Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz eastone1 #2564 üzenetére

    Személy szerint én mindig próbálom megőrizni az eredeti felvétel állapotát. Emiatt a konvertálást is jó elkerülni és alapvetően a felkonvertásnak sem látom sok értelmét, mert technikailag új információt nem ad hozzá a videóhoz.

    Persze attól, hogy a kép nem tartalmaz új információt még láthatod szebbnek a feljavított képet, de itt már az számít, hogy neked mi tetszik jobban. Például a TV beállításaiban ezért van élességbeállítás is, amit akár kiválthatsz azzal is, hogy az eredeti felvételt átméretezed, ráengedsz egy élesítő szűrőt és így kovertálod HD felbontásba. A TV egyébként alapból elvégez egyfajta képjavítást, hogy az alacsony felbontású felvétel minél jobban nézzen ki a HD panelen. A kérdés, hogy mivel tudsz szebb eredményt elérni?

    A TV számára emészthetővé tétel az egyszerűbb eset. A TV jó eséllyel meg tud birkózni az MKV vagy MP4 formátummal és használj mellé valamilyen H.264 kodeket.
    Szerk.: most láttam, hogy a fényépezőgép eleve H.264-el enkódolja a videót, tehát jó eséllyel nem is kell átkonvertálnod a videókat, hanem elég csak átcsomagolni (a konvertáló programokban a codecnél ilyenkor elég a másolást kiválasztani)

    [ Szerkesztve ]

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák