Új hozzászólás Aktív témák

  • Z-77

    tag

    Feltettem egy külön winyóra és a win7 azóta nem volt elindítva :) Elsőre undorodtam a Metrotól (Developer Preview óta nyaggatom), de én olyan beállítottságú vagyok, hogy szeretem az újat kipróbálni. Az MSDOS-tól, a Norton Commandertől meg a ConText szövegszerkesztőtől csak eljutottam valahogy a Windows 7-ig is :) Mindent meg kellett szokni. A Windows 3.1 után hatalmasat szólt a Start menü a 95-ben, aztán ez a Start menü most kiment a divatból. Istenem, ez van :D Nekem tetszik. Minden felment rá, a legböszmébb hardverek Windows 7-es driverei is, sőt volt olyan program ami Win7 alatt is csak XP SP3 kompatibilitási módban indult, és a Win8 alatt is szépen elfutnak ugyanígy.

    Tapasztalatok:
    Hibernálás után merevre fagy mikor felállna a rendszer :D
    Metros alkalmazásokba a Developer Preview óta bekerült végre egy bezárás lehetőség. Külön piros pont, hogy végre teljesen integrálták a Skydrive szolgáltatást is (persze csak ha a Live jelszavaddal jelentkeztél be a felhasználói fiókodba). Levelezője ismeri az Exchange, a Hotmail és a Gmail fiókokat alapból, ezeket be lehet állítani neki simán. Az én gépemen gyors, jól használható az egész rendszer. (Athlon II X4 640, 4GB Ram, sz*ros h*gyos Radeon HD4350)

    Először VirtualBoxba tettem fel. A bal alsó sarokban megjelenő kis start mittudoménmi a VBOX alatt halál volt! Alig lehet elővarázsolni alatta. Ha nem Virtuálban futtatod hanem rendesen a nagy gépen, akkor tökéletesen működik az a kis izé. :D

    Programok amik futnak rajta nekem problémamentesen: Gtalk, Firefox, Skype, Truecrypt legújabb verziója, Nokia Suite, VLC, WinRAR meg sok apróság még.

    Ha valaki úgy áll hozzá, hogy hajlandó az újat befogadni és elszakadni a megszokottól, sok olyan hasznos újítást talál benne majd, ami a felhasználók hasznára válik. Ha rájössz a mikéntjére, totál egyszerű kezelni. Az a Metrós start meg egyszerűen a start menü. Ha nem metrós alkalmazást indítasz, akkor meg úgyis a régi jól megszokott asztalon dolgozol. Szokni kell :D Nekem bejön.

    A kezeléséhez 3 sarkát a kijelzőnek (képernyőnek) tudnod kell mire valók. Bal felső sarokba húzod az egeret, látod az éppen nyitott metró alkalmazásokat. Ezekre ha jobb gombbal kattintasz, a close lehetőséggel bezárhatod. Bal alsó sarok, a Metrós start felület jön be. Jobb alsó vagy felső sarokkal előjön a kis beállítások meg kereső menü. Ha egy metrós alkalmazás van nyitva, pl a Weather, ahogy itt is említette valaki, az alkalmazás nyitott állapotában jobb felső sarokba viszed az egeret, fogaskerék ikon előjön és arra katt. Az éppen futó metró alkalmazás beállításait itt végezheted el, pl a Weathert Celsiusra állíthatod. Ennyi, a többi már menni fog szerintem mindenkinek magától is. kis angol tudás nem árt. Nekem bejövős egyébként, simán elkezelem pedig nem vagyok egy 16 éves kisiskolás. Semmi komolyabb gebasz nem volt még vele. Win7-et is béta kora óta használtam, remélem ez is kitart ugyanúgy és rosszabb nem lesz.

    Végül pár kép:
    1. kép
    2. kép
    3. kép

    Asztal még rendezetlen, de ígérem rendet rakok :D

    bazz.. de hosszú lett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák