Hirdetés

2015. január 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2751) aktap válasza Bozek (#2750) üzenetére


aktap
(újonc)

Köszönöm a segítséget!!
Az átméretezés megoldotta a problémát :)

Először valami miatt nem játszotta le, de aztán most meg jó már :)

[ Szerkesztve ]

(#2752) lmaresz


lmaresz
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Egy olyan programot keresek, ami egy az egyben le tudja konvertálni a .MTS videóimat, valamilyen más formátumba (mp4,wmv,avi stb.), minőségromlás nélkül.
B tervnek az is jó lenne, hogy a hangot kinyerjem valamilyen formában... próbálkoztam sok mindennel már. Pl legutóbb a tsMuxert használtam, és az ac3 fájlt Audacityben elmentettem wav-ba , csak az így keletkezett hangfájlal az volt a probléma, hogy pár másodperccal rövidebb volt mint maga a videó és nagyon látványosan késett a képhez képest a hang, ha alá vágtam.

http://pixabay.com/hu/users/lmaresz/

(#2753) silboy válasza lmaresz (#2752) üzenetére


silboy
(tag)

Sziasztok!Mini DV kamera felvételeit importáltam PC-re Pinnacle Studio 17 programmal fire-wire kapcsolaton keresztül.Az így kapott fájlok AVI Open DML formátumúak,amit a média lejátszóm nem tud lejátszani.Hogyan tudok ezekből sima AVI-t csinálni?

[ Szerkesztve ]

(#2754) cigam válasza silboy (#2753) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Pinnacle Studio 17 programmal?!

Nem lehet átpakolni dv avi-ra a capture formátunát? Digizd be másik programmal, ami dv-be importlál, pl, MovieMaker

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2755) pibácsi válasza silboy (#2753) üzenetére


pibácsi
(fanatikus tag)

Szia silboy!
Én is azt mondom, hogy nem jó formátumba vetted át. A minDV eredeti formája vagy DV-1, vagy DV-2. Újabban a DV-2 a jó, mivel ez külön választja a hangot, a DV-1-ben ez egybe van. MInden esetre keress egy DV-2 fájlformát a Pinnacle 17 capture részén. Vagy más progival vedd át. A MovieMaker DVD-1 be veszi át, ami nem szerencsés.Ezeket a Media Player Clasic símán lejátssza. Ez egy váltottsoros videó lesz elég nagy helyfoglalással. Ha DVD-re akarod tenni, akkor kell hozzá egy olyan videó szerkesztő. ami szerkesztés után vagy DV-be, vagy mpg-be tud menteni, vagy egyenesen DVD-be. Lehet, hogy a Pinnacle 17-es is jó erre, nem tudom. Én Uleadot használok. Megszerkesztem DV-2 be és úgy is mentem ki, majd egy őnálló DVD szerkesztővel készítek egy DVD-t, amit azután akár PC-n, akár DVD lejátszóval TV-ben is megnézhetem. A "síma" avi alatt mit értesz, mivel az egy un. konténer, amin belűl elég sok fájl létezik. (pl. tömörítetlen, Xvid, Divx, DV-1, DV-2, M-Jpeg, Windows V-9, H263, stb) Itt is vigyázni kell, hogy az eredeti váltottsoros fájlt őrízzük meg, tehát nem lehet csak símán a szokásos Xvid, Divx fájlokat alkalmazni konvertáláshoz, azokat is be kell állítgatni és utána sem minden lejátszó játsza le.

Üdv. Pibácsi

(#2756) pibácsi válasza lmaresz (#2752) üzenetére


pibácsi
(fanatikus tag)

Szia lmaresz!
Javasolnám az XMediaRecode v3.1.6.9 programot. Ez ingyenes. A frisített változatokkal nem jó a tapasztalatom. Leírom a beállítást, használatot. Nyilván le kell tölteni, feltelepíteni.
Behívjuk az mts, (vagy az m2ts) fájlt. Ezek Upper Field First váltottsoros fájlok, így erre ügyelni kell a konvertáló beállításnál.
Formátum: Egyéni/MPEG2/mpeg. Kimenet: videó és audió.
Audio/Videó szinkron pipa.
Videó: általános / Konvertálás/MPEG-2/25(PAL)/Automatikus/Változó bítarány/4000/8000 /0/MP@HL/0/8/15/Váltottsoros TFF/8 Bit.
Hangsáv: Konvertálás/MP2/48000/Sztereó/Állandó bítarány/192.
Felírat: nincs
Vágás/Előnézet: ha az eredeti méreteket akarjuk megtartani, akkor marad minden. Ha átállunk 720x576 (PAL) méretre, akkor a szélességet és a magaságot át kell állítni, a többi beállítás marad (ha nem akarunk egyéb módosítást).
Ezután „Hozzáadás”. Előtte ki kell jelölni a cél-mappát a program alján, pl. asztal/Új mappa, amit előre létrehozunk, mert egyébként hibát jelez.
Feladatok: itt lehet megnézni, milyen feladat van megadva a programnak.
Majd fent: Kódolás ikon klikk.

