2013. május 23., csütörtök

(#351) woland_y2k válasza capulet75 (#349) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

hat, tobb operacios rendszert nem telepitunk egy particiora, szoval igen, gyalulhatod le az egeszet. ha jol sejtem, akkor van egy windows.old mappa a c meghajton, ott van a win7-ed, azt viszont nem lehet visszalaiitani.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#352) oO7 válasza julius666 (#350) üzenetére

oO7
(őstag)
LOGOUT blog

én a WP7 SDK telepítésével szenvedtem meg...
W8 for it: az "Update2" részlegben a tapasztalat és a megoldás

(#353) nXu válasza julius666 (#350) üzenetére

nXu
(kvázi-tag)

Bíztató hírek, bár nekem ez a kinézet nagyon nem jön be...

(#354) negyedes válasza spammer (#345) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Be. ;] Felul lesz irva a grub. De egy progival konyen helyre lehet hozni.

ThePlayer igen elmondtam,ugy is be lehet meg zarni,hogy megfogod a metro app tetejet es lehuzod a kepernyo aljaba es eltunik.

Az oldalso jobb bar az a charm bar es nincs startmenu,csak start screen.

[ Szerkesztve ]

.... meg amúgy is az a kényszerképzetük hogy az emberiség legyen már egy nagy egybeolvasztott munkás massza, ahol névtelen, ki tudja milyen nemű emberek vidáman sétálgatnak a kijelölt úton...

(#355) ThePlayer

ThePlayer
(tag)

Mivel lusta vagyok visszaolvasni és nem tudom hogy ezt elmondta-e már valaki ezért elmondom:

App Kikapcsolása metro alatt:egérrel felmész a bal felső sarokba majd a kijelző mentén kicsit lehúzod.Megjelennek az appok amik meg vannak nyitva.Jobb egér majd close.

Tile-k settings-je Megnyitod a csempét.Jobb oldalon megnyitod a (hogyisnevezzem) oldal cuccokat majd settings.Ez csak azokra érvényes ami telepitve van mert alap esetben a csempéket telepiteni is kell.

start menü nah azt nemtom hol van... :))

A titok a sarkokban rejlik | surface pro pre-order |

(#356) kiskaktusz válasza ThePlayer (#355) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A start menü a MetroUI, ki is van írva :DDD

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#357) oO7 válasza ThePlayer (#355) üzenetére

oO7
(őstag)
LOGOUT blog

whaaaaaaaaaat? :F
"Tile-k settings-je" meg "a csempéket telepiteni is kell" ?

A csempe esetleges beállításait úgy éred el ha jobbklikket nyomsz rajta és akkor alul megjelennek a lehetőségek, hogy mit lehet azzal művelni...

csempéket meg nem kell telepíteni, azok az alkalmazásokhoz tartoznak (az alkalmazásokat kell telepíteni), nem widgetek ezek...

(#358) zoli62

zoli62
(őstag)

Elvileg a leírás szerint [link] a Windows 8 Consumer Previesletöltée után lehet választani a telepítés, vagy ISO file készítése között, de csak telepítést engedélyez. Másnál is ez van?

(#359) Airedhyal válasza (V) ó k u s (#344) üzenetére

Airedhyal
(kvázi-tag)

Mi az a 100MB -os izé?
Én még nem találkoztam vele.

(#360) woland_y2k válasza Airedhyal (#359) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#361) (V) ó k u s válasza Airedhyal (#359) üzenetére

(V) ó k u s
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"A rendszerpartíciók tartalmazzák azokat a hardverekhez kapcsolódó fájlokat és a rendszerindítási mappát, amelyek alapján a számítógép meg tudja állapítani a Windows rendszer indításához szükséges fájlok helyét. Alapértelmezés szerint a Windows 7 létrehoz egy különálló rendszerpartíciót egy nem partícionált merevlemezen, amikor az alapoktól telepíti azt (és nem a Windows előző verziójáról frissít). A partíció mérete 100 MB.

A Windows 7 a rendszerpartíció védelme érdekében meggátolhatja annak újraformázását vagy törlését, és ha a rendszerpartíció elkülönül a rendszertöltő partíciótól (ez ajánlott), nem kerül hozzá automatikusan meghajtóbetűjel. Ez azt jelenti, hogy a rendszerpartíció nem jelenik meg a Windows Intézőben, ami meggátolja a rendszerpartíció nem kívánt használatát."

