, a 4k nem az adatméretre vonatkozott, hanem a videó felbontására, uhd/4k felbontáson dolgozom:)))

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3266) pibácsi


pibácsi
(fanatikus tag)

Sziasztok Fórumtársak!
Egy olyan kérdésem volna, hogy a WavClean audio zajtörlő progi van-e valakinek és működik-e rendesen. Az egyik videó alapzajt szeretném kiszűrni. Letöltöttem, de csak 10 sec-ot rögzít és sehogy sem tudok beregisztrálni, pedig egyszerűnek tűnik, az oldal mindíg hibával jelentkezik be.
Ha van valakinek egy működőképes progija, legyen szives jelezze. Több zajszűrőt kipróbáltam - pl. Audasity, NeroWave Editor, de talán ez a legegyszerűbb és a próba alapján jónak találtam.
Várom válaszotokat.
Üdv. Pibácsi

(#3267) pibácsi válasza pibácsi (#3266) üzenetére


pibácsi
(fanatikus tag)

Köszönöm a figyelmet, de közben már megoldottam a kérdést.

Ü. Pibácsi

(#3268) goku888


goku888
(újonc)

Sziasztok
Egy olyan gondom lenne hogy tegnap felvettem a tv-ből egy filmet ki szeretném írni dvd-re de túl nagy lett
ezért ki szeretném vágni belőle a reklámot de gond az hogy fájl Ts lett amit egyik videó konvertáló se ismer fel
és hogy tudtok e erre megoldást

(#3269) Ueda válasza goku888 (#3268) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

Mivel én sem vágom, ezért google segítségével keresgélj : video ts files to mp4 . Még magyar nyelven is van : ts konvertálás .

(#3270) Bozek válasza goku888 (#3268) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

Ha egyik konvertáló se ismeri fel, akkor vagy hibás, vagy kódolt a felvétel. Én simán konvertálok az Xmedia Recode-dal TS fájlokat.

Ha meg csak vágni akarod, akkor a VideoReDo-t ajánlom.

[ Szerkesztve ]

(#3271) Multibit válasza goku888 (#3268) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Melyik szolgáltatóról van szó? Melyik csatorna? TV készítette e felvételt, vagy set top box? Ha az utóbbi, akkor saját, vagy szolgáltatói eszköz?

(#3272) Joltee


Joltee
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Van egy FullHD videóm (H.264, mov), amit szeretnék kisebbé konvertálni. 12 GB-ról van szó. (Egy kölcsön Canon 70D-vel készült; ha tudom, hogy ennyi helyet foglal, csak HD-re állítottam volna vagy jobb tömörítésre...)
Tudtok javasolni olyan programot, amellyel konvertálásban nem szakértőként nekiugorhatok? Nyilván lesz minőségromlás, de azért nem vmi gagyit szeretnék eredményül kapni. Ha mondjuk egy DVD-re akarom rárakni (nem DL-re), megoldható egyáltalán?

Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D

(#3273) pibácsi válasza customer114 (#3261) üzenetére


pibácsi
(fanatikus tag)

Szia customer114!
Nem tudom, hogy megoldódott-e már a gondod. Leírok egy másolási folyamatot, hátha tudod használni.
A VHS kazettákon váltottsorosban vannak a felvételek. Ennek megfelelően kell a továbbiakban átmódosítani. Viszont meg kell különböztetni, hogy a VHS kazettán videókamera felvétel (ami nem profi filmes progressív kamera, hanem jellemzően váltottsoros amatőr kamera), vagy TV-ből felvett film (az adás váltottsoros ugyan) esetleg egyébként rámásolt filmről van-e szó (műsoros kazetta). Ez utóbbiak ugyanis alapban progresszív felvételek általában, az előbbiek viszont váltottsorosak (interlave).
A felvitelt (capture) többek között meg lehet oldani a Pinnacle USB-510 asztali, külső USB csatolású eszközzel (jól működő külső kártya), amit egy iuVCR 4.16.0.403 nevű szoftverrel vagy későbbi változatával veszünk át. Nyilván mással is meg lehet oldani.

Általában két megoldás vált be.
a. Váltottsoros kamera felvételeket .avi tömörítetlenbe érdemes átvenni PAL 720x576-ba (ha PAL felvételekről van szó). Ez elég nagy terjedelmű lesz. (kb.20MB/sec). Lehet DV fájlba is, ha van a gépünkre telepítve Main Concept DV Codec 2.0.4. (ha nincs, akkor érdemes feltelepíteni). Ez kisebb helyet foglal (kb.3,5MB/sec) és ugyanúgy váltottsoros lesz, de sajnos rebegni fog a kép, ide alkalmazni kell az alábbi konvertálást, azután jó, pl. az Xmedia Recode MP4/H264-et, amit progressívre állítva és egy libav deinterlészt hozzátéve már jó eredményt ad. Vagy az Avidemux 2.4.4 X264 codec+AAC hang és a format: MP4. Közben beállítjuk a configure és filter részeket. A részleteket meg tudom adni.
Jól lehet alkalmazni a következőt: az alap avi tömörítetlen fájlból tovább lehet lépni pl. egy DVD alapot képező, a VHS szalaggal megegyező váltottsoros .mpg/Upper Field First fájlba konvertálva az Avidemux 2.4.4-es programmal. A váltottsorosokat ebben a formában kell megvágni és így, váltottsorosban érdemes készre „gyártani” pl. DVD alakban, vagy pendrivre, meghajtóra tenni, mivel a korábban említett deinterlész nem ad 100%-os eredményt, tompul a kép és esetleg remeg a lejátszásnál (mondjuk az mpg-nél ez jól meglátszik). A kész váltottsoros mpg-t, vagy a DVD-t megfelelően beállított player-el lehet jól lejátszani, itt már be kell állítni a megfelelő deinterlész megoldást, mivel amennyiben nem szüntetjük meg a váltottsorosságot, akkor a PC-n szálkás- fűrészfogas lesz a kész videó. Itt a lejátszónál ezt meg kell tenni. A korábbi hagyományos képcsöves TV-k ezt automatikusan elvégezték, az LCD és plazma TV-k ezt nem mindig kezelik jól le és oldal mozgásoknál remeg a kép.
b. A másik megoldás a VHS kazira rögzített, ugyan váltottsoros, de alapvetően progresszív felvétel, amit fent említettem. Itt az iuVCR programnál a DV codeket állítjuk be (itt jól működik) és mindjárt a filtereknél az iuLab deinterlészt. Ezután a kapott DV fájlt már rendesen, mint progresszívet tudjuk tovább konvertálni. Az Xmedia Recoddal , vagy Avidemux-al pl. át tudjuk tenni MP4-be (MPEG-4 AVC/H264) símán. Vagy a fent leírt mpg-be Ha részletekre is kiváncsi vagy, szivesen adok segítséget a beállításokkal, alkalmazással kapcsolatosan esetleg priviben.