A fentiek alapbeállítások, ezeket meg lehet változtatni ha úgy szükséges.

Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#2757) cigam válasza pibácsi (#2755) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

konténer, amin belűl elég sok fájl létezik.

Nem fájl, hanem codec.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2758) silboy válasza pibácsi (#2755) üzenetére


silboy
(tag)

Nem találtam ilyen beállítási lehetőséget a beolvasásnál a Pinnacle-ben.Szerkesztés után exportáltam AVI beállításoknál egyénibe,ahol annyit változtattam rajta,hogy átállítottam progresszívre,mert a váltott sorosnál nagyon "cakkosak" a kontúrok.Az így kapott AVI conténert,mivel túl nagy méretű,Handbrake-el konvertáltam mkv-be és így archiváltam magamnak.Így már elfogadható a mérete,és a minősége sem rossz.

(#2759) Bozek válasza cigam (#2757) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

Ilyen nagy mérete van egy codec-nek, hogy néha több gigát is elfoglal? :D Azok nem codec-ek, hanem fájlok, amiket demux-al ki tudsz szedni. Például a .h264 és a .aac is ilyen.

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2760) cigam válasza Bozek (#2759) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A túrót. Az a stream amit az avi tartalmaz. Fájl akkor lesz belőle, ha elemi darabjaira bontod pl. az említett avidemux-al, és külön-külön elmented.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2761) Bozek válasza cigam (#2760) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

Jó, akkor ne fájlnak nevezzük, hanem adatfolyamnak. De azt leírni, hogy a codec van benne, nem túl előnyös egy olyan személytől, akiről úgy gondolom, ért is ezekhez. Attól, hogy valamelyik lejátszó ismer bizonyos konténerformátumot, a benne lévő adatot még nem tudja dekódolni, ha nincs meg hozzá a megfelelő codec. Ha ez benne lenne a konténerben, akkor nem lenne vele probléma.

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2762) cigam válasza Bozek (#2761) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát persze hogy annak nevezzük, merthogy az.

Amúgy onnan indult a dolog, hogy "A "síma" avi alatt mit értesz, mivel az egy un. konténer, amin belűl elég sok fájl létezik. (pl. tömörítetlen, Xvid, Divx, DV-1, DV-2, M-Jpeg, Windows V-9, H263, stb) " mondatot javítottam ki arra, hogy nem fájl, hanem codec. Értelemszerüen itt a különfée tömörítési eljárások megnevezésére gondoltam.
... amin belűl elég sok codec(el tömörített tartalom) létezik. (pl. tömörítetlen, Xvid, Divx, DV-1, DV-2, M-Jpeg, Windows V-9, H263, stb) "

Nem gondoltam volna,hogy kiforgatod a szavaimat, de adtál is egy kérdést: Miért? Miért nincs benne a fájlban a dekódolásához szükséges "kód"? Teljesen tuti lenne, hogy nem kéne vadászni 1-1 egzotikusabb formátum esetén, és valóban minden lejátszaná.
Hogy mást ne mondjak pl. az autórádiók nem csak az mp3-at játszanák, hanem minden mást is.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2763) Bozek válasza cigam (#2762) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

Ha fájlnak nevezem, még mindig közelebb állok a valósághoz, hiszen muxolás folyamán azokat rakunk bele a konténerbe. :) Nem vitázni akartam Veled, csak ha ezt egy olyan olvassa, aki kevésbé ért hozzá, még a végén elhiszi, hogy ott a codec.

A kérdésre meg nem tudom a pontos választ. Szerintem gazdasági okok is közrejátszanak benne, hiszen ki venne meg egy FLAC-et lejátszó autórádiót, ha vesz egy sima MP3-asat és azzal is tudná hallgatni.

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2764) cigam válasza Bozek (#2763) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igazad van, higyje csak fájlnak :W

ki venne meg egy FLAC-et lejátszó autórádiót, ha vesz egy sima MP3-asat és azzal is tudná hallgatni.

??? Vagy nem fogalmaztam (megint?) szabatosan vagy nem értesz.
Autórádiók általában csak hang CD-t, és mp3-at játszanak le. Viszont ha a fájlban lenne a lejátszásához szükséges dekóder, és ezt kezelni tudná a rádió, akkor bármit letudna játszani, pl. Audiofüleknek nem kéne vadászni olyan modelre, ami a flac-ot is ismeri.
Vagy pl megvásárlása után 3 évvel megjelenik egy új formátum(pl nálunk is elérhetővé vát iTunes store, jöttek az m4a AAC fájlok), nem kéne lecserélni a rádiót - nem avulna el - hisz az új formátumokkal is simán megbírkózna.
Feltéve, hogy ez az eljárás már implementálva van benne. Ugye a régiekkel már nem lehet mit tenni, de az újjak időtállóbb kivitelek lehetnének.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2765) AtHoS


AtHoS
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Van 5-6 mpeg2-es stream-em. Van egyszerű lehetőség arra, hogy ezen mpeg fájlokból úgy készítsek "lejátszási listát" és játsszam ezt a listát le, hogy pl. 1.mpg-ből 12m 35s-től 17m 42s-ig, majd ezt követően 22m13s-től 25m33s-ig, aztán a 2.mpg-ből hasonlóan és így tovább a többi esetében is.