"Nem kérlek légy enyém örökké, mégis hozzád szól dalom, úgysem élhetünk örökké, egy percig lennék oltalom."

(#362) Airedhyal válasza (V) ó k u s (#361) üzenetére

Airedhyal
(kvázi-tag)

Thx.

Még jó hogy nem találkoztam vele.
Magam szoktam a vinyót particionálni. :)

(#363) kiskaktusz válasza Airedhyal (#362) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha volt win7 a gépeden találkoztál már vele, ki is írja telepítésnél, hogy windows létrehoz 1 100MB-os rendszerpartíciót..

(#364) Gabcseee

Gabcseee
(tag)

Üdv !

VirtualBoxba telepítés közben én is ezt a kék-halál szerű dolgot kaptam , mint randras a #29-ben... próbálkoztam mindennel a leírtak szerint (IO-APIC / PAE/NX és ICH6/9 chipset) kivéve persze hogy nincs Hardver szintű VT/x VT/d támogatásom..

De a technological preview-t is sikerült megoldanom anélkül.

Kérdés 1: létezik-e hogy a Windows 8 Consumer Preview nem megy virtuálgépben a hardver szintű VT/x VT/d támogatás nélkül , illetve

Kérdés 2: mik a megfelelő beállítások ahhoz, hogy elinduljon?

/Kérdés 2/a: zavarhatja-e a telepítőt hogy a Processzorom 900 Mhz-es és nincs meg a minimális 1000 Mhz ? a virtuál ram viszont megvan a minimum 1024 MB/

(#365) (V) ó k u s válasza Gabcseee (#364) üzenetére

(V) ó k u s
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

900 Mhz a vége? Jézus!

"Nem kérlek légy enyém örökké, mégis hozzád szól dalom, úgysem élhetünk örökké, egy percig lennék oltalom."

(#366) ThePlayer válasza oO7 (#357) üzenetére

ThePlayer
(tag)

Ott csak a csempét konfigurálod vagyis kicsi, nagy törlöd vagy feloldod stb.Az alkalmazás inditása után a jobb oldali oldalsávban a settings mindig a megnyitott alkalmazás beállitásait éred el.Vagyis mert itt valaki kérsdezte: az időjárás beállitásánál itt tudod beállitani hogy celsius legyen és itt tudod törölni az előzményeit is pölö.

(#367) kiskaktusz válasza ThePlayer (#366) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mekkorajó, kösz! Nem néztem volna alkalmazások közben soha... Aero alatt néztem csak meg... :))

(#368) negyedes válasza Gabcseee (#364) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugye te most hulyeskedel?900Mhz akarsz virtualizalni?Egyaltalan van virtualizacio abban a oskovuletben?

.... meg amúgy is az a kényszerképzetük hogy az emberiség legyen már egy nagy egybeolvasztott munkás massza, ahol névtelen, ki tudja milyen nemű emberek vidáman sétálgatnak a kijelölt úton...

(#369) freemanone

freemanone
(őstag)

Valaki egy kis help pls! Mi a proginak a neve amivel a windows indítót lehet piszkálni? Sima win7 Indulásnál nem találja a win8-at és dob egy error-t, mivel külső vinyón van és nem lesz mindig rádugva. Tovább tudok menni F9-el win7-be, de picit idegesítő volna ha így marad! :DDD

An eye for an eye makes this world so blind... - Sony Xperia P Silver // LT22i@root Stock JB 4.1.2 - 6.2.A.0.400 - Nemesis kernel 4.1 - AC!D Audio Mod

(#370) kiskaktusz válasza Gabcseee (#364) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy keress egy erősebb gépet, vagy ne gondolkodj win8ban szerintem

(#371) WonderCSabo válasza julius666 (#350) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Újítás? Ez a dizájn meg szürke szín a Win98ra emlékeztet, nagyon gagyi.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#372) oO7 válasza ThePlayer (#366) üzenetére

oO7
(őstag)
LOGOUT blog

ja így már értem mit akartál írni… azok az app beállításai nem a csempéé :P

(#373) ThePlayer

ThePlayer
(tag)

persze ezek alol kivétel a metro IE mert annak ott a villáskulcs :)

asszem....:))

[ Szerkesztve ]

(#374) mallee

mallee
(kvázi-tag)

ARM-et nem tudjátok, hogy hogy lehet majd letölteni? Egyáltalán várható belőle valamilyen nyilvános béta?

