Aktív témák

  • nggabi

    nagyúr

    válasz ForRedGlory #4652 üzenetére

    ez még 1. hszba is jó lenne:

    - A GPS műholdas navigáció ezért sok függ a holdak állapotától is. Minden térfélen több hold is van, ezekből pár hold a vezérlő műhold, amiből legalább 3-4 kell, hogy be tudja mérni a helyzetünket. 3 még kevés a 3D meghatározáshoz, 4 már elég, de még így is pontatlan. Minél több van, annál pontosabb. Sajnos sokat romlott a műholdak állapota, mert öregszenek és nem sok pénzt költenek a felújításukra. Ezért néha előfordulhat, hogy sok időbe telik, míg pozíciót talált a telefon, nem a saját hibája.

    - A GPS-t nem arra tervezték, hogy házon belül működjön, ha ez mégis megtörténik, az a véletlen műve. Jobb GPS chipek a visszaverődő jelekből is tudnak pozíciót számolni, persze kevésbé pontosan, mint ha direktbe kapják a jelet - magyarul kint vagyunk a szabad ég alatt. A GPS pontossága sose lesz 1 méter, ugyanis szándékosan zavarják a jelet, így ha már egy 5-20 méteres pontosságot kapunk már örülhetünk. Álló helyzetben mindig pontatlanabb a GPS, mint mozgó helyzetben. Ezenkívül a GPS vételt számos tényező befolyásolhatja, ilyen lehet az időjárás, természeti képződmények (völgy, erdők), de a városban a magas házak se kedveznek nekik.

    - Sajnos a telefonokban sokkal gyengébb GPS chip van, mint egy komolyabb GPS vevőben. Főleg a helyhiány és a méret miatt.

    - Az A-GPS azt jelenti, hogy Assisted GPS, vagyis segédprogramok segítségével számolja ki a műholdak pozícióját, amit GSM vagy WI-FI hálózatoktól tud letölteni. Ezt bizonyos időközönként megteszi. Az ilyen GPS-nél, ha nincs adat, akkor is talál műholdat, de sokkal tovább tart, akár 30 perc is lehet.

    miért rontják direkt a pontosságot?

    [ Szerkesztve ]

    "szenyor dzsíííí"

Aktív témák