Gyakorlatilag nem vágdosnám ki a szükséges tartományokat és fűzném őket egybe, mivel egyszer kellene csak így lejátszani, de az eredeti fájlok maradnának meg véglegesen úgyis.

Digitalizáltam 6 kamera kazetta anyagát és egy jubileumi összejövetelen ezek tartalmából szemezgetve állítanék össze egy 15...20 perces "kivonatot". Ha nem muszáj, akkor nem dolgoznék fölöslegesen, ha egy "sima" lejátszási listával egyszerűen megvalósítható lenne a kiválogatott pillanatok lejátszása.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#2766) cigam válasza AtHoS (#2765) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

esetleg egy batch fájl vlc-vel? Paraméterként megadható a start/stop time:
--start-time <integer> starts the video here; the integer is the number of seconds from the beginning (e.g. 1:30 is written as 90)
--stop-time <integer> stops the video here; the integer is the number of seconds from the beginning (e.g. 1:30 is written as 90)

Nem lenne 1xübb avidemux-al copy - paste, save, és újrakódolás nélkül megvan annyi idő alatt, amennyi alatt begépelted az üzit (na jó kicsit tovább tart, de tényleg tök 1xű copy-paste, ami pik-pak megvan pl. avidemux-al)

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2767) Bozek válasza cigam (#2764) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

"megvásárlása után 3 évvel megjelenik egy új formátum(pl nálunk is elérhetővé vát iTunes store, jöttek az m4a AAC fájlok), nem kéne lecserélni a rádiót - nem avulna el - hisz az új formátumokkal is simán megbírkózna"

És ez hol érné meg bármelyik gyártónak is, hogy senki nem veszi meg az újat? Senkinek nem célja, hogy időtálló cuccokat gyártson. Kivéve persze azokat, akik használják, de én most a másik oldalról beszélek.

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2768) AtHoS válasza cigam (#2766) üzenetére


AtHoS
(PH! kedvence)

Jó lesz az avidemux is, ha nincs egyszerűbb "playlist" féle megoldás. Néztem, szépen kivágott az mpeg-ből mpeg ts muxer-t választva.

Gondolom ezzel a végeredmény fájlok egybe is fűzhetőek, ha szükséges

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#2769) cigam válasza AtHoS (#2768) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, ott van a File menüben az Append.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2770) AtHoS válasza cigam (#2769) üzenetére


AtHoS
(PH! kedvence)

Nem akartam avisynth-el szórakozni (régen foglalkoztam már vele és nem akartam annyi időt rászánni, hogy felfrissítsem az emlékeimet) azt gondoltam hátha van ilyesmi lejátszási lista megoldásra lehetőség egyik vagy másik lejátszóval. De hát ez van...pedig nem lenne hülyeség :DDD

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#2771) galaxys80


galaxys80
(őstag)

Sziasztok!
MOV fájlt szeretnék MP4-be konvertálni a legkisebb minőségromlással és lehetőleg ingyen.
Tudna valaki segíteni, hogy melyik programmal csináljam?

Iphone 5S IOS 8.1.3 Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

(#2772) kovisoft válasza galaxys80 (#2771) üzenetére


kovisoft
(fanatikus tag)

A Freemake Video Converter elvileg tudja, ingyenes és egyszerű a használata.

(#2773) galaxys80 válasza kovisoft (#2772) üzenetére


galaxys80
(őstag)

Köszönöm. Este ránézek.

Iphone 5S IOS 8.1.3 Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

(#2774) cigam válasza galaxys80 (#2771) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

avidemux-al megpróbálhatsz konténert váltani. Ha mázlid van nem konvertálja újra, csak beleteszi(copy stream).

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2775) kovisoft válasza cigam (#2774) üzenetére


kovisoft
(fanatikus tag)

Én is akartam még az Avidemux-ot is javasolni, de elsőre nem találtam a MOV-ot az input formátumai között. Csak most jöttem rá, hogy nem MOV-ként, hanem QuickTime-ként kellett volna keresni. :)

Szerk: igaz, tényleg érdemes először megpróbálni a "copy stream"-et az Avidemux-ban, mert a Freemake mindenképpen újratömöríti a videót.

[ Szerkesztve ]

(#2776) Bozek válasza kovisoft (#2775) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

Szerintem az XMedia Recode-ban is van Copy Stream és talán egyszerűbb, mint az AVIDemux.

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2777) galaxys80 válasza cigam (#2774) üzenetére


galaxys80
(őstag)

Leírná valaki, hogy pontosan mit kell tennem a programban, hogy sikerrel járjak? :)
Eléggé láma vagyok ezekhez.