(#375) oO7 válasza ThePlayer (#373) üzenetére

oO7
(őstag)
LOGOUT blog

az a villáskulcs másra vonatkozik... kicsit megtévesztő az ikonja

(#376) Gabcseee válasza negyedes (#368) üzenetére

Gabcseee
(tag)

"Ugye te most hulyeskedel?900Mhz akarsz virtualizalni?Egyaltalan van virtualizacio abban a oskovuletben?"

Én 6-8 éve is virtualiáltam már, Pentium-II 300 Mhz-es Coppermine procival és 384 MB SDRAMMal a Hoszt gép fedéletén , úgy hogy a vendég OS (TinyXP) kapott kemény 32 MB virtuális ramot, és így sem tartott tovább a bootja egy percnél.

Nézd, minden más OS-t tudtam idáig virtualizálni a VirtualBoxban és ezzel a 900Mhz-cel, még OSX Tiger-t is a hardware szintű virtualizáció nélkül

Úgyhogy ha emiatt a 100 Mhz differencia miatt vagy a VT/x támogatás hiány miatt nem megy ez a Windows 8 nevű OS-nek titulált bughalmaz akkor az eléggé leminősíti így egyből nálam ezzel el is kaszálta magát, főleg az olyan üdvöskék mellett, mint az Android for PC és a Boot 2 Gecko... :C :W :DD

[ Szerkesztve ]

(#377) woland_y2k válasza mallee (#374) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

nem valoszinu. ott elegge kotott a hardver, szerintem csak meghivott fejelsztok lesznek.

(#380) olbaidhun válasza (V) ó k u s (#166) üzenetére

olbaidhun
(őstag)
LOGOUT blog

Ez de furcsa. Lassan kigyomlálható lesz minden, amit az ember évek alatt megszokott. Igaz én sem használom sokat a start menüt, de pl a gyors keresés nem egy elveszett ötlet.

♞ olbaidhun.blogspot.hu ♞♞ sikfo.try.hu

(#381) zoli62 válasza zoli62 (#358) üzenetére

zoli62
(őstag)

Senki nem terlepítette a webes telepítővel a bétát?

(#382) kiskaktusz válasza olbaidhun (#380) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most is van keresés!

(#383) woland_y2k válasza olbaidhun (#380) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

speciel a kereses szerintem most jobb lett.

(#384) oO7 válasza Gabcseee (#379) üzenetére

oO7
(őstag)
LOGOUT blog

jó értettük szar, gagyi, OS-nek titulát bughalmaz, minden második win szar, blablabla...
megtennéd, hogy ezeket az egyetemes igazságokat valami más topikban hangoztatod?

(#385) kiskaktusz válasza woland_y2k (#383) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt akartam írni először én is, de nem használtam olyan sokat még a keresőt, hogy releváns legyen... :DDD

(#387) peti_s válasza Gabcseee (#376) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

A Coppermine P3-s volt, és ha jól emlékszem nem volt 500 MHz alatti példány belőle.

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, iiyama, Wolfdale

(#388) negyedes válasza Gabcseee (#376) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gratulalok,nagyon ugyes vagy. :C tányiikszpé..... :DDD akkora sz@r modot meg nem lattam.

[ Szerkesztve ]

(#389) fordfairlane

fordfairlane
(PH! addikt)

Feltelepítettem, kipróbáltam a notebookomon, még mindig nem tetszik. Túl sok dolognak akar megfelelni, és így egyiknek sem lesz jó, legalábbis nem így. A metrodesktop - hagyományos desktop párosítás, úgy tűnik, alapvetően hibás koncepció.

(#391) shteer válasza negyedes (#337) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mégis mi a búbánatért kellene nekem az UAC? (bocs, de 80+ tartom magam :B)

Yamaha aktív házimozi sub - 15k > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#392) negyedes válasza shteer (#391) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

plusz 1 vedelmi vonal. de ha nem kell kapcsold ki. mondjuk nem tudom miben zavar ha aktiv mert engem soha nem kerdez.Igaz nem pakolok ossze vissza minden sz@rt a gepemre,nem modolom. :) na persze verpistike mindent kiiktat mert szar es nem hadja mokolni a windowst...

(#393) MrCsiT válasza mefistofeles (#346) üzenetére

MrCsiT
(senior tag)

Fizikailag másik meghajtóra kell tenni : én semmiképp nem tenném fel arra a tárra, amiről a rendszer fut. Ha elront valamit - legszebb eset : fájlrendszert ?! :D - akkor minden adatnak sanyi...

negyedes ( #392 ) : nekem bizony magyaráz :
-minek frissítek vírusírtót, VGA drivert, stb.. ne kérdezgessen !