Üdv. Pibácsi

(#3274) scope2007


scope2007
(PH! addikt)

üdv!

most melyik videókonvertálóval tudnám kihasználni a "gép erejét"? :D i7 3770 - 960 gtx
szóval ne csak cpu, de vga is besegítsen
vagy csak cpu vagy csak vga kódol egy időben? (sajnos nem vagyok jártas ennyire ebben)

Zalaegerszeg

(#3275) .LnB


.LnB
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez lehet kicsit off de mivel tudok time lapse video-t készíteni legkönnyebben? Adott egy játékvideo és azt szeretném time lapse ben megcsinálni. Melyik programmal a legegyszerűbb?

I dont play, I am a serious Gamer.

(#3276) g@bo


g@bo
(PH! kedvence)

üdv

urak, H.265 formátumba /bd alapról/ mivel érdemes konvertálni, ami free és viszonylag könnyen kezelhető, paraméterezhető?

:R

(#3277) troller válasza g@bo (#3276) üzenetére


troller
(senior tag)

Én a SUPER nevezetű konvertert ismerem ami ingyenes és tud H.265-be kódolni.

Asus P5QL-E; Q9505 @3,4GHz 6M; 2×2G DDR2 800 Kingston; Gigabyte GV-N950OC-2GD

(#3278) troller válasza g@bo (#3276) üzenetére


troller
(senior tag)

Most nézem, hogy a Handbrake is tudja.

Asus P5QL-E; Q9505 @3,4GHz 6M; 2×2G DDR2 800 Kingston; Gigabyte GV-N950OC-2GD

(#3279) Macgyveer


Macgyveer
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Egy olyan problémám lenne hogy egy bedigitalizált vhs filmnél pár helyen a videó közepén hosszába van egy csík. Nincs erre valamilyen filter vagy akármi ami ezt tudná csillapítani illetve kezelni. Elég zavaró hogy a filmet így kettévágja.

(#3280) €uro


€uro
(őstag)

Sziasztok!

Talán ez a topik megfelelőbb a kérdésemnek.

64 bites Sony Vegas Pro 13 programmal készítek olyan anyagokat, melyeknél a videó az első kockától az utolsóig ugyanaz a kép, audio pedig valamilyen zene. Ehhez szeretnék választani olyan codec-ekt, mellyel a legkisebb file-méret mellett is jó minőségben készíthetem el a rederelt videó file.

Egy óra jó lenne, ha max. 150 MB lenne. Videó felbontás: 1280x720, audio bitráta: 192 kbps.

Nem értek hozzá, de talán létezik olyan video codec, ami úgy működik, hogy csak az egyik képkockáról a másikra történő változást "rögzíti/menti". Így gyakorlatilag egyetlen képet kell tárolnia a codec-nek bármilyen hosszú videó anyaghoz.

(#3281) Ueda válasza €uro (#3280) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

x264/H264 -nek meg kell felelni erre a célra. Alapbeállítással kb. 250 képkocka után mindenképpen a teljes képet is eltárolja. Bár be lehet állítani nagyobbra ezt az értéket, szerintem nincs rá szükség, illetve nem éri meg a babrálásra fordított időt. Ja ... amúgy ha fix bitrátát használsz, akkor persze közel akkora lesz a fájl, amekkora bitrátát beállítottál. Constant rate factor-t (CRF vagy CQ, nem teljesen ugyanaz, de hasonló) kell használni , ez a minőséget veszi alapul és a bitráta a tömörítés függvényében változik. 1280x720 -hoz 20 -as CRF-et használok. Csak érdekességképpen, ha CRF=0, ez veszteségmentes tömörítést jelent, persze nagy(obb) méret mellett. Ha a sony vegas kezeli a windows alá telepített kodekeket, akkor x264vfw-t lehet használni : [link] .

(#3282) €uro válasza Ueda (#3281) üzenetére


€uro
(őstag)

Hú, nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Mindent szépen elmondtál, amire kíváncsi voltam. Köszi. :)

(#3283) anorche1


anorche1
(senior tag)

Sziasztok!

Adott egy 1 perces, 1280x738 felbontsú videó felvételem, aminek a képkockasebessége 7.50937. Én ennek a videónak a képkockasebességét szeretném 30 -ra konvertálni minőség vesztés nélkül, vagyis a képkockákhoz ne nyúljon. Van erre mód?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#3284) anorche1 válasza anorche1 (#3283) üzenetére


anorche1
(senior tag)

mkvtoolnix grafikus felületével sikerült, viszont ez meg valamiért 90 fokkal elforgatja a képet, és nem találok erre vonatkozó beállítást :(

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.