Iphone 5S IOS 8.1.3 Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

(#2778) kovisoft válasza galaxys80 (#2777) üzenetére


kovisoft
(fanatikus tag)

Ha újratömörítés nélküli konverziót akarsz Avidemux-ban, akkor betöltöd a videót, és hagyod a bal oldalon a Video-t és az Audio-t is Copy módban. A Format-ban pedig kiválasztod az MP4-et (mint pl. ezen a képen). Utána Save és ha szerencséd van, akkor ez újratömörítés nélkül átpakolja a videót MP4-be.

(#2779) galaxys80 válasza kovisoft (#2778) üzenetére


galaxys80
(őstag)

Köszönöm. Este megnézem.
Ez gondolom nem egyenlő azzal, mintha egyszerűen csak átnevezném a fájlt?

Iphone 5S IOS 8.1.3 Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

(#2780) kovisoft válasza galaxys80 (#2779) üzenetére


kovisoft
(fanatikus tag)

Nem, mert a fájt tartalma ténylegesen megváltozik a konverzió során, mivel más formátumú konténerbe van bepakolva ugyanaz a video/audio stream. De maga a video/audio stream nincs újratömörítve. Kicsit olyan, mintha zip-be vagy rar-ba pakolnál tömörítetlenül adatot. Maga az adat ugyanabban a formátumban kerül be, de mégis más a formátuma (fejléce, stb) a zip-nek, mint a rar-nak.

(#2781) galaxys80 válasza kovisoft (#2780) üzenetére


galaxys80
(őstag)

Értem. Köszi

Iphone 5S IOS 8.1.3 Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

(#2782) Aureal válasza cigam (#2692) üzenetére


Aureal
(fanatikus tag)

Hali!
Vannak szabvány mpeg2 (és mpg kiterjesztésű) fájljaim. Hogy lehet a DVD stylerben megadni hogy ne kódolja őket újra, csak alakítsa VOB-okká hisz ez a DVD szabvány bemeneti fájlformátuma is?
Kösz!

[ Szerkesztve ]

(#2783) cigam válasza Aureal (#2782) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miután behúztad az alsó sávba, jobb klikk a videón. A megjelenő menü végén kibálasztod a "Jellemzők..."-et.Az új tulajdonság ablakban fent, a kép és hangsávon beállítod, hogy "másolás". Alul a "Rendben" gombbal nyugtázod. Ekkor nem kódolja újra, csak másolja.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2784) Aureal válasza cigam (#2783) üzenetére


Aureal
(fanatikus tag)

Upppsz! 74 fájlon egyenként ezt végrehajtani? Ez kicsit szívatás. Micsoda buta egy program még a csoportos kijelölést és törlést sem engedi! :O :O :O

(#2785) neko18


neko18
(senior tag)

Sziasztok!
Sajnos nem találok megfelelő topicot ezért bízom abban hogy az itt fórumozók tudnak megoldást találni az alábbi problémámra:

DXtoryval felvettem avi-ba, freemake video converterrel átkonvertáltam, de nagyon elcsúszott a hangsáv és valamiért a kép némelyik része sem olyan mint a játékon belül.
A jelenségről itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=DAjCk_M_6EY
A fraps-al nem volt ilyen gondom, viszont az sokkal jobban eszi az fps-t ezért váltottam dxory-ra.
A hiba az konvertáláskor vagy már az előtt is jelen lehetett? Sajnos az eredeti avi felvétel nagyon durván szaggat.
DXtory kodek: Lagarith Losless, Mode: YV12
Audio kodek: PCM 48khz, 16bit, stereo
AVI-t nyomtam át MPEG-re.

[ Szerkesztve ]

[KK]

(#2786) Pocee


Pocee
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy csomó youtuberól leszedett HD videóm,2-3 gigásak amit szeretnék ilyen minimum 400-700megásba benyomni,de ne nagyon pixelesedjen be,próbáltam már párat,de az a tapasztalat,hogy kevés nagy pixelel oldja meg a konvertálást az adott program,akkora pixelek vannak néha a videóban,hogy élvezhetetlen,lehet hülyén írtam azért megpróbálom rendesen:
Adott egy videó,legyen 3 gigás,megnyílik a képernyőm teljes nagyságán és szép a képe,ha lekonvertálom,a kép megint a képernyő teljes nagyságán nyílik meg de olyan pixeles,hogy már nem élvezhető,vagy elrontok egy beállítást vagy ezek a free programok nem tömörítenek szépen.

Tudtok javasolni?

Mr.Brightside

(#2787) Murphistic válasza Pocee (#2786) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!
Amit te szeretnél, azért vért izzadnak a tömörtési eljárásokat készítők :D .
A gond az, hogy meg szeretnéd őrizni a részleteket is és ráadásul ötödére szeretnéd összenyomni a fájlméretet. Ez nem fog sikerülni. A Youtube eleve eléggé tömöríti a videókat.Szerintem a legelőnyösebb lenne így hagyni a felvételeket.

Ha nagyon fontos a helykihasználás, akkor áttömörítheted, de egyben csökkentsd a felbontást is. Előfordulhat, hogy így szebb eredményt kapsz. Esetleg próbálhatsz játszani a deblocking paraméterrel is, de ha jól tudom az csak annyit tesz, hogy elmossa a kockákat.