Hiszen, akinek van 80+ IQ-ja ( - ez rajtad marad :D ), annak
- az adatai másik, a PC-től független meghajtón is megvannak az adatai;
- van a telepített, tiszta rendszeréről biztonsági mentése, mert ugye a vírusok és egyéb kártevők vannak előbb és nem a védelmi eszközök - nem beszélve MS$ által kiadott hivatalos update-ről , már volt, akinek az is kinyírta a Win-jét :)

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis / Windows rendszergazda állást keres, részletek privát üzenetben vagy telefonon. //D3 - Trier (Prophetor Freezer , Trierhunter DH)

(#394) mefistofeles

mefistofeles
(senior tag)
LOGOUT blog

Skacok még egyszer feltenném hátha valaki tud válaszolni. Szóval a merevlemez egy külön, tiszta particiójára kívánom telepíteni a win8-at de úgy, hogy a C:-n lévő win7 és a bootmenü ne sérüljön. Többen írták, esélyes az, hogy a win7 rendszer által telepítéskor elkülönített 100 Mb-ot felülírja. Meg lehet ezt akadályozni? Nem a saját particiójából fogja ezt a helyet lecsípni?

MrCsiT: oké de nincs csak egy merevlemezem..... :F
....hogy "rontja" el más particiók fájlrendszerét?....

[ Szerkesztve ]

Ahol a lét és nemlét vonalai a kiáltások a színek a fekete a vicsorgó idő múlása a szív csavarodott ráncai csókot dobnak a magány homlokára....

(#395) fordfairlane válasza negyedes (#392) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Miért téma még az UAC manapság is? Ez csak egy prompt, ami szerintem gyakorlatilag nem véd semmitől.

[ Szerkesztve ]

(#396) NGA válasza Gabcseee (#376) üzenetére

NGA
(őstag)

Nagy veszteség nem lesz, max egyel kevesebb letorrentezett w8 lesz.

(#397) woland_y2k válasza shteer (#391) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

A User Account Control működése

(#398) MrCsiT válasza mefistofeles (#394) üzenetére

MrCsiT
(senior tag)

"....hogy "rontja" el más particiók fájlrendszerét?...." - pl. megszakad valahol a telepítés, aztán hirtelen 1-2 partíció felveszi a kiváló "RAW" fájlrendszert ?! :D

"oké de nincs csak egy merevlemezem" - szvsz itt az ideje venni egyet :D

Tudod, az a gond, hogy elméletileg túlélheti a mostani Win-ed a telepítést, de ezt senki, még az MS$ sem tudja/fogja garantálni Neked, úgy kezdj hozzá ugyanazon a meghajtón !
( ..és feltétlenül mentsd le előtte az adataid ..)

woland_y2k : az a gond, hogy
- "Marcsika" úgyis minden sz*rra rányomja, hogy mehet,
- egy hozzáértő vélhetően tudja, hogy mit csinál, tehát őt csak hátráltatja,
- legutóbb (kb. 1 éve néztem ) arra nem volt képes az UAC, hogy megtanulja, hogy Total Commanderre ugyan ne kérdezgessen már minden indításnál ?! ( volt rá trükközés, hogy kikerülje az indítás az UAC-ot, de ez ilyenformán egy vicc.. )
akkor meg teljesen felesleges az UAC.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis / Windows rendszergazda állást keres, részletek privát üzenetben vagy telefonon. //D3 - Trier (Prophetor Freezer , Trierhunter DH)

(#399) negyedes válasza MrCsiT (#393) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem soha nem kerdez ilyesmit.lehet moonman editionom van? :DDD felolem ugy hasznalja mindenki az uacot ahogy akarja en viszont bekapcsolom mindenkinel akinke sevent rakok. ;]

MrCsiT nekem is egy HDD-m van,notiban meg egy kulso adattarolasra. 0 biztonsagi mentesem volt az aktialis rendszerrol es semmi baja nem lett a win7nek meg az adat particiomnak. de ez nem ayt jelenti hogy mindenkinek igy kell tenni.

[ Szerkesztve ]

(#400) mefistofeles válasza MrCsiT (#398) üzenetére

mefistofeles
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm az infókat! :R Asszem megyek wincsit venni...... :O

Ahol a lét és nemlét vonalai a kiáltások a színek a fekete a vicsorgó idő múlása a szív csavarodott ráncai csókot dobnak a magány homlokára....

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.