A Youtube H.264-be és VP8-ba tömöríti a videókat (szerintem neked H.264 formátumban lehetnek) . A H.264 utódja a H.265 már bekerült néhány videókonvertálóba. Ez a kodek jobban tud tömöríteni mint a H.264, így megpróbálkozhatsz vele. Viszont még több hátránya van: időigényes konvertálás, valószínűleg csak számítógépen tudod lejátszani a felvételt és valószínűleg ez sem tud ötször jobban tömöríteni mint a H.264.

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2788) Murphistic válasza neko18 (#2785) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!
Csak egy tipp: az eredeti AVI és a konvertált MPEG ugyanannyi FPS-t tartalmaz? Arra gondolok, hogy a dxstory változó FPS-sel veszi fel a videót és a videókonvertáló véletlenül átalakítja konstans FPS-re, viszont emiatt csúszik el a hangszinkron.

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2789) Bozek válasza Murphistic (#2787) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Nem tudjuk a videó hosszát, de 700 MB környékére egy max. fél órás videót még be lehet tömöríteni értelmes minőségben, 3 Mbit-es bitrátával. A felbontás szinte mindegy, mert nagy képernyőre széthúzva mindenképp pixeles lesz, ha nem megfelelő a bitráta.

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2790) Murphistic válasza Bozek (#2789) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Most megnéztem: egy 11 perces FullHD Youtube videó kb. 200MB. Ebből gondolom 2-2,5 órás videókról lehet szó, amit szerintem elég necces tovább tömöríteni, ráadásul úgy, hogy a Youtubenál eléggé ügyelhetnek arra, hogy ne pazaroljanak :) .

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2791) Pocee válasza Murphistic (#2787) üzenetére


Pocee
(fanatikus tag)

Köszi a választ(Bozek-nek is),tudtok esetleg működő progit mondani akár komoly fizetőst vagy olyat ami tényleg jól működik?

Mr.Brightside

(#2792) Bozek válasza Pocee (#2791) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

XMedia Recode

(#2790) Murphistic: Az attól függ, elvileg a YouTube-on vannak olyan videók, amiket nem konvertál át feltöltés után. Múltkor találkoztam vele, ahol ezek paraméterei le voltak írva, de most nem találom. Viszont ha a megfelelő beállításokkal lett konvertálva és úgy feltöltve, akkor akár lehet magasabb is a bitráta.

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2793) Murphistic válasza Pocee (#2791) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy szerintem lehetetlen, amit kérsz :) . 2-3 gigás FullHD videóból nem lehet 400-700 megás FullHD videót csinálni, ahol nem lesznek kockák. Vagy ha nem is lesznek kockák attól még a részletek elvesznek.

Viszont ha sok időd van lehet vele szórakozni. Fizetős program nem kell hozzá.

- ffmpeg - nekem a kedvencem, de parancssoros. x264-et (libx264 néven) használhatsz benne H.264 videó készítésére, amit paraméterezhetsz kedvedre. Az ffmpegben van H.265 enkóder is libx265 néven. Tehetsz azzal is egy próbát.

- avidemux - nagyon egyszerű videóvágó, de átkonvertálásra is jó. Szintén használhatsz x264 enkódert és ennek legalább ablaka is van :) .

Ezek az ötleteim. Egyébként ha egy videó nem tartalmaz sok akciót, vagy nagy homogén felületeket ábrázol (pl. animációs sorozatok), akkor jól lehet tömöríteni, de szerintem ezt már a Youtube is megcsinálta volna a videóval.

(#2792) Bozek live streamingnél láttam ilyesmi paramétereket. Általános feltöltésnél nekem elég magas bitráták rémlenek, hogy minél jobb legyen a végső videó, de most utánanézek :) .

[ Szerkesztve ]

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2794) neko18 válasza Murphistic (#2788) üzenetére


neko18
(senior tag)

Ugyan úgy 60 fpsre állítom direkt.

[KK]

(#2795) Murphistic válasza neko18 (#2794) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sajnos nem szoktam játékmeneteket rögzíteni, így nincs sok ötletem :( . Esetleg nem lehet gond, hogy a nagy bitráta miatt nem tudja időben elmenteni a fájlt és ez okozza a szinkronizációs hibát. Próbaképpen nem tudod olyan merevlemezre menteni a videót, ami éppen akkor semmi másra nincs használva.

Egyébként milyen méretű fájlt kapsz? Esetleg próbálj meg egy rövid felvételt közvetlenül feltölteni Youtube-ra, hátha támogatja ezt a codecet és akkor kiderül, hogy a konvertálással van-e baj, vagy már eleve a rögzített videó nem jó.

Szerk.: jobban belegondolva ez nem volt túl értelmes ötlet, mert a hiba csak egy idő után jön elő :N

Szerk.: lehet, hogy az ffmpeg itt is jó lenne és akkor egyből H.264 lenne az eredmény, ami talán nem foglalna olyan sok helyet és lehet nem csúszna a hang. Már csak az a kérdés, hogy mennyivel lassabb a libx264 ultrafast módban a lagarith codecnél... Most ezt találtam, de sohasem csináltam: http://nerdlogger.com/2011/11/03/stream-your-windows-desktop-using-ffmpeg/

[ Szerkesztve ]

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2796) neko18 válasza Murphistic (#2795) üzenetére


neko18
(senior tag)

Megoldódott köszi!
Kiderült, hogy konvertáláskor csúszhatott el :)
60fps-re volt átkonvertálva és nem eredeti képkockasebességre :)
:R

[KK]

(#2797) scope2007


scope2007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv!

mi a különbség a kettő fps között?
képkockasebesség és a névleges képkockasebesség között?
most akkor melyik a valós? melyiket tartalmazza a film vajon?

BF3 - Anzani-HUN || OnePlus One 64GB - KitKat 4.4.4

(#2798) Murphistic válasza scope2007 (#2797) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!
A film a forrás Blu-Ray lemezen 24p formátumban lehetett, így a konvertált videónál is meghagyták ezt a képkockasebességet (23,976 fps).

Viszont valami miatt gyorsított lejátszás van beállítva. Például felirat időzítése vagy a magyar szinkron miatt ( DVD-n nincs 24p formátum, bár így is kicsit furcsa, mert PAL DVD lemezeken nem 30 képkockának hanem 25-nek kellene lennie másodpercenként ).

Röviden: szerintem a videó 23,976 fps, de a lejátszás 29,97-en történik.

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2799) scope2007 válasza Murphistic (#2798) üzenetére


scope2007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez netes videó letöltve.. ilyen HD promo videó.. tehát tv teszthez is fellehet haszálni
de mi játssza le gyorsítva?
mert ez a kép a mediainfo progival készült..az meg nem játszik le semmit, társítva sincs semmihez

BF3 - Anzani-HUN || OnePlus One 64GB - KitKat 4.4.4

(#2800) dany1710


dany1710
(lelkes újonc)

Legjobb formatálo Format factory

(#2801) scope2007 válasza dany1710 (#2800) üzenetére


scope2007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én is azt használom, nap mint nap :D
ezzel a beállítással:

BF3 - Anzani-HUN || OnePlus One 64GB - KitKat 4.4.4

(#2802) Murphistic válasza scope2007 (#2799) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kicsit elszúrtam :B . Pont fordítva ahogy írtam: valamikor a forrásvideó 29,97-es volt és amikor átcsomagolták a jelenlegi konténerbe, akkor 23,976 lett beállítva megjelenítési sebességnek.

A névleges képkockasebesség (Original frame rate) csak információs mezőnek tűnik (pl. az MKVToolnixban ki tudtam kapcsolni, hogy ne másolja át az új fájlba).
A képkockasebesség a lényeges. Ha ezt átírtam az MKVtoolnixban akkor átkódolás nélkül is módosult a lejátszási sebesség a lejátszóban. Persze a hangszinkron így elcsúszott :) .

Esetleg nem tudsz linket adni hozzá, gondolom valamilyen nyilvános helyről töltötted le.

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2803) cigam válasza scope2007 (#2797) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

30p vagy 60i

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2804) Murphistic


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na jó, akkor megint én leszek az aktuális topik fekete báránya :) . Legutoljára a merevlemezes topikban keltem ki a feltétel nélküli WD-imádat ellen

Nekem ez a Format Factory nem tetszik pedig még le sem töltöttem, főleg azért mert úgy tűnik nem tartja be az én kedvenc konvertálóm licencelési szabályait, ami ugye az ffmpeg ;] , pedig több mint valószínű hogy használja, mert a FAQ-ban is szerepel, hogy mi van ha hiányzik az FFmpeg.dll fájl.
A gond az, hogy még azt az egyszerű kérést se teljesíti a Format Factory készítője, hogy a honlapján megemlítse, hogy az ffmpeget használja és ezenkívül még pár pont is hiányzik a felsorolásból: License Compliance Checklist

Az már csak hab a tortán, hogy állítólag kereső eszköztárt akar telepíteni, amiért sokan a Javát is melegebb éghajlatra küldték.

Szóval ezek után én inkább passzolom. Persze elismerem, hogy valakinek éppen ez a program tetszik és talán nem is olyan szörnyűséges bűnök, amiket az alkotója elkövet :) .

Ha fontos a grafikus felület nekem a Handbrake tetszik a legjobban.

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2805) cigam válasza Murphistic (#2804) üzenetére


cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a Format Factory nem tetszik

Nekem se ;)

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/pages/Freeware/225578290954074

(#2806) scope2007 válasza Murphistic (#2804) üzenetére


scope2007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen valóban akar telepíteni baromságot, de azt én sosem telepítem, tehát nem csak next next nyomogatás.
Bár erre is van egy progi az Unchecky, az automatan kiveszi a pipát.

Formatfactoryt megszokásból használom.
A lényeg, hogy virtualdubbal szerkeszthető, vágható AVC avit kapjak, ezt a formatfactoryval könnyen megvan, ezért azt használom

BF3 - Anzani-HUN || OnePlus One 64GB - KitKat 4.4.4

(#2807) maxika2004 válasza Murphistic (#2804) üzenetére


maxika2004
(őstag)

Szia!

Egy kérdésem lenne :

HandBrake progiban hogy lehet beállitani, hogy minden videóból ne akarjon progressiv videót csinálni,
hanem pl 50i-t ! (mint az eredeti )

:R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#2808) Murphistic válasza maxika2004 (#2807) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!
A következő beállításokkal sikerült interlaced videót kicsikarnom a handbrakeből:
Video Codec: H.264 (x264)
Framerate: same as source
Advanced fülön: a szövegdobozba alulra beírni hogy tff

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#2809) maxika2004 válasza Murphistic (#2808) üzenetére


maxika2004
(őstag)

Nagyon köszi, megprobálom...

(#2810) Ringman


Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

hello!

több videofelvételt sikerült rossz beégetett időbélyegzővel elkészíteni.
milyen szoftver ajánlott arra, hogy a jelenlegi időbélyegzőt letakarjam pl fekete téglalappal és rátegyem a felvételekre a jó időt+dátumot?

I have a plan, sir. [...] - As cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University? - Yes, sir.

(#2811) Motomo


Motomo
(újonc)

Sziasztok! Évek óta a Convertxtodvd-t használom DVD-re történő átalakításra, abból is a 3-as-t. Semmi problémám vele, jó minőségben és általában 4,1-4.3 Gb-ra alakitja át az avi filmeket. Próbaképpen felraktam az 5-ös szériát és bármilyen beállitást használok, maximum 2,5 gb-ra konvertál át filmeket Ha tudna valaki tanácsot adni, hogy milyen beállitásokat használjak, hogy a legjobb minőségben alakitsa át filmjeimet, megköszönném.

(#2812) pibácsi válasza Ringman (#2810) üzenetére


pibácsi
(fanatikus tag)

Szia Ringman!
Egy megoldást tudok javasolni, biztos van más is. Ez egy VirtualDub alkalmazás. Át kell engedni a videó felvételt - az egészet - a beállított programon. Mellékelem a képet. Attól függően, hogy milyen fájlban van a videó más VirtualDub kell, mivel nem mindet tudja fogadni. Az mpg-re csak a VirtualDub 1.6.19-jó, másokra a VirtualDub 1.9.1. A mentés előtt be kell állítni a compressziót, mivel alapban tömörítetlenbe adja ki.Ez se rossz, csak nagy helyet foglal és ezt utána tovább kell konvertálni.
Alkalmazás: Video - Files - Add - AddFrameNumber/AddTimestamp v0.6.1 szűrő - OK és kiadja a képen látható ablakot, amit be kell állítgatni, majd OK - OK és az eredeti képen baloldalon lent a második háromszöggel elindítani a videót. Előtte a jobboldali képre jobb klikk és átállítjuk a 100%-ot 66%-ra, mert csak így látszik a videó alja. Ennél a filternél be kell állítni a poziciót pontosan ugyanoda, ahol az van, amit át akarsz írni. A fekete alapot és a betű színét is lehet változtatni, de az alap nagysága megegyezik a betű nagyságával. A betű méretet a tolókával tudod változtatni. A time/idő nulláról indúl akkor, mikor elindítod a mentést. A dátumot neked kell megadni.
Szórakozás a hely beállítása, de utána letakarja az eredetit, ha az nem ugrál esetleg össze-vissza.
Van más módszer pl. logó eltávolító, de ott nem tudsz új szöveget rátenni, azt másként kell megoldani, vagy van pl. vízjel hozzáadási lehetőség, de ott esetleg csak a dátumot tudod odatenni, amit előtte képileg megszerkesztettél.

Hát ennyi segítséget tudok, hátha jó lesz valamelyik. Üdv. Pibácsi

(#2813) Ringman válasza pibácsi (#2812) üzenetére


Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi a választ, kipróbálom!

I have a plan, sir. [...] - As cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University? - Yes, sir.

(#2814) kőbaltazár


kőbaltazár
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Megoldható lenne a virtualdubbal olyan, hogy egy jpg képből egy 10 mp-es avit csinálni? :F

[ Szerkesztve ]

Üdv: Kőbaltazár

(#2815) kovisoft válasza kőbaltazár (#2814) üzenetére


kovisoft
(fanatikus tag)

Be tudsz tölteni képfájlt is, mintha videó lenne. Ekkor feltételezi, hogy képsorozatból akarsz videót készíteni, ahol a képfájlok neve számozva van (pl. img001.jpg, img002.jpg, stb). Be kell még állítani a frame rate-et, és onnantól úgy kell konvertálni, mintha videót töltöttél volna be. A frame rate-tel lehet még probléma, mert elképzelhető, hogy nem lehet 1-nél alacsonyabbat beállítani (most éppen nem tudom megnézni), neked meg 0.1 fps kellene. Ekkor azt tudod tenni, hogy ugyanazt a képet 10 példányban számozva odamásolod, és így csinálsz egy 10 kockából álló 1 fps-es videót.

(#2816) neko18


neko18
(senior tag)

Tud valakii olyan felvevő progit ami nem AVI-ba vesz fel alapból? A hely és a videó hossza miatt lenne. Természetesen 1080p-be, akár 60 FPS-el, jó minőségbe. :)

[KK]

(#2817) Bozek válasza neko18 (#2816) üzenetére


Bozek
(PH! kedvence)

Mit és milyen eszközzel akarsz felvenni?

Sony SmartWatch (MN2) eladó: http://goo.gl/ab2xPZ

(#2818) kőbaltazár válasza kovisoft (#2815) üzenetére


kőbaltazár
(lelkes újonc)

Olyat szeretnék, hogy potoshoppal csinálok egy "jpg" tartalmat egy filmről, olyan pixelsűrüségben mint a film.
Ebből csinálok egy 20 másodperces videót olyan kodekkel és tulajdonságokkal mint a film, utána a virtualdubbal összefűzöm. Lehet, hogy sokkal egyszerűbben megoldható, de kezdőként ez jutott eszembe.
Camtasia Studióval eljutottam odáig, hogy CTRL-V vel a főcímbe bemásoltam a tartalmat, csak ott nem jöttem rá, hogy miként lehetne olyan FPS-sel elmenteni amilyen a film, így mindíg az egészet átkonvertálta. Sajnos ez így elég lassú.
Minden megoldás érdekelne.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Kőbaltazár

(#2819) kovisoft válasza kőbaltazár (#2818) üzenetére


kovisoft
(fanatikus tag)

Tehát akkor még annyi kell neked, hogy az egyetlen képből álló 10 mp-es videó frame rate-je is megegyezzen az eredeti filmed frame rate-jével (pl. 30 fps). Ekkor az előzőekhez még pluszban a frame rate-et is fel kell konvertálni. Tehát egy lehetséges megoldás:

Lemásolod a képfájlt 10 példányban beszámozva (pl. img001.jpg, ..., img010.jpg).
Betöltöd a legelsőt, mintha videófájl lenne (ettől csinál neked egy 10 kockás videót 10 fps-es videót).
A Video/Frame Rate menüben a "Source rate adjustment"-ben Change frame rate to 1 fps, és a "Frame rate conversion"-ben Convert to fps legyen az az fps, amilyen a filmed (pl. 30 fps).
Beállítod még ugyanazokat a kódolási paramétereket, mint amilyen a filmed és Save As AVI.

Ezt most kipróbáltam és nekem csinált egy 10 mp hosszú 30 fps-es videót egy adott jpg fájlból.

(#2820) kőbaltazár válasza kovisoft (#2819) üzenetére


kőbaltazár
(lelkes újonc)

Köszi a segítséget de valahogy nem jön össze.
Valahogy hiába akarom beállítani a film fps-t mindig 29,97003 ra csinálja, a film pedig 23,97602, és jön a "virtualdub error"
Nen tudom mit rontok el

Üdv: Kőbaltazár

(#2821) kovisoft válasza kőbaltazár (#2820) üzenetére


kovisoft
(fanatikus tag)

Nem csak a frame rate-tel van baj, hanem a bitrátával is, azok is különböznek. Ha újrakonvertálás nélkül akarod összefűzni a két avi-t, akkor minden paraméternek meg kell egyeznie, tehát a tartalom.avi is 1018 kbps kell legyen (azt nem tudom, szereti-e, ha az egyik avi-ban nincs hang). Én most kipróbáltam úgy, ahogy írtam és 23.97602-t írtam be "Change frame rate"-be a jpg-ből készített videóhoz, és így egy 9 mp-es 23.97602 fps-es videót kaptam.

Mi van, ha a mostani 29.97003 fps-es tartalom.avi fájlodat töltöd be virtualdub-ba, és átállítod a frame rate-jét 23.97602-re úgy, hogy a "Source rate adjustment"-et "No change"-en hagyod? És persze újratömöríted a film paramétereinek megfelelően (ugyanaz a kodek, ugyanaz a bitráta, stb).

(#2822) jakos73


jakos73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok,
lehet, hogy nem teljesen a megfelelő helyre írok, viszont, akkor legyetek szívesek linkeljetek egy megfelelőbb topikot.

Van egy régi videó, aminek az adatai a következőek:
-480x360 felbontás , frame rate 25, 450MB, még a régi felbontás és kicsit rossz a képminősége.

Amit szeretnék:
-1280x720-as hd felbontást (lehet 1080p is persze), a képminőséget kijavítani pl. élsimítás, kicsit élesíteni is rajta és kihúzni a két szélén az üres nagy fekete részeket a képből, kérdés, hogy lehet-e torzulás nélkül.

Mivel lehet szépen megcsinálni ezt?
Előre is köszi a segítséget!

SSD - SSD-vel kapcsolatos kérdésekre privátban nem válaszolok! A kérdéseket az SSD tudástár cikk topikjában tegyétek fel! Köszönöm.